Kuroshitsuji

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Elmor

Elmor

Donator
Sebastian, to kamerdyner w domu arystokratycznej rodziny Phantomhive. Jest utalentowany, wykształcony, dystyngowany, zna się na gotowaniu i sztukach walki. Słowem, jest doskonały w każdym calu. Jednak odziany w czarny frak kamerdyner, zaczyna drżeć ze wzburzenia, gdy jego dwunastoletni pan wydaje rozkazy…

Tytuły:
Kuroshitsuji
黒執事
Black Butler
Autor: Toboso, Yana (Story & Art)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Warto kupić mangę? W sensie… czy różni się tak bardzo od anime?

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Kocham te anime ,Eiu nie wiem jak z manga ale anime zarąbiste :D

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Cóż, nie pamiętam dokładnie anime, ale wiem, że w pierwszym tomie są jakieś różnice pomiędzy mangą a anime już na początku :) No i w mandze jet inna kolejność wątków oraz takie, których nie ma w anime (manga o ile wiem to dalej wychodzi). Sama mam jak na razie siedem tomów i właśnie w tych ostatnich co mam jest akcja z trzeciego sezonu.

A tak poza tym, to anime naprawdę fajne, ale drugi sezon za bardzo mi się nie podobał pod względem fabularnym. Bo postacie akurat były w nim dobre.

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Tak , zgadzam się z Lilką , drugi sezon do najlepszych nie należy , a trzeci jest calkiem fajny , do czasu , aż zaczyna się końcówka , ma się wtedy wrażenie jakby robili to na od czep się .

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Akurat nie mam tego ostatniego tomu z końcówką, więc nie jestem w stanie tego porównać xD Ale podobała mi się ta piosenka, którą często tam śpiewali. I Ciela jako Smile po prostu rozwalił wszystko. Myślałam, że padnę ze śmiechu jak przechodził ten egzamin do cyrku :)

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Taa a Sebciu to wykorzystał i się poznęcał trochę na paniczem xD ale ciekawą scenką było to jak Ciel poszedł się myć.

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
To też było świetne. Gdyby to nie była dziewczyna, to bym pomyślała, że twórcy aż podpowiadają, by zrobić z tego yaoi xD Chociaż w pierwszym sezonie też była taka scena z podtekstem xD

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
OOO tak ta scenka z gorsetem xD wtedy to mnie tata warował do pokoju i pytał “Co ty za gejuchy oglądasz? Jesteś chora czy co ? O.O” xD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
London bridge is falling down? To kołysanka, często ją sobie nucę

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
W ogóle cały ten moment, kiedy Ciel robił za dziewczynę był świetny.

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Tak ta piosenka i ta scena jak ciel kobietą był xD Cudny był pierwszy sezon :D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Mi się podobał konkurs na curry (bo je uwielbiam)

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Chociaż Grell jak startował do Sebastiana to też był świetny. Będę matką twoich dzieci!

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Te OVA fajne były :DCiel in wonderland :D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Albo jak Sebuś mu posolił herbatkę XD

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
I Book of Murder też fajne było. Trochę krótkie, ale fajne. Jak tak Sebuś latać musiał cały czas xD

Ostatnia edycja:
Top Bottom