Laki powitać!

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Laki

Od czego by tutaj zacząć… Mam przyjemność przywitać się z wszystkimi forumowiczami. Dlaczego “przyjemność”? Przecież to brzmi tak sztampowo! Słyszałem jednak wiele opinii o wysokim poziomie, jaki panuje na tym forum. W najbliższym (również trochę dalszym) czasie mam zamiar sam te opinie zweryfikować, ale już teraz czuję, że się nie zawiodę.
Kilka słów o sobie? Skąd możecie mnie kojarzyć? Z pewnością jest tu grupa osób, które pamiętają czas życia pewnej strony z anime onlajn (której nazwy nie warto wymawiać). “Pracowałem” tam w administracji pod tym samym nickiem. Strona ów była dosyć popularna, jednak jakiś czas temu wszystko się pokomplikowało, siły nieczyste zmieciły ją z powierzchni sieci, a użytkownicy i wirtualni znajomi zostali rozrzuceni na wszystkie strony internetów. Z częścią jednak utrzymywałem (nie)regularny kontakt. Tak się złożyło, że duża część z nich trafiła na to forum, a ja… jedynie poszedłem za ciosem. Kilka miesięcy po ciosie, ale fakt zostaje faktem.
^ moja skromna historia w kilku zdaniach.
Bardziej konkretne fakty? Anime oglądam od jakichś 6 lat. Mangi praktycznie nie czytam, raptem kilka tytułów (Claymore, Angel Beats! HD) - preferuję anime nad mangą. Wielu się z tym nie zgodzi, ale osobiście uważam, że animacja to taka manga z dodatkiem kolorów, dźwięków, muzyki i większej, o wiele większej ilości kartek. I wszystkie te dodatki są bardzo fajnymi dodatkami. Dlatego nie przepadam za mangą, choć wcale nią nie gardzę.
Ulubione gatunki: dramat, romans, akcja, nadnaturalne.
Ulubione anime: Angel Beats! <- bajka, do której żadna inna nie ma startu :)
Pierwsze anime: Elfen Lied (12 lat miałem :> )

1. Angel Beats!
  2. Clannad, Clannad AS
  3. Mushishi
  4. Monogatari Series
  5. Shingeki no Kyojin
  6. Great Teacher Onizuka
  7. Psycho-Pass
  8. Ghost in the Shell - uniwersum
  9. Cowboy Bebop
  10. Death Note
  11. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
  12. Steins;Gate
  13. Nana
  14. Sword Art Online http://manga-anime.pl/forum/Smileys/DarkB/cool.gif
  15. Fairy Tail
  16. Code Geass
  17. Welcome to the NHK
  18. Usagi Drop
  19. Zero no Tsukaima
  20. Elfen Lied
Z zainteresowań nawiązujących do M&A jest jeszcze nauka japońskiego, ale to takie bardziej hobby, w wolnym czasie i na własną rękę. Poza tym lubię czytać książki, głównie fantastykę (Saga o Wiedźminie - najlepsza seria EVA), choć na te ostatnio nie mam czasu. Pasjonuję się informatyką, programowaniem (ostatnio tworzeniem stron webowych), ogólnie technologią i nowinkami technicznymi <- taki typowy nerd :D Kiedyś grałem na gitarze, ale podobnie jak z książkami - brak czasu na regularne ćwiczenia i człowiek wypada z formy. Okazyjnie gram z kumplami w nogę - nie pytajcie na jakiej pozycji^^. Dodam, że jestem kibicem Manchesteru United.
To chyba tyle na początek. Witajcie, pytajcie.
A Wy, stara Ekipo ujawniajcie się i pokażcie, jak wygląda siła. I nowa forumowa Ekipo, której jeszcze nie znam, też pokażcie na co Was stać. :)
Prawie zapomniałem. Jakby ktoś chciał link do listy - proszę bardzo: MAL

Witam wszystkich!

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Zatem witam Cię na forum ja Lakicjuszu.
Baw się tutaj u nas dobrze.

Bardzo ważne pytania, nie wywiniesz się…
Lubisz sernik?
Jak masz na imię?

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Cześć Laki. Też lubię angel beats.

Lubisz wędzonki? I jesteś prawo czy lewo ręczny?

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Mrrrooo… Obstawiam, ze skoro Laki, to zapewne Łukasz xD (pierwsze imie ktore przychodzi mi do glowy i jedyne powiazane z tym nickiem xD)

Wiec ode mnie rowniez standardowo kilka pytań pozwole sobie zasypac cie troszke pytaniami:
Jak trafiles na animes.pl?
Ile masz lat? (chyba to przegapilam?! Ale obliczylam ze 18scie xD)
Czytasz mangi… Wiec jaka jest twoja ulubiona?
Widziales może “No game no Life?” “Sword art Online” albo “Fairy Tail”?
Jezdzisz na konwenty?
Z jakich okolic pochodzisz?
Kawa czy herbata i ile cukru?
Ulubiona pora roku?
Ulubiona potrawa?
No i podstawowe pytanie!
Potrafisz narysować stożek?!
I to narazie wystarczy xD

Witam cie na ANEMES.PL ;)
Licze na udana współpracę!

Ostatnia edycja:
L

Laki

alt
Mroczna:
Bardzo ważne pytania, nie wywiniesz się…
Lubisz sernik? Tak, ale nie może być za słodki
Jak masz na imię? Wiesz, ale powiem. Zaczyna się na “Łuk”, a kończy się na “kasz”.
kiklors:
Cześć Laki. Też lubię angel beats. najlepsza bajka<3

Lubisz wędzonki? I jesteś prawo czy lewo ręczny? lubię wędzonki, praworęczny.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Witaj!

Potrafisz gotować?
Co sądzisz o poligamii?

Zapraszam na czat

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Jak chciałeś, żebyśmy się ujawnili, to masz, synie marnotrawny. Nie mam żadnych pytań, 3 razy NIE. Witaj i tutaj!

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
Hejo jestem Aju, miło Cię poznać i przywitać! :>

Lubisz boczek?
Polecisz mi jakieś dobre soundtracki?
Ile masz lat?

Życzę udanej zabawy na forum! :)

Ostatnia edycja:
L

Laki

alt
Avenida:
Mrrrooo… Obstawiam, ze skoro Laki, to zapewne Łukasz xD (pierwsze imie ktore przychodzi mi do glowy i jedyne powiazane z tym nickiem xD) dobrze obstawiasz:D

Wiec ode mnie rowniez standardowo kilka pytań pozwole sobie zasypac cie troszke pytaniami:
Jak trafiles na animes.pl? nie przeczytałaś:<
Ile masz lat? (chyba to przegapilam?! Ale obliczylam ze 18scie xD) dobrze liczysz:D
Czytasz mangi… Wiec jaka jest twoja ulubiona? nie czytam, w 1-szym poście napisałem, że nie przepadam za mangami. Wyjątki to Claymore i AB (jeszcze troszkę Vagabonda i Mushishi liznąłem), ale która jest najlepsza? Nie potrafię ocenić, ale chyba typuję AB, za moją ogólną i niepohamowaną miłość do całej serii.
Widziales może “No game no Life?” “Sword art Online” albo “Fairy Tail”? i znów, nie przeczytałaś:<< widziałem wszystkie trzy.
Jezdzisz na konwenty? w tym roku mam zamiar pojechać na swój pierwszy.
Z jakich okolic pochodzisz? Śląsk, ale nie mylcie mnie z hanysami! Jestem gorolem.
Kawa czy herbata i ile cukru? Kawa, Latte Macchiato, bez cukru. Herbaty też nie słodzę.
Ulubiona pora roku? Wiosna i jesień
Ulubiona potrawa? Spaghetti, kurczak po chińsku, prawie całe azjatyckie i włoskie żarcie.
No i podstawowe pytanie!
Potrafisz narysować stożek?! potrafię
I to narazie wystarczy xD

Witam cie na ANEMES.PL ;) z tego co wiem, trafiłem na AnImes, ale dobrze wiedzieć ;)
Licze na udana współpracę!
Laxty:
Witaj!

Potrafisz gotować? wodę? Nawet mi to wychodzi. Staram się jak mogę, mistrzem nie jestem, ale jak mam przepis, to myślę, że jest całkiem nieźle.
Co sądzisz o poligamii? fuj.

Zapraszam na czat jak czas pozwoli…
alt
hanler:
Jak chciałeś, żebyśmy się ujawnili, to masz, synie marnotrawny. Nie mam żadnych pytań, 3 razy NIE. Witaj i tutaj! nie ma to jak miłe powitanie :)
Dzięki za pytania!

Ostatnia edycja:
LukiMaster

LukiMaster

New member
Cześć Laki. Miło, że wpadłeś i mam nadzieję, że Ci się tu spodoba. Gorąco zapraszam na animesowy czat.
PS Stara ekipa z onlajn robi się coraz mocniejsza. Oby ludzie sobie nie myśleli, że tu koalicję robimy jakąś czy coś.

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Hahah geniusz nie czlowiek xD czytajac twoja odpowiedz na twojego posta niezle sie usmiałam ;)
Co do pytan, na ktore odpowiedz zawarles w pierwszym poscie ;) przyznam Ci się (ale nikomu tego nie zdradz) ze nie pisze ich dla kazdego z osobna tylko kopiuj<wklej xD (po prostu moje standardowe pytania)
Co do kawy, lubimy ten sam rodzaj, pory roku i jedzenie też (ale chyba ciebie to malo interesuje)

Sorki za brak polskich znaków, niestety nie mam ich w moim telefonie, standardowo w słowniku (nie mam slownika) :/

Ostatnia edycja:
L

Laki

alt
Ayame:
Hejo jestem Aju, miło Cię poznać i przywitać! :> Cześć Aju!

Lubisz boczek? szczególnie na jajecznicy
Polecisz mi jakieś dobre soundtracki? słucham tylko alternatywy, (nie)marnego popu, troszkę rocka, lecz mało. Do tego j-pop. Czego konkretnie potrzebujesz?
Ile masz lat? Osiemnaście, od niedawna.

Życzę udanej zabawy na forum! :)
alt
LukiMaster:
Cześć Laki. Miło, że wpadłeś i mam nadzieję, że Ci się tu spodoba. Gorąco zapraszam na animesowy czat.
PS Stara ekipa z onlajn robi się coraz mocniejsza. Oby ludzie sobie nie myśleli, że tu koalicję robimy jakąś czy coś.

Hej Luki, miło poznać :D

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Hej,hej,hej,miło Cię u nas powitać! :D Oh,jesteś mój rocznik! :D

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Hej Laki, zazwyczaj się nie witam ale naprawdę mnie zaskoczyłeś stawiając Angel Beats na pierwszym miejscu :D.
Tak więc pytanie, jaką postać z tego anime lubisz najbardziej ???

Ostatnia edycja:
L

Laki

alt
Avenida:

Co do pytan, na ktore odpowiedz zawarles w pierwszym poscie ;) przyznam Ci się (ale nikomu tego nie zdradz) ze nie pisze ich dla kazdego z osobna tylko kopiuj<wklej xD (po prostu moje standardowe pytania)
Co do kawy, lubimy ten sam rodzaj, pory roku i jedzenie też (ale chyba ciebie to malo interesuje)
No wiesz co? Wszystkich tak jednakowo traktować… Ale przynajmniej mamy potencjalne wspólne tematy :p
alt
Maru:
Hej,hej,hej,miło Cię u nas powitać! :D Oh,jesteś mój rocznik! :D
Najlepszy rocznik! (choć każdy tak mówi ;) )
alt
nimarus:
Hej Laki, zazwyczaj się nie witam ale naprawdę mnie zaskoczyłeś stawiając Angel Beats na pierwszym miejscu :D.
Tak więc pytanie, jaką postać z tego anime lubisz najbardziej ???
Angel Beats jest jedynym anime, w którym polubiłem dosłownie każdą (KAŻDĄ) postać i to w dużym stopniu. Dla mnie to anime nie ma wad, żadnej małej rysy. Tutaj nawet stosunkowo mała ilość odcinków jest zaletą: akcja upakowana na maxa, totalny brak zapychaczy - tutaj każdy epizod ma swoje, naprawdę mądre przesłanie. Angel Beats uczy. Może kiedyś wypowiem się obficiej w konkretnym temacie.
A co do ulubionej postaci - jest to Yurippe. Głównie dlatego, że była taka silna pomimo tego, co ją spotkało. Potrafiła się podnieść i z myślą o innych (ale też o osobistej zemście) przeć naprzód. Motyw Shinda Sekai Sensen i ich walki jest cudowny. Życie Yuri było koszmarne, a ona mimo tego się nie poddała - zuch dziewczyna :) . Poza tym - mam słabość do tsundere :D

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
Hej, miło Cie poznać :)
Jeżeli jesz frytki to polewasz je keczupem czy maczaj je w nim?
Jakie masz zdanie na temat legalizacji marihuany?
Wbijaj na czateł ;3 Peace!
(Propsik za AB ode mnie łapiesz)

Ostatnia edycja:
R

Rufus7752

Witam miło cię poznać
angel beats - piękne anime <3

Ostatnia edycja:
L

Laki

alt
Dest3r:
Hej, miło Cie poznać :) witam :D
Jeżeli jesz frytki to polewasz je keczupem czy maczaj je w nim? [font]maczam frytki w keczupie
Jakie masz zdanie na temat legalizacji marihuany? nie dla narkotyków, niestety miałem okazję widzieć miejską patolę pod wpływem tego “nieszkodliwego” i “niewinnego” przecież substytutu życia :)
Wbijaj na czateł ;3 Peace!
(Propsik za AB ode mnie łapiesz)
alt
Rufus7752:
Witam miło cię poznać mnie również:)
angel beats - piękne anime <3

Ostatnia edycja:
S

Soczkochlacz

Siemanko :D Widać, że grupka osób z “usuniętej strony onlajn, której nazwy lepiej nie wymawiać” zaczyna się powiększać :3 Miłego pobytu na forum !

Ostatnia edycja:
Top Bottom