Klub Winx (Winx Club)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
P

ProteoBakter

Winx Club- włosko-amerykański serial animowany wyprodukowany przez Rainbow s.r.l. opowiadający o grupie nastoletnich czarodziejek używających magii do obrony magicznego wszechświata. Cała seria jest skierowana głównie dla dzieci w wieku od 5 do 14 lat, jednak zdobyła bardzo dużą popularność wśród starszej młodzieży. Na podstawie serii powstały również musicale, pokazy akrobacji na lodzie, zabawki oraz gry komputerowe. Do tej pory w Polsce wyemitowano wszystkie 7 sezonów. Premiera siódmego sezonu odbyła się 10 sierpnia 2015 roku na polskim Nickelodeon oraz 10 września na Puls 2. Sezon 8, spin-off World of Winx oraz film aktorski, który zostanie wyprodukowany przez Warner Bros, zostały potwierdzone przez Iginio Straffiego w wywiadzie, we wrześniu 2015 roku.
Kod:
                     http://i65.tinypic.com/8x2deg.jpg     http://i67.tinypic.com/244z19g.jpg
Winx Club jest to bajka, która zawiera w sobie elemanty z Sailor Moon, Gwiezdnych Wojen(miecze świetlne, pojazdy kosmiczne) i kilku innych seriali, filmów. Fabuła jest bardzo rozległa, ale jest w niej wiele niepokrywających się faktów. Unikalne charaktery zatraciły się z nowymi sezonami. Jednakże w gąszczu minusów, serial ma też parę zalet. Bajka ma fenomenalną grafikę w technilogii 2D. Szczególnie w najnowszych sezonach. W żdanej bajce, czy anime nie widziałem tak dobrej kreski i efektów. url=
Plusem też jest cała masa różnych transformacji, a także to, że w każdym z odcinków “nowszych” sezonów dostają nowe stroje. Nie chodzą przez cały sezon w tym samym. Serial ma również bardzo dobrą wykonawczynię piosenek w języku angielskim i włoskim- Elisę Roselli. Po ilości sezonow, filmów, w zasadzie wszystkiego można stwierdzić, że bajka osiągnęła sukces. Za fabułę mogę dać 5/10, za grafikę 10/10. W sumie bajkę mogę ocenić na takie 6/10.

Ostatnia edycja:
D

DeathRaven117

Winx Club, toż to nawet na TV4 chodziło.
Ujmę to w ten sposób, początkowe serie były nawet ciekawe, po serii bodajże 5 fabuła zaczęła mnie nudzić.
Niby ciekawe ale czasem nieco przesłodzone jakoś nie dla mnie.
Grafika całkiem ładna nie ma czego.
Ale leci ocena taka jak poprzednik oceniam na 5/10

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Nie ma co za dużo o tym pisać spoko bajka. Postacie z tej bajki to moje pierwsze waifu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dodatkowo mogę dodać że bajka była za bardzo schematyczna i monotonna więc mocne 5/10

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Nie znoszę ,nienawidzę!!
Kiedyś to lubiłam do 4 serii jeszcze zniosłam,ale 5,jakby to ująć to jest totalna porażka. Odcinki robione na siłę. Kiedyś oglądałam w TV i trafiłam na odcinek z bananami o_O
Jak przegrały z bananami i pomógł im stworek czy tam magiczne zwierzę.
TO BYŁO ŻENUJĄCE! Śmiałam się przez pół dnia aż mnie brzuch rozbolał i zadawałam sobie jedno i te same pytanie “Co się z tymi Winx stało?!”
Stare winx były fajne,ale te najnowsze odcinki i sezony porażka!!

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Ja lubię Winx, moja córka kocha więc to mówi samo za siebie :) ale pomino ilości stopni zdobywanych mocy jakoś mi one nie wydają się silniejsze… Ale mega + za grafikę nowych sezonów? ☀️

Ostatnia edycja:
Top Bottom