Light Novel

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Nie wiem jak wy ale ja właśnie przed sekund skończyłem czytać mange All You Need Is Kill czyli Na Skraju Jutra i jedyne co mam ochotę teraz zrobić to…porządnie się wyryczeć.
Ta manga miała lepsze i bardziej emocjonalne zakończenie niż 4/5 romansów jakie kiedykolwiek powstały. Choć w sumie możemy ją podpiąć pod gatunek romans, przez jej drugi tom w którym ten oto romans się rozwinął, więc jeśli oto chodzi to jedna z lepszych mang w gatunku romansu.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
skończyła się tak samo jak LN? bo tam też romansik mi się podobał :3 taki poważniejszy niż w tych wszystkich animcach w końcu XD

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Jestem w połowie LN ale możesz napisać mi na PW jak skończyło się LN żeby tutaj nie spoilerować i wtedy powiem Ci czy tak czy nie.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Napiszę tutaj spoilera po prostu XD:
W ostatniej pętli Kiriya się “relaksował” i spędzał czas tylko z Ritą - walczyli o to kto zje więcej tych kwaśnych śliwek, gadali sobie, później on rano obudził się w jej łóżku (czyt. spali ze sobą, ale brak opisu sceny łóżkowej) i Rita zaparzyła mu kawę i się zaczęła walka. No i walczyli ze sobą i Rita zginęła :(

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Tak, skończyło się identycznie ;___; To było świetne
I to, że napił się tej spleśniałej kawy jak obiecał i pomalował sobie zbroję na niebiesko bo Rita tak lubiła niebieskie niebo ;____;
Serio chce mi się ryczeć :(

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Nom to identyko :( :( ale świetne zakończenie, całkiem inne niż film… w filmie skończyło się tak nudno… a ich romans to był jakiś żart, nic w sumie między nimi nie było lol

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Dla mnie film to była masakra. Ja płakałem przez połowę filmu i to nie przez to, że był wzruszający. On po prostu był beznadziejny. Nawet nie wiem czy beznadziejny to mało powiedziane.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Jak wrażenia z czytania 2giego tomu SAO? :3
Napisz ktoś coś!

Ja jestem na wątku Lisbeth i powiem tak - dużo szczegółów pominiętych w animcu!
Z resztą… wątek Liz jest pisany z jej punktu widzenia, więc poznajemy głębiej jej charakter ^.^ Wątek Silici ma 3cio-osobową narrację, też fajna sprawa :3

Na plus są grubsze kartki… nie przebijają obrazki na drugą stronę! Za to ten tomik jest o wiele grubszy od pierwszego, a ma mniej kartek - to wygląda trochę dziwnie XD

Ostatnia edycja:
M

Moniaczke

New member
- Donato Carrissi (zwłaszcza "Dom głosów" i "W labiryncie"),
- Sebastian Fitzek ("Pacjent", "Prezent", "Odcięci", "Łamacz dusz", "Terapia"),
- Harlan Coben ("Nie mów nikomu", "W głębi lasu", większość jego książek to bardzo dobre thrillery/kryminały),
- Guillaume Musso ("Dziewczyna z Brooklynu"),
- Alex Marwood ("Zabójca z sąsiedztwa"),
- B.A. Paris ("Za zamkniętymi drzwiami" i "Na skraju załamania"),
- Gillian Flynn ("Mroczny zakątek"),
- Natascha Kampusch ("3069 dni")
- Paula Hawkins ("Zapisane w wodzie"),
- Raphael Montes ("Dziewczyna w walizce"),
- Karin Slaughter ("Moje śliczne"),
- Greg Iles ("W martwym śnie"),
- Karen Dionne ("Córka króla moczarów"),
- Chris McGeorge ("Zgadnij kto"),
- Alex Michaelides ("Pacjentka"),
- Wojciech Chmielarz ("Żmijowisko"),
- Max Czornyj ("Najszczęśliwsza"),
- Delia Owens ("Gdzie śpiewają raki" - jest wątek kryminalny, ale ta książka to zdecydowanie nie jest kryminał - mimo to polecam, gdyż jest naprawdę wyjątkowa i warta uwagi)

Top Bottom