Kira Death Note

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

sajsen

New member
Co uważacie o postępowaniu Kiry ? Bardzo ciekawi mnie zdanie większej ilości ludzi na ten temat 🙂

Ostatnią edycję dokonał moderator:
FUSQU

FUSQU

Active member
eh trochę trudne pytanie.
Z początku wydaje się on dobry, bo chce pomóc światu w pozbawieniu się przestępców i morderców.
Ale później przychodzi L i uświadamia sobie że robi źle xD.
Później jednak całkiem zbzikował i trochę pogubił się w swoim celu. no i zaczął zabijać mniej winnych tacy co nie zabijali ale np.kradli itp.
Więc moja decyzja przeważa na odpowiedź iż Raito był zły.
I skąd te pytanie xD

hanler

hanler

New member
Chyba najczęstsze pytanie dotyczące Death Note.

Z początku chciał być sędzią sprawiedliwości i nawet mu to wychodziło. Karał najgorszych przestępców, którzy “zasługiwali” na śmierć za swoje czyny. Lecz gdy tych zabrakło, czy przestał zabijać? Nie, zaczął karać śmiercią coraz mniejsze zbrodnie i przestępstwa.

FUSQU dobrze napisał, takie pokrętne i chore poczucie sprawiedliwości nie można nazwać czymś dobrym. Nikt nie odmawia mu dobrego zamiaru, lecz po drodze trochę się w tym pogubił. Zboczył ze ścieżki, którą sobie wytyczył. Nie w taki sposób powinno wymierzać się sprawiedliwość. (Sam jestem za karą śmierci w określonych przypadkach, ale w wielu przypadkach sądzę też, że nie powinno zwalczać się zła złem).

No i był niezrównoważony psychicznie. Jakim inteligentnym gościem by nie był, na pewno nie wszystko w głowie miał na swoim miejscu.

Więc, żeby się nie rozpisywać zbytnio, postępowanie zdecydowanie na minus.

Top Bottom