P
Payback
Rok 2020. Kraj naszych zachodnich sąsiadów powoli staje się zniewalany przez szybko rozrastającą się okupację Europy przez uchodźców. Rząd postanowił rozpocząć walkę z wrogiem, którego sam przyjął pod swoje skrzydła. Niemcy ogarnął chaos. Na granicach państwa powstał mur, który ma zapobiec przedostawaniu się kolejnym falom tej “zarazy”. W miasteczku Vejprty, na granicy Czesko-Niemieckiej, znajduje się jedna z bram, którą można dostać się do Niemiec. Fala uchodźców była tak wielka, że interweniujące wojsko niemieckie postanowiło ewakuować i zamknąć całe miasteczko. Walka trwała bardzo długo i kiedy wydawało się, że wszystko jest pod kontrolą, uchodźcy przedostają się do straży granicznej, gdzie udaje im się wślizgnąć w szeregi funkcjonariuszy. Mały oddział wojskowy, który pozostał na polu bitwy postanawia rozwiązać tę sprawę na własną rękę. Czy uchodźcom uda się otworzyć bramy do “ziemi obiecanej” swoim towarzyszom? Czy to może nieliczny oddział wojskowy uratuje swoje państwo od kolejnej fali wrogów? Historia tworzy się na naszych oczach…
Zasady:
upomnienie - za edytowanie/usunięcie postu, rozmowę o mafii poza tematem.
wyrzucenie z gry - zdradzenie swojej roli poza tematem, zdradzenie swojej roli poprzez screen (lub w inny sposób, który jest niezgodny z zasadami) lub za 5-dniową nieaktywność.
3 upomnienia - wydalenie z gry.
Zasady:
- Cała akcja mafii toczy się w tym temacie. Zabrania się porozumiewania między sobą* oraz dyskusji ogólnych poza wyznaczonym wątkiem.
- Rozgrywka dzieli się na Fazę Dnia (FD) oraz Fazę Nocy (FN). Podczas FD macie czas na dyskusję oraz wybór osoby, która zostanie zlinczowana. Podczas FN macie czas na użycie swoich umiejętności poprzez prywatną wiadomość do mnie. Deadline każdego FD i FN wyznacza mistrz gry.
- NIE ZABRANIA się zdradzania swoich ról (TYLKO W TEMACIE! napisanie komuś na pw o swojej roli jest zabronione! to także element gry), nie zabrania się także oszukiwania w tej sprawie. Możecie kłamać, wysuwać oskarżenia z dupy, co chcecie. Interesuje mnie tylko wynik głosowania (nie oczekuję żadnych uzasadnień swojego wyboru) oraz wasza gołosłowność, tzn. nie chcę widzieć żadnych screenów prywatnej wiadomości ode mnie, czy też kopiowania tych wiadomości. To, co piszecie jest całą waszą siłą. Z konsekwencjami ewentualnego zdradzenia roli musicie się sami liczyć, a także z tym, czy inni wam zaufają.
- NIE ZABRANIA się także zdradzania swojej umiejętności. Można powiedzieć, że jestem tym i tym, mam taką i taką umiejętność i wiem, że on jest tym i tym. Nie zabraniam także wymyślania umiejętności. Zasady są takie same jak w pkt. 3, możecie o tym pisać tylko w temacie oraz liczcie na swoją gołosłowność.
- Na końcu każdego FD odbywa się lincz. Aby doszedł do skutku potrzeba, aby 50% graczy oddało swój głos. W przypadku remisu o linczu zadecyduje rzut kostką.
- Edytowanie i usuwanie postów jest zabronione. (Kary poniżej).
- Osoby martwe i niezapisane mają zakaz udzielania się w temacie.
- Niepoinformowanie mnie o tym, że ktoś łamie zasady także będzie karane.
- jeśli ktoś będzie miał taką możliwość, zostanie poinformowany.
upomnienie - za edytowanie/usunięcie postu, rozmowę o mafii poza tematem.
wyrzucenie z gry - zdradzenie swojej roli poza tematem, zdradzenie swojej roli poprzez screen (lub w inny sposób, który jest niezgodny z zasadami) lub za 5-dniową nieaktywność.
3 upomnienia - wydalenie z gry.
Ostatnia edycja: