Mafai-8 Krwawa Łaźnia

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Yankesss

Yankesss

Donator
A właśnie…czy jest tam napisane że to wabik napisał tą karteczke a nie jeden z trupów na wprowadzeniu?

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
W sumie racja, łatwo byłoby wtedy wytłumaczyć to całe “Wszyscy zginęli”.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
W końcu “I dla mnie to już koniec… wszyscy zginęli. Jednak jeszcze póki żyję zostawie kilka wskazówek. Pierwsze, co ważne jest przebiegły. Ciężko przewidzieć jego rychy. Rzeźnik jest przebiegły… nie daj sie zaskoczyć. Drugie, ma wiele sposobów na zatarcie śladów. Trzecie Rzeźnikiem je…” dlaczego Wabik by pisał że wszyscy zgineli? Skąd by wiedział że jego ruchy są ciężkie do przewidzenia jak jeszcze niczego nie zrobił skąd wiedział żę dobrze zaciera ślady gdy nikogo jeszcze nie zabił i skąd wiedział kto jest rzeźnikiem? Wszystko świadczy na to że to był ostatni uczestnik poprzedniej KRWAWEJ ŁAŹNI…

Łoooo…jak fajnie klimatycznie mi to wyszło 66

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
Czyli wychodzi na to, że dobrze Yahiko kombinował - Wabik był drugim Patologiem i jakoś wcześniej udało mu się zdobyć tę karteczkę podczas przeszukiwania trupów z prologu.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
A skąd wiesz że rzeźnik nie podsunął tam tej karteczki?
Chyba nie bez powodu jest urwany koniec kartki a rzeźnik napisał sam pomyślcie. Więc jak dla mnie ta karteczki to zwykły ruch rzeźnika by nas zmylić czy coś i nie wiadomo czy był patalogiem wabik…
A poza tym tak czytam sobie role to czy zdolność ofiary nie działa przypadkiem tak że on daje więcej informacji od pataloga, czyli dodatkowe informacje i to od razu a nie na końcu fazy?

Ostatnia edycja:
K

Kayoko

Właśnie… dostaliśmy wskazówki ,ale nie dostaliśmy informacji o roli Wabika. W opisie roli patologa jest napisane, że sprawdzając ciało powinniśmy dostać poszlaki + rolę zabitego. W takim razie to rzeczywiście może być ruch rzeźnika. Poza tym ta urwana kartka i napis na ścianie też za tym przemawiają.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
A ofiara może dać dodatkowe informacje, więc chyba też być może jakaś ofiara zmarnowała dziś już swoją zdolność…wiecie co? Coś mi idzie teraz dobrze to główkowanie więc może jakiś obrońca mnie odwiedzi tej nocy i się mną zaopiekuje bo się boje że umre jutro XD

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
Wow. Powiem Ci, że naprawdę dobrze główkujesz i Twoja teoria brzmi sensownie. Ale zawsze mogło być tak, że Rzeźnik znalazł tę karteczkę, gdy już naszego tajemniczego informatora zamordował i po prostu wyrwał fragment, który mu nie pasował, a resztę zostawił, żeby się z nami pobawić. A nawet mam nadzieję, że tak było, bo przynajmniej nie musiałabym żyć w przekonaniu, że Rzeźnik nas robi w konia… ;-;
Co do zdolności ofiar - Wabik raczej nie był wczoraj zainteresowany dołączeniem do dyskusji, więc naprawdę uważasz, że skorzystał z przywileju dostania dodatkowych informacji? No chyba że wg Ciebie ktoś inny się tym zajął.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
No ktoś inny bo wabik nie mógł sprawdzić własnego trupa XD
No według mnie to karteczka z poprzedniej ‘gry’ i tą karteczkę albo podsunął do trupa ale podsunął wabikowi ale musiał karteczka specjalnie zostawić w szafie przy trupie i napisać to czerwoną kredą…ale dlaczego kredą a nie klasycznie krwią? A poza tym nad nim było to napisane…czyli był to ktoś wysoki?

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Ej! Nadinterpretujecie! Mango nie powiedział nic o tym, że ta karteczka została znaleziona przy Wabiku.

Przeczytałem jeszcze raz fabułę i chba ogarnąłem:
Po wyjściu z lochu, na ścianie zauważacie krwawy napis, pisany palcami, zaś pod nim ciało jakiegoś mężczyzny… był okropnie zmasakrowany i miał wbitą w plecy siekierę.
Koło kartki leżała siekiera i duże rękawice ogrodowe
Patolog - raz na dzień (FD i FN) może sprawdzić ciało zabitych.
Patolog pierwszego dnia sprawdził stare ciało. Dlatego “było trudne do przeszukania, bo było w stanie zaawansowanego rozkładu”.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Aha! Czyli mam racje że kartka należała do ostatniego uczestnika ‘gry’! XD
I dalej moge mieć racje że nasz Wabik nie był patalogiem. Ale Egil patalog udziela te informacje w fazie kończącej FD a nie zaczynającej FD…

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
FACEPALM BARDZO aż mi wstyd, przecież nawet w fabule było napisane, że to informacja na temat pierwszego znalezionego ciała… XD
alt
Yankesss:
Ale Egil patalog udziela te informacje w fazie kończącej FD a nie zaczynającej FD…
Może Mango nagiął w tym przypadku stworzone przez siebie reguły? Na pewno Patolog maczał w tym palce.
I dalej moge mieć racje że nasz Wabik nie był patalogiem
No tutaj już się nawet nie mam zamiaru sprzeczać. Może Patolog dzisiaj postanowi sprawdzić ciało Wabika i wtedy się dopiero dowiemy.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Mi też wstyd ale Alison po długim główkowaniu i tak wywnioskowaliśmy to że to były zapiski jego XD

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
I doszliśmy do wniosku zę rzeźnik specjalnie zostawił tą karte…i czy przypadkiem na początku siekiera nie była wbita w tułów?

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
Czyli problem tej wskazówki mamy z głowy. Teraz kwestia głosowania - jesteście za, czy chcecie dalej czekać? W końcu musi do tego dojść, chociaż ciężko o podejrzanych w tym momencie…
( @“Naruto120” wciąż czekam aż mi odpowiesz na pytanie ze strony 4)

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ale za kim byśmy głosowali wtedy, co?
Ja bym czekał na wskazówki albo przynajmniej sprawdzenie Wabika przez pataloga.
Chyba że macie jakieś uzasadnione oskarżenia.

Ostatnia edycja:
Top Bottom