Laptop dla mnie >v<

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Kiicia

New member
Witajcie informatycy, nie informatycy oraz użytkownicy animes!

Chciałabym abyście pomogli mi w znalezieniu dla mnie laptopa!
Moje parametry i wymagania:

-Grafika dedykowana
-Cena do 1800,-
-pojemność dysku od 1000 ale niekoniecznie
-nie musi mieć systemu operacyjnego
-co do karty graficznej nie wiem czy NIVIDA czy AMD lepsze?
-nieużywany
-matryca, chciałabym aby była matowa no ale jak nie będzie to może by błyszcząca

No to tyle na większości się nie znam, ale mam cichą nadzieję, że pomożecie :3
W komentarzu unieście linka do laptopa i dlaczego go polecacie ;d
Możecie też napisać wady i zalety ładnie proszę :D

Z góry bardzo dziękuje za pomoc >v<
http://publicdomainvectors.org/photos/mystica_Laptop.png

Ostatnia edycja:
NVidia jako grafika to lepsza, szczególnie w lapkach. Do tego procek Intela :) Jak wrócę do domu to podeślę oferty. Co do pojemności dysku to masz na myśli 1000 GB, MB, czy TB, a może KB?

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Tutaj cahir bardzo ładny sprzęt znalazł, jedyny problem to grafika, która ma problem Dotę 2 na średnich pociągnąć :p

Tutaj masz coś mocniejszego ze strony grafiki, oszczędzając troszkę na procku. różnica około 60% wiecej FPS-ów w grach :D

Ostatnia edycja:
A czym różnią się te dwa laptopy bo wyglądają bardzo podobnie xd
Słyszałam, o tym ASUSIE R556LJ w sumie na początku chciałam go kupić
ale czytałam, że ma on nie wymienialną baterię a to duży minus :c bo ja szybko ją psuję no i czytałam, że z materiału z którego jest zrobiony to łatwo się da go wygiąć .
O tym co Cahir napisał nie słyszałam ale go wygooglam , chociaż ponad kwotę xd
I tak będzie brany na raty lel…

Ostatnia edycja:
Kiicia niby nie widać szczegółów w cyferkach przy parametrach, jednak procek w moim jest słabszy, ale grafa znacznie lepsza. na Cahirowym simsy 4 ledwie na low idą, a na moim spokojnie ultra xD
po co ci wymienialna bateria? baterie trzymają same z siebie 4 lata jak nic, a ze sztuczką z zamrażarką nawet 8 uciągną. a na bank do tej pory kupiłabyś sobie coś godniejszego. Jedyny problem to faktycznie ten materiał, ale właśnie dlatego jest jeszcze w cenie takiej a nie innej, pomimo “wystarczających” parametrów.

Ostatnia edycja:
Jeśli chcesz by dobrze gry hulały to sobie lepiej składaka kup. Dobre lapki takie typowe do gry są drogie jak cholera.

Ostatnia edycja:
Prawda. mój jest taki sobie, gry idą na low, ale idą. kosztował 2600. nie polecam lapków, jeśli nie masz go zamiaru używać jako przenośnego komputera tylko jako stacja do gier :D jednak pytanie jest o lapka więc podałem lapka :)

Ostatnia edycja:
No chcę laptopa z tego względu bo często go gdzieś zabieram xd
Hmm… i chcę żeby mi wsio simsy 4 poszły pięknie na laptopie XDD
Powiem ci tak, u mnie z bateriami jest naprawdę kiepsko xd Ale mówisz, że pociągnie? A potem co zrobię jak już bateria przestanie się ładowac?

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Z bateriami jest u każdego ciężko. Specjalnie robią takie z wyliczonymi cyklami ładowań. A takie “nieusuwalne” robi się po to, że jak się zepsuje to nie kupisz sobie na allegro, a musisz do serwisu wysyłać. Taki myk, jak z nowymi samochodami, w których samemu ciężko coś zrobić. Jeśli chcesz przenośny komputer, faktycznie pucha odpada xd

Ostatnia edycja:
Też polecam ten model kompa co Wrexx, na baterii trzyma dosyć długo (dopóki nie zaczniesz grać w gry które będą wymagać gt) i jeśli ci się coś zepsuje w okresie serwisu z buta w domu wymieniają ci na nowe.

Ostatnia edycja:
W takim razie chyba mamy zwycięzce :D
Spodobał mi się laptop poczułam tą więź! A w dodatku podświetlana klawiatura! Kya!
Dziękuje wszystkim za pomoc!

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom