Mafia 25 - Starożytny Egipt

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kiicia

New member

ZASADY:

1.Zdradzanie swojej roli jest ZABRONIONE! Poinformowanie kogoś o tym, kim się jest lub było grozi wydaleniem z zabawy!
2. Pisanie w FN jest zabronione.
3.Można kłamać, oskarżać, chwytać za słówka, po prostu wszystko.
4. Uczestnicy otrzymają PW ze swoją rolą przed rozpoczęciem rozgrywki.
5.W rozgrywce biorą udział tylko osoby wcześniej zapisane. Osoby martwe bądź niezapisane mają zabronione wypowiadać się w temacie.
6.Jeśli gracz ma pytanie czy jakąś sprawę odnośnie gry wysyła PW do Mistrza gry.

GŁOSOWANIE:
1.Głosować może każda osoba, która udzielała się w dyskusji!
2.Pod uwagę będą brane tylko głosy, które były uzasadnione!
3.Osoba, która zostanie wytypowana w głosowaniu, zostaje zabita.
4.Aby doszło do głosowania , oddanych głosów musi być 50% wszystkich graczy.

ROLE:
Faraon Tutenchamon: osoba, która wykonuje karę śmierci.
Anchesenamon: osoba ta może pomagać zabójcy.
Skryba: może wziąć do siebie jedną osobę raz na 2 dni. W przypadku linczu, na którymkolwiek z graczy, nie dochodzi do morderstwa.
Balsamista: przeszukuje trupy podczas trwania rozgrywki. Informacje pojawiają się w fazie dnia.
Kapłan: może sprawdzić tożsamość trzech osób.
Niewolnik: osoba, która próbuje przeżyć i odkryć sprawcę.

FABUŁA:
Cała akcja rozgrywa się w Starożytnym Egipcie około roku 1333 p.n.e., u władzy jest właśnie Tutenchamon, który przejął tron po śmierci królowej Achetecheperure. Pomimo młodego wieku, został on despotycznym władcą. Sprawuje on legalnie zdobytą władzę, nie podlegając żadnym prawom. Skupia w swoim ręku władzę ustawodawczą, wykonawczą i sądowniczą. W celu utrzymania władzy stosuje często narzędzia siłowe do zastraszania społeczeństwa oraz eliminuje ewentualnych konkurentów.

Jesteście grupą ludzi, którzy uznali, że już czas obalić władcę despotę i ustawić nowy porządek polityczny. Chcąc przywrócić dawną świetność swojemu krajowi jesteście gotowi podjąć każde ryzyko. W ten o to sposób postanowiliście zwabić Waszego władcę do jednego z grobowców.
Tam ustaliliście, że pozbędziecie się go w taki sposób aby wyglądało to na wypadek. Niestety nie spodziewaliście się, że Faraon domyślił się waszego planu i wszystko wcześniej dobrze zaplanował. Każde z was otrzymało maskę i długą szatę ukrywającą posturę i płeć.
Przeżyjcie i odkryjcie, które wśród was jest tym złym!

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member

ROZPOCZĘCIE FAZY DNIA

Zaczął się ten sądny dzień, w którym będziecie walczyć o własne życie. Waszym zadaniem jest odnalezienie wśród was zabójcy, który każdego dni może was zgładzić. Udaliście się do największej komnaty, tam gdzie leżał pusty sarkofag. Ustawiliście się na około trumny i niepewnie rozejrzeliście się po przeciwnikach. Słychać było łkanie i pociąganie nosem.

Wasze dzisiejsze zadania:
1.Sporządzenie listy graczy.
2.Prawdopodobny podział ról.
3.Dedukcja nad poznaniem kim może być ów sprawca?

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Lista graczy:
Elmor
Kiklors
Lilka
Byters
Kageno
Ayame
Plazma
Eyirie
Nexus
WielkiWielki2
Zetsubou Billy
Maru
Mangofan97

Jest nas 13 ;)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Witam graczy ;3 Kicia, powiedz o której kończy się faza dnia, a zaczyna faza nocy ?

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Elmor
kiklors
Lilka
byters
Kageno
Ayame
Eyirie
nexus
WielkiWielki2
Zetsubou Billy
Maru
Plazma
  1. Elmor - Niewolnik [P1]
  2. kiklors -
  3. Lilka - Niewolnik [P1]
  4. byters - Niewolnik [P1]
  5. Kageno -
  6. Ayame - Kapłan
  7. Eyirie - Anchesenamon [P1]
  8. nexus - zabójca [P1]
  9. WielkiWielki2 - skryba [P0]
  10. Zetsubou Billy - Balsamista [P0]
  11. Maru - Kapłan [P1]
  12. Plazma -
    [inicjał, stopień podejrzenia]
    np:
    [P2] -Plazma ma średnie podejrzenia, iż dana osoba ma taką role.
    0 minimalnie
    1 mało
    2 średnio
    3 dużo
    4 pewniak
    [/spolier]
Mango też gra? On raczej tylko narzekał, że Kiicia ominęła kolejkę.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Plazma na jakiej podstawie stworzyłeś taką listę ? O co Ci chodzi z Mangofanem. Przecież zapisał się do mafii, nie kombinuj Plazma. :)

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Plazma wytłumacz mi niby jak możesz mieć tyle ról osób na samym początku mafii mimo ,że kapłan może sprawdzić tylko 3 osoby?

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
a no tak nie doczytałem, sorki, mój błąd

Mam pewne ku temu podstawy :D A jak? Po prostu chwytam za słówka :D Poza tym to są minimalne/małe podejrzenia… Nawet jest bardziej prawdopodobne to, że się mylę :D

W sumie zapomniałem, że Wy jesteście bardzo wrogo nastawieni do moich niekonwencjonalnych list…

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Mafia zaczęła się godzinę temu i jest jakieś 6 postów. Jakie masz podstawy ? Jakie słówka? Te twoje listy to można sobie co najwyżej o kant dupy potłuc.

Podział ról sugeruje
2x kapłan
3x skryba
1x faraon
1x Anchesenamon
reszta to niewolnicy

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Mi się zdaje że skryb będzie 2 nie 3 ale oprócz tego sensowne się wydaje to

a ten teks nad podziałem dobry xd

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Kageno, a o balsamistach przypadkiem nie zapomniałeś?

Ja uważam, że jest:
1 faraon
1 żona faraona
1/2 skryba
2 balsamistów
3 kapłanów
1 zabójca
reszta niewolnicy

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
jest coś takiego jak żona faraona? niby skąd to wziąłeś ? xd

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Może nie wymyślajmy niestworzonych historii bo nic nam to nie da ;3

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Z historii… faraon miał żonę, żona zaś nazywała się Anchesenamon. Pomaga zabójczy dlatego, bo chce przejąć władzę nad Egiptem. Faraon nie podejrzewa swej żony w ogóle, gdyż jest Ona także jego siostrą (przyrodnią). Ciekawi mnie jedno… czy kapłani współpracują z zabójcą również! Przecież ten faraon odrzucił politeizm dla monoteizmu!

Jeśli Cię więcej historii interesuje poszukaj w google, ja dawno temu o tym czytałem i oglądałem.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Czyli to taka kwestia, że może to być osoba pomagająca faraonowi.

Może się okazać, że faraon będzie facetem, a żona kobietą. Czyli podejrzani są, na ten moment, praktycznie wszyscy ;3

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
kurde serio o balsamistach zapomniałem to dlatego mi coś nie pasowało, dzięki XDD

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
A mnie cały czas ciekawi, o której się fd kończy ;3

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
dziś o północy albo w sobotę bo kici nie będzie

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wiem właśnie, że jej nie będzie ^^

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
aaa faraon jest zabójcą xD Ja chyba idę spać, bo coraz to większe głupoty piszę…

Ostatnia edycja:
Top Bottom