Mafia 1 - "Archipelag Nicości"

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kurokokoro

Zabijanie losowo nie ma zbyt wiele sensu. Pytanie tylko czy wolimy zrobić coś ryzykownego czy stracić kolejny dzień.

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Zgadzam się z wami. Jeśli Upiór istnieje próbuje nas omotać. Widać jego zamiarem jest to żebyś głosowali na siebie. W ten sposób się pozabijamy bez namysłu. Choć z drugiej strony jeśli takowy Upiór nie istnieje tak jak sądzi ninja również wyjdzie na to, że się pozabijamy.
To że Klein był nieobecny też jest trochę podejrzany. Jeśli dziś nie wejdzie i się nie usprawiedliwi obawiam się najgorszego.
Nie zapominajmy też, że 3 dni nieobecności to wykluczenie z gry.

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
Gra ma ograniczenia czasowe upiór mógł przyjąć metodę byle przeżyć bez dużej liczby ofiar i teoretycznie jego zadaniem nie jest wszystkich ubic tylko przeżyć a przy takim zachowaniu będzie ciężko znaleźć takowego

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Dla upiora podstawą nie jest wybicie wszystkich, ale przetrwanie 14 dni Zostało 13. Jeśli dziś znów nie zagłosujemy, a upiór nic nie zrobi, zostanie nam 12 dni, więc co wtedy?

Wiem, że głosowanie jest równoznaczne z wydaleniem jednego z nas, ale jeżeli nic nie zrobimy, co nam po grze? Wiem, że aktualnie proszę się o bęcki ale: Trzeba zacząć głosować, inaczej upiorek se przeżyje… Innym wyjściem jest przeczekanie trzech dni - gdy upiór zostanie przekazany, być może drugi morderca zacznie działać.

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
No w sumie racja. Jeśli sobie przeczeka też mu nic się nie stanie a my będziemy mieli parę dni w plecy.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
No właśnie, ja jestem więc dziś za głosowaniem Co na to reszta?

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Też jestem za głosowaniem. Powinniśmy zacząć coś działać a nie siedzieć bezczynnie.

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Także jestem za głosowaniem. Pomysł Ninjy może nam zaszkodzić. Mamy tylko 14 dni czasu, jeśli nikogo nie zabijemy to upiór wygra, chyba że nie istnieje, więc jest 50 na 50 szansy. Lepiej wyeliminować podejrzanego o bycie upiorem, niż ryzykować twierdzeniem iż takowy nie istnieje.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Również jestem za głosowaniem, bo nic nie robieniem na pewno wiele nie zdziałamy.

Ostatnia edycja:
P

Piter

golter takie pytanko wspomniałeś żeby wyeliminować podejrzanego. a jest w ogóle ktoś taki?!

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
Ja jestem za tym, żeby pozabijać wszystkich po kolei :D Co za różnica, czy zrobi to upiór czy sami to zrobimy? Jeśli będziemy czekać cały czas to i tak upiór wygra, więc musimy strzelać i może w końcu się nam to uda. Trzeba poświęcić jednostki dla dobra ogółu.

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
No pewnie, że jest- każdy z nas, ale najbardziej na razie podpadł Klein, bo nie ma go a morderstwo też się nie wydarzyło.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Wydaje mi się, że najlepiej będzie poczekać te trzy dni - być może w ogóle nie wróci i wtedy sam przepadnie.

Jeśli chodzi o podejrzenia, to niemal nikt ich we mnie nie wzbudził, jedynie ninja zdaje się iść nieco innym tokiem myślenia niż my.
Mam tu na myśli to, że podczas gdy my staramy się odkryć coś o upiorze, on opóźnia nas twierdząc, że takowy morderca wcale nie istnieje.

Co o tym myślicie? No i jakie macie podejrzenia ewentualnie

Ostatnia edycja:
Mako

Mako

Donator
Myślę, że najlepiej z głosowaniem wstrzymać się do jutra. Jeśli upiór zaatakuje tej nocy być może znajdziemy jakieś ślady, jeśli nie to i tak będziemy zmuszeni w końcu jakoś zadziałać.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
To samo stwierdzone było wczoraj, więc dziś jesteśmy zmuszeni do ataku.

Jednak, rozwijając pomysł oczekiwań, możemy rozegrać to w sposób następujący: Czekamy do trzeciego dnia, kiedy to zostaje przekazany upiór - istnieje możliwość, że morderca number 2 jest nieco bardziej “w gorącej wodzie kąpany” i zacznie zabijać Niestety w takim wypadku stracimy trzy dni, a nie jest powiedziane, że upiorak coś zrobi…

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
Więc jak robimy ja osobiście jestem za czekaniem do jutra, no chyba że upiorom właśnie o to chodzi

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Podzielałbym twoje zdanie, jednak wciąż nie mam pewności, czy właśnie o to upiorom nie chodzi.

Wydaję mi się, że znalazłem ku temu remedium:
Uśmierćmy Kleina. Jeżeli to on jest nieaktywnym upiorem, stwór przejdzie na drugiego mordercę, a ten być może coś już zrobi. Zdaję mi się, że to lepsze rozwiązanie niż oczekiwanie, dlatego dziś
Głosuję na Klein’a

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
Tak czy siak przejdzie na drugiego mordercę nawet jeśli byśmy go nie uśmiercili bo mija 3 dzień. W sumie jeśli Klein naprawdę jest morderca w co wątpię to dziś zakończyła by się mafia.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Mija dopiero drugi dzień, więc jak już, to dopiero w sobotę rano lub piątek 22:00 Klein zostałby wygnany(czy coś…), co oznaczałoby, że nie tylko nie zagłosowalibyśmy dziś, ale także jutro.

Ostatnia edycja:
S

system

Upiorem jest EGIL
Zdecydowanie odrzucam instytucję upiora, nie wierzę w niego, i jestem przekonany, że to tylko wymysł, ale skoro zaczęło się głosowanie, swój głos oddaje na Egila, ponieważ od samego początku, zanim jeszcze pojawił się ten staruszek był żądny krwi, a później tylko pogłębiał swoje urojenia. On może być zbyt niebezpieczny dla społeczeństwa, które tutaj wspólnie tworzymy. Niech odejdzie stąd ten, który pożąda krwi, a zostaną sami niewinni.

Top Bottom