Kuroko no Basket

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Kuroko no Basket
Kod:
                                                                        http://4.bp.blogspot.com/-Y40gEPcIImU/VUG6daGDXjI/AAAAAAAAKKg/fFP2V7XyXiE/s1600/Kuroko%2Bno%2BBasket%2B3%2B.jpg
Głównymi bohaterami są 16-letni Kuroko Tetsuya - były gracz legendarnej drużyny koszykarskiej Teiko, zwanej Pokoleniem Cudów, oraz Kagami Taiga, który w koszykówkę grał mieszkając w Ameryce. W Kuroko no Basket pojawia się jednak multum postaci drugoplanowych, takich jak byli członkowie Pokolenia Cudów - przerażająco wysoki Murasakibara, agresywny Aomine, przepełniony optymizmem i zapałem Kise, perfekcyjny strzelec Midorima oraz dawny kapitan drużyny o imieniu Akashi, jak również gracze z Liceum Seirin, w szeregach którego stoją aktualnie Kagami i Kuroko. Jak łatwo można się domyślić, motywem przewodnim tej serii jest właśnie koszykówka, a raczej dążenie drużyny Seirin do osiągnięcia mistrzostwa. Nie będzie to jednak łatwym zadaniem z racji tego, że żaden z graczy Pokolenia Cudów ani myśli oddać puchar innemu. A dziwnym trafem wszyscy znaleźli się w innych drużynach.
Gatunki:Szkolne, Komedia, Sportowe

Seans tego tytułu był bardzo przyjemny, jednak oglądając kolejne odcinki zauważyłam duże podobieństwo do Haikyuu!!

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Bardzo naciągane i przesadzone anime. Nie wiem jak manga ;d
Ale! Boże, jaka to wciągająca i dająca mocnego raka seria! Porzucone po pierwszej serii, jednak z jakiegoś powodu przyciągnęło mnie ponownie.
Co mi się podoba, to kreska ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie, ładne kolory i blablabla. Fajnie pokazane są ruchy, bardzo dynamiczna akcja, szczególnie gdy chłopaki jadą jeden na jednego, za to w tle widać, że reszta graczy stoi na boisku jak te kołki i czekają buk jeden wie na co. Trochę też żenua kiedy się okazuje, że OJEJ JEDNAK USKRZYDLENIE, bo co to w ogóle znaczy? xD Gdzieś widziałam, że seria została otagowana jako nadprzyrodzone i w takim świetle rozumiem te wszystkie wymysły, ale naprawdę to była tylko jedna strona (może to był MAL? Nie wiem, nie pamiętam), ale wszędzie widzę tylko “sportowe, szkolne”.
No, ale jako fanę koszykówki jestem nawet zadowolon.
2/10

Ostatnia edycja:
H

Hlep

New member
9/10

Jeszcze nie obejrzałem całego,ale kończe :) Anime bardzo mi się spodobało,i chociaż nienawidzę koszykówki to anime mi się fajnie oglądało :)

Ostatnia edycja:
Q

qurati100

Obejrzałam wszystkie trzy sezony. Moja ocena 8/10.
Chyba najbardziej mnie denerwowało to, że jeden poważny mecz może trwać z 6 odcinków i nie dało się wtedy na czymś innym skupić, bo koniecznie muszę się dowiedzieć jak akcja się zakończyła :p

Ostatnia edycja:
Armila15

Armila15

Donator
Mam za sobą dopiero pierwszy sezon…Ale mogę już powiedzieć, że miło się ogląda. Byłam pewna, że Haikyuu!! jest podobne do tego tytułu, oczywiście się myliłam…Jest inny humor, inne osobowości, choć sportówka jak sprtówka… wydarzenia często ( nie zawsze ) przewidywalne. Kreska też ładna, muzyka mi zbyt nie podeszła ale nie, że mi przeszkadzało czy coś. Mecze mnie odprężały i no ja po protu lubię patrzeć na mecze w anime… ^.^ Nawet jak trwają ponad 5 odcinków. Nie mam oceny… nie jestem w tym dobra :3 Ale gorąco polecam.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Kuroko z sportowek jest najlepszym anime jakie obejrzałem. Mieli ciekawy pomysl i go ladnie zrealizowali, a liczba ludzi jaka to polubila… Ilość sezonów i kinowki ktora jest w drodze mówi sama za siebie ;)

Ostatnia edycja:
Top Bottom