Egil
New member
Po pierwsze: zasady
Gracz nie ma prawa tworzyć i opisywać środowiska oraz postaci.
1.1. Tworzenie przestrzeni i postaci należy do GM’a
1.2 Gracz może opisać i wejść w interakcje z otoczeniem dopiero po wymienieniu danego przedmiotu, osoby przez GM’a
1.3 Gracz nie może stworzyć sobie przedmiotu, który pojawił się nie wiadomo skąd - może użyć tylko tego, co opisał wcześniej GM.
Gracz nie oddziałowywuje na otoczenie bezpośrednio.
2.1. Gracz może napisać, że robi daną czynność, a nawet kilka czynności po kolei, jednak to GM decyduje, czy ta akcja mu się udaję,
2.2 W razie niepomyślnego zakończenia jednej z akcji, następne są anulowane.
2.3. Gracz nie może w swoim poście napisać, że zobaczył kogoś, może dać informację, że patrzył w daną stronę, ale GM decyduje o tym, co Gracz zauważył.
2.4 Gracz nie może sam napisać rozmowy z NPC - NPC jest sterowany przez GM’a.
Posty powinny być rozwinięte.
3.1Nieakceptowalne są posty o długości jednego zdania(również rozwiniętego).
3.2 Im post dłuższy, tym większa szansa na pomyślne ukończenie danej akcji.
3.3 W postach można zawierać dowolne myśli bohatera.
3.4 gracz może opisać całą sytuację jaka zaszła np. Uderzyłem w przeciwnika. ostrze niemal dosięgło jego szyi, jednak w ostatnim momencie zostałem zablokowany. Mężczyzna wycofał lewą nogę do przodu i wbił miecz w mój brzuch. Z lekkim uśmiechem spojrzałem mu w oczy. W momencie kiedy zdał sobie sprawę z popełnionego błędu, chwyciłem jego ostrze i przesłałem przez nie piorun. Przeciwnik upadł. Ja po chwili też. Wciąż krwawiłem - Innymi słowy, nie możecie sobie zanadto ułatwiać gry. Taki post może zostać zaakceptowany, lub odrzucony, w zależności od gwoli GM’a.
3.5 Rozgrywka toczy się w czasach średniowiecznych, więc ludzie nie wiedzą czym jest tv, etc.
Gra kończy się gdy zostanie osiągnięty cel, lub wszyscy gracze polegną.
Wzór kp:
Imię/Nazwisko/Pseudonim:
Rasa:
Wygląd(image!):
Historia:
Umiejętności:
Runy:
Rodzaj używanej broni:
Wiedza:
Rasa: człowiek/krasnolud
Wiek - przynajmniej 13 lat. w historii musi być umieszczone dlaczego znalazłeś się na wykopaliskach jeśli twój wiek jest poniżej 22 lat.
Historia- poza oczywistą historią życia naszej postaci, zawieramy w niej również informacje o tym, skąd nasza postać ma broń,w jaki sposób posiadła wszystkie umiejętności i jak uczyła się magii
Umiejętności - Typu akrobatyka, gotowanie, alchemia.
Runy - jakie runy ma przy sobie postać, na początek max 1, słaba. Runy mają cooldown, im potężniejsza runa, tym większy cld.
Broń - kostur, miecz jednoręczny…
Wiedza: Znane języki, historia itp… Jako archeolog jesteś dość dobry w historii świata i masz lvl 1 appraisal.
Mniej więcej tak wygląda ekwipunek archeologa:

Gracz nie ma prawa tworzyć i opisywać środowiska oraz postaci.
1.1. Tworzenie przestrzeni i postaci należy do GM’a
1.2 Gracz może opisać i wejść w interakcje z otoczeniem dopiero po wymienieniu danego przedmiotu, osoby przez GM’a
1.3 Gracz nie może stworzyć sobie przedmiotu, który pojawił się nie wiadomo skąd - może użyć tylko tego, co opisał wcześniej GM.
Gracz nie oddziałowywuje na otoczenie bezpośrednio.
2.1. Gracz może napisać, że robi daną czynność, a nawet kilka czynności po kolei, jednak to GM decyduje, czy ta akcja mu się udaję,
2.2 W razie niepomyślnego zakończenia jednej z akcji, następne są anulowane.
2.3. Gracz nie może w swoim poście napisać, że zobaczył kogoś, może dać informację, że patrzył w daną stronę, ale GM decyduje o tym, co Gracz zauważył.
2.4 Gracz nie może sam napisać rozmowy z NPC - NPC jest sterowany przez GM’a.
Posty powinny być rozwinięte.
3.1
3.2 Im post dłuższy, tym większa szansa na pomyślne ukończenie danej akcji.
3.3 W postach można zawierać dowolne myśli bohatera.
3.4 gracz może opisać całą sytuację jaka zaszła np. Uderzyłem w przeciwnika. ostrze niemal dosięgło jego szyi, jednak w ostatnim momencie zostałem zablokowany. Mężczyzna wycofał lewą nogę do przodu i wbił miecz w mój brzuch. Z lekkim uśmiechem spojrzałem mu w oczy. W momencie kiedy zdał sobie sprawę z popełnionego błędu, chwyciłem jego ostrze i przesłałem przez nie piorun. Przeciwnik upadł. Ja po chwili też. Wciąż krwawiłem - Innymi słowy, nie możecie sobie zanadto ułatwiać gry. Taki post może zostać zaakceptowany, lub odrzucony, w zależności od gwoli GM’a.
3.5 Rozgrywka toczy się w czasach średniowiecznych, więc ludzie nie wiedzą czym jest tv, etc.
Gra kończy się gdy zostanie osiągnięty cel, lub wszyscy gracze polegną.
Wzór kp:
Imię/Nazwisko/Pseudonim:
Rasa:
Wygląd(image!):
Historia:
Umiejętności:
Runy:
Rodzaj używanej broni:
Wiedza:
Rasa: człowiek/krasnolud
Wiek - przynajmniej 13 lat. w historii musi być umieszczone dlaczego znalazłeś się na wykopaliskach jeśli twój wiek jest poniżej 22 lat.
Historia- poza oczywistą historią życia naszej postaci, zawieramy w niej również informacje o tym, skąd nasza postać ma broń,w jaki sposób posiadła wszystkie umiejętności i jak uczyła się magii
Umiejętności - Typu akrobatyka, gotowanie, alchemia.
Runy - jakie runy ma przy sobie postać, na początek max 1, słaba. Runy mają cooldown, im potężniejsza runa, tym większy cld.
Broń - kostur, miecz jednoręczny…
Wiedza: Znane języki, historia itp… Jako archeolog jesteś dość dobry w historii świata i masz lvl 1 appraisal.
Mniej więcej tak wygląda ekwipunek archeologa:

Ostatnia edycja: