Mafia 27 - Śniący

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Eyirie

Eyirie

New member
http://www.flash-screen.com/free-wallpaper/uploads/201201/icos/fantasy-girl-wallpaper-7.jpg

Wraz z rozwojem technologii świat stawał się coraz mniej przychylny dla niektórych ludzi. Może chcieli oni uciec od wszechstronnej manipulacji, może od chaosu, tłoku i hałasu… Tego nie wiadomo. Faktem jest jednak, że pewien niewielki wtedy odsetek społeczeństwa zdawałoby się wycofał się ze świata i zamknął na zawsze w czterech ścianach swoich domów. Zaczęli coraz więcej spać i śnić, a że sny te były przyjemne poświęcali im coraz więcej czasu. Byli w nich silni, potrafili robić rzeczy niemożliwe dla zwykłych ludzi. W pewnym momencie uświadomili sobie, że nie były to tylko zwykłe sny…

Około dekady temu niektórzy ludzie stali się śniącymi. Podczas snów potrafili zrobić niewyobrażalne dla ludzi rzeczy jak choćby podnoszenie bardzo ciężkich przedmiotów, podróże poza ciałem, nawiedzanie czyichś snów czy nawet opętywanie ludzi. Jednakże ewolucja to proces powolny a przyrost ich mocy był bardzo niewielki, takie śnienie niezwykle ich wyczerpywało. Wkrótce odkryli więc sposób na szybsze stawanie się potężniejszymi. Można powiedzieć, iż każdy człowiek miał w sobie potencjał by stać się śniącym, jednak nieprzebudzony był on słaby. Więcej mocy można było uzyskać poprzez umiejętne zabójstwo innego obdarzonego tym darem. Aby jednak zaabsorbować to coś, być może energię życiową potrzebowali zabijać w snach. Ofiary nie mogły się przebudzić a i oni sami musieli wtedy śnić, gdyż tylko oczyma snu widzieli pożądaną energię i potrafili ją zabrać. Nie musieli być wtedy blisko

Wkrótce utworzono specjalny oddział wojskowy, który w krótkim czasie od rozpoznania i zabezpieczania tych wyjątkowych ludzi przeszedł do eksterminacji, co proste nie było. Śniący czując zagrożenie stawali się bardzo niebezpieczni wykorzystując niekontrolowanie cały swój potencjał. W końcu udało się jednak wymordować większość z nich. W pewnym momencie został jednak popełniony ogromny błąd, pozwolono garstce naukowców przeprowadzić badania nad kilkoma osobami. Obiekty zostały poddane narkozie i w niej utrzymywane. To nie było przemyślane… Laboratorium ukryte na bezludnej wyspie i odcięte od świata spłynęło krwią.

ZASADY GRY

I OGÓLNE
  1. Rozgrywka jest podzielona na Fazę Dnia i Fazę Nocy; podczas FD gracze piszą w wątku; podczas FN używają swoich specjalnych zdolności.
  2. W grze biorą tylko osoby zapisane i aktualnie żywe.
  3. Gracze mogą się ze sobą komunikować poza wątkiem, jednak wszystkie przemyślenia mają być zawarte w tym wątku - komunikacja poza nim ma być ograniczona do minimum i zgłoszona MG (po prostu napiszcie mi PW z kim spiskujecie na boku, ładnie proszę; jak zauważę, że za dużo spekulacji przeprowadziliście na privie będzie kara).
  4. Można dowolnie zdradzać swoją rolę i dowolnie kłamać.
  5. Zakazuje się obrażania innych i zbyt dosadnych i częstych wulgaryzmów.
    II GŁOSOWANIE
  6. Aby głosowanie doszło do skutku potrzeba bezwzględnej większości głosów tj 51% oddanych na kogokolwiek.
  7. Rozgrywka kończy się, gdy przy życiu pozostanie 2 graczy.
  8. W przypadku równej liczby głosów o śmierci jednego z nich decyduje rzut monetą.
  9. Nie trzeba głosów szczegółowo uzasadniać, niemniej jednak proszę napisać choćby najbłahszy powód.
    III MORDOWANIE
  10. Zabójstw dokonujecie poprzez PW do MG ze szczegółowym opisem
zasady zostały zmodyfikowane!

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member

Stopniowo budziliście się, większość z was była dość zmęczona po tym, co zaszło kilka godzin temu. Wyczuwszy zagrożenie zareagowaliście nieświadomie, no cóż, zabijając prawie cały personel laboratorium. Widok jaki zastaliście wokół siebie nie był zbyt przyjemny… wszędzie krew… Wiedzieliście co zaszło, lecz nie mieliście zamiaru głośno o tym mówić. Po przeszukaniu laboratorium natknęliście się na zapasy… Nie było ich za wiele…
Rozglądaliście się dookoła siebie wypatrując potencjalnych sojuszników i wrogów. Wiedzieliście, że za kilka dni wasze grono będzie o wiele mniej liczne.

Lista ocalałych:
  1. Lilka
  2. Kageno
  3. Plazma
  4. Elmor
  5. Airzel
  6. Yankesss
  7. Byters
  8. TroLoL
  9. Nexus
  10. Kiicia

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Jestem znowu ostatnia! XD
ALe chociaż teraz nie zapomniano o mnie :d
Ktoś jakiś pomysł ma?
Dlaczego zostaliśmy ustawieni w takiej kolejności? Bo to na pewno nie w sposób jaki się zapisywaliśmy…
Może to jakiś kod? ^^

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy przypadkiem Eiu coś mówiła że w tej mafii każdy może być zabójcą?

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Dobra, to może niech ktoś to lepiej zacznie, bo za bardzo nie ogarniam ;d

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Chciałabym obalić ten meet, bo posiadam taką rolę, która zabijać nie może, mogę ochronić kogoś.
Więc może ten sposób ustawienia jest od tego kto może zabijać do tego kto nie może?

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Yanki pisała że każdy może zabijać bo mamy różne zdolności, które zwiększają szanse na powodzenie zamachu. Przynajmniej tak to zrozumiałem.

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
em, a ktoś wie jaki jest cel mafii? Mamy kogoś złapać czy kogoś zabić czy co? xD

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Mafia się kończy kiedy zostanie 2 graczy

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Więc i każdy może zabijać i jeszcze do tego dochodzi linczowanie? Więc na jakiej podstawie mamy głosować? Wszyscy są wtedy mordercami i jedyny argument będzie taki, że chcemy się kogoś pozbyć. Więc wygranie tej mafii zależy już tylko od szczęścia… Nie ogarniam jej jeszcze xD

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Wybijamy się, aż nie zostanie 2 graczy :D O ile nie macie czegoś innego napisanego.

Głosuje na Kiicie, wiem że szybko to jest, ale… dla mnie jest podejrzana z względu na to, że każdy może zabijać, a Ona się nie przyznała, po drugie ja mam rolę chroniącą kogoś.

Edit:

Ta mafia polega na tym, by przeżyć i być tą jedną z dwóch osób, więc zależy ona od manipulacji.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
No każdy możę zabijać normalnie, zabijanie to nie umiejętność tylko po prostu zabijanie więc czas na sojusze? XD

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Tu każdy może zabijać. To wyraźnie jest opisane w zasadach.

Być może jest jakaś osoba, która ma role, która pozwala na zabicie większą ilość razy. Faktycznie możliwość komunikowania się poza mafią sprawia, że konieczne może być tutaj zawierania sojuszy w dwie osoby, takich, które doprowadzą do wygranej tych dwóch osób. Tak to w każdym razie zrozumiałem.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
INFO OD MG: FD kończy się jutro 22
Możecie grać w całkowicie otwarte karty jeśli tacy odważni jesteście ^^

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ano będzie, nie kojarzę by kiedykolwiek w mafii był dostępny taki wariant.

W zasadach jest napisane, że można podać role, ale czy możemy podać do publicznej informacji to co ustaliliśmy dzięki naszym rolom ? To pytanie do MG oczywiście :)

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Hmmm…wyjawiamy swoje role/umiejki?

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
W takim razie, jak każdy może mordować podczas FN… to jeśli wszyscy pierwszej FN zgłoszą,że chcą kogoś zabić, to jak to jest podejmowane? Wszystkie zabójstwa się udają? Czy jest jakieś losowanie?

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Nie ma takiej możliwości Lilcia, gracze zablokowaliby się nawzajem XD
czyli jeśli X chce zabić Y a Y chce zabić Z a X chcą zabić A i B to X jest martwy, Z być może też
Ogólnie zwrócę uwagę na jakoś waszych PW, w których opiszecie zabójstwo… i inne okoliczności, bo niektórzy mają bardziej zabójcze zdolności inni mniej, bardziej do pomagania im są

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
alt
byters:
Ano będzie, nie kojarzę by kiedykolwiek w mafii był dostępny taki wariant.

W zasadach jest napisane, że można podać role, ale czy możemy podać do publicznej informacji to co ustaliliśmy dzięki naszym rolom ? To pytanie do MG oczywiście :)
Sojusz? Xd

Ostatnia edycja:
Top Bottom