Książe~ Otaku z innego świata~

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Aoi

Aoi

Member
No cóż, ostatnio mam trochę czasu a na dodatek czytam sporo sobie Light Nowel oraz FanFiców, o różnej tematyce. Akurat pod natchnieniem tego napisałem sobie taki mały prolog. Nie wiem co z tym zrobię, ale chyba zacznę pisać xD Chodź w sumie, może się wam to trochę wydać dziwne, znaczy forma pisania tego. Mam nadzieje że przypadnie wam do gustu ;]
Plik w załącznikach poniżej ;)

(NIE) Krótki opis:
Główny bohater Reki Yuuto (Lyle) poświeca życie by uratować życie ukochanej, która z powodu mentalnego szoku miłosnego nie zauważyła nadjeżdzającej cieżarówki. Nasz bohater ćwieczący od dziecka różne dziedziny sztuk walki zdobywa się na szczyty swych możliwości i cudem udaje mu się wypchnąć ukochaną z przed maski pojazdu. No cóż wszystko fajnie by było gdyby nie to że akurat siła odśrodkowa była na tyle nie wystarczająca że akurat nasz kochany bohater jednak pozostał w zasiegu działania uderzenia siły wypadkowej (czołowe zderzenie z maską samochodu). W ostatnich chwilach swego życia wyznaje miłość na rekąch ukochanej po czym umiera… No cóż na jego nie szczeście a nasze szczeście tutaj historia się nie kończy, dokładniej zaczyna dopiero. Akurat po drugiej stronie spotyka niecodzienną boginie o pięknym imieniu Cecylia, która ogłasza mu że się zaraz narodzi ponownie tylko że w innym świecie gdzie istnieje coś takiego jak smoki, rycerze i oczywiście magia. Jak to nasz główny protagonista, wszystko mu sie podoba, nawet jeśli domyśla się jaki jest haczyk. Pytacie się jaki? No cóż musi tylko wybić w pień całą populacje demonów i innych stworzeń które zagrają światu i takie tam. No i przy okazji ma być sedzią który ma oceniach innych. Po krótkiej rozmowie, nasz bohater zostaje przeniesiony, a raczej jego dusza odesłana i ponownie dochodzi do jego narodzin. I tu zaczyna się jego cała historia…

Legenda: ‘xxxxxxxx’ - myśli postaci // “xxxxxxx” - wypowiedź postaci // - postać wykonuję jakąś czynność // |Autor| - reakcja autora ~

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Wow, zaskoczyłeś mnie XD Bardzo niekonwencjonalny styl, na dodatek wciągający i przyjemnie się to czyta :-D Nawet nie chodzi o samą historię, ale sposób jej opowiedzenia, proszęproszęproszę pisz jeszcze XDD

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Mi tez sie podoba i nie moge sie doczekac wiecej

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Widać, że przejrzałeś sporo light novelek xD Jest super i ja też mam nadzieję, że będziesz kontynuował ^^ PS. Rysunki też ty robiłeś? :eek:

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Rysunek nie, akurat szukając po google znalazłem ten, i tylko zedytowałem to co było napisane. Txt tam był eng i znaczył co innego. Wrzuciłem akurat swój tekst i tak to wyszło.~~

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Ej, pogadaj z Coco i zróbcie light novelkę pełną gębą xD

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Czy ja wiem czy CoCo by chciała się za coś takiego chwycić~ Tym bardziej że równie dobrze google mi może dawać rysunki ~

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Rozdział 1 dodany~ Kolejne za tydzień, lub może wcześniej jak będe mieć czas na myślenie i pisanie~

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Po przeczytaniu 1 rozdziału dostałem lekkiego mindfucka xDD Ale i tak mi się podoba! :D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Dokładnie, Satros XD niezły antydepresant z tego, śmieję się jeszcze jak to piszę, haha XD

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
No cóż~ Przynajmniej cel osiągniety :D Mam nadzieje żę się podoba mój pomysł, oraz STYL, zamierzam go utrzymać xd i raczej “MINDFUCK” po każym rozdziale dostaniecie xd

Random ~~

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Jutro albo w środe wrzuce kolejny rozdział~

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Zawiązanie akcji! :D Robi się ciekawie :3

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ciem więcej, Aoiś!!! Mogę to spróbować nalysować?

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Rozdział 3 dodany.
Eiri~ Jak chcesz to jasne ;p

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Yeey, pierwsze forumowe light novel się nam tu tworzy! :D

Ostatnia edycja: