Mafia 38-Predator

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Airzel

New member
Fabuła

Jest rok 2024. Grupa osób bierze udział w podróży statkiem na wysepkę japońską-Hokkaido. Wszyscy prócz kapitana spali w swoich kajutach,jednakże nie na długo; obudził ich silny sztorm panujący na morzu.Wszyscy byli oszołomieni i nie wiedzieli co się dzieje. Statek zostaje uszkodzony i uczestnicy podróży rozbijają się na wyspie.Podczas wypadku uczestnicy tracą pamięć odnośnie ostatnich 2 godzin i nie pamiętają, kto był z nimi na statku. Jakby tego było mało, na wyspie grasuje tajemnicza istota, która po cicho zabija kapitana i przyjmuje ludzką postać-Predator. Czy ocalonym uda się przetrwać na tej nieznanej im dotąd, niezamieszkanej wyspie? Czy to jednak tajemnicza istota wygra?

Spis Ról

Predator: morderca, podczas każdej FN może zaatakować swój cel. Zabicie go stanowi wygranie gry.

Lekarz: Podczas gry może jednokrotnie przywrócić zmarłego do życia, jednakże podczas wskrzeszenia musi powiedzieć, że to właśnie on uratował tą osobę

Żołnierz- wyspecjalizowany zabójca, który wiedział o istnieniu Predatora, ale to zataił. Może zabrać kogoś do swojego pokoju, chroniąc tą osobę.

Szpieg-dwukrotnie może sprawdzić czyjąś rolę

Chirurg- może trzykrotnie przeprowadzać sekcje zwłok, aby dowiedzieć się czegoś o zmarłym bądź zabójcy.

Detektyw- Co drugą FN może przeszukać czyjś pokój

Alkoholik- pije wódę aby nie martwić się tą sytuacją. Co drugą FN może kogoś upić sprawiając, że osoba pijana nie może wykonać ruchu.

Zwykły Człowiek- zwyczajna osoba starająca się przetrwać

Rozpis Głosowania

1-Aby głosowanie było udane, 50% grających musi zagłosować za daną osobą.
2-Jeśli będzie równa liczba głosów na 2 lub więcej graczy, MG wylosuje ofiarę

Regulamin

1-Zdradzanie swojej roli jest dozwolone
2-Pisanie w FN jest zabronione
3-Można kłamać,oskarżać, łamać za słówka-wszystko, aby wygrać
4-Uczestnicy otrzymują swoją rolę przez PW przed rozpoczęciem rozgrywki
5-Osoby martwe nie mogą się udzielać podczas mafii
6-Wstawianie screenów wiadomości od MG jest zabronione
7-Komunikowane się poza forum jest zabronione
8-Gra kończy się, gdy przy życiu pozostaną 3 osoby bądź morderca zostanie wyeliminowany
9- Jeśli coś jest niejasne, gracz ma prawo do skontaktowania się z MG
10- GL HF no offensive XD
11-można edytować posty

Ostatnia edycja:
Faza Dnia 1

Po ciężkiej podróży na wyspę i wyjściu z rozbitego wraku statku, zaczęliście oglądać się wokół siebie szukając odpowiedzi na nurtujące was pytanie- gdzie jesteście oraz kim są ludzie wokół was.
Cahir- fak dis szit! gdzie my jesteśmy? Kim wy kurwa jesteście kiepy?
Wrexxar- Sam chciałbym wiedzieć
Troll- Nie pamiętam nic sprzed dwóch godzin, wy także?
Soviet- Ta…to było dziwne, pamiętam że płynąłem statkiem na wyspę Hokkaido, dalej mam pustkę.
Byters- uspokójcie się wszyscy. Obejrzyjcie się w około; nasz statek się rozbił na tej wyspie, najpewniej przez jakiś sztorm
Hanler- skoro płyneliśmy statkiem…to gdzie jest kapitan?
Kiklors- Poszukajmy go, on może coś wie!

Po szybkim ogarnięciu się, ocaleni wspólnymi siłami zaczęli szukać zaginionego. To, co zobaczyli, wywołało u nich wstręt.

Deser-Ej! znalazłem go! jest martwy…
Laxty-tak właściwie, to nic z niego nie zostało…kto mógł coś takiego zrobić?
Kicia- ej patrzcie! obok niego leży jakaś kartka!
Lilka-lepiej ją przeczytajmy, może to coś ważnego?

Po podniesieniu kartki i przeczytaniu jej, zamarli. To co było tam napisane, było jeszcze większym szokiem niż widok sponiewieranych zwłok kapitana.

"Witajcie moje owieczki, jak się bawicie na wyspie? Jeśli to czytacie to znaczy, że odnaleźliście już zwłoki kapitana na wyspie. Podobał się widok? Mam nadzieje, że wasze koleżanki rzygały jak szalone. Pewnie się zastanawiacie, dlaczego wasz kapitan jest martwy, wyjaśnię wam najprościej jak potrafię. Wtargnęliście na moje terytorium, za to co uczyniliście zajebie was wszystkich. Sama jadka nie była by dość przyjemna, zatem ułatwię Wam; przy następnych ofiarach będę zostawiał wskazówki na mnie, ma to wam pomóc w potwierdzeniu mojej tożsamości.Powodzenia, przegrywy- Predator.

Zadania na dziś:

1-Sporządzenie listy graczy

2-Prawdopodobny podział ról

3-Wymyślenie kto może być sprawcą

Ostatnia edycja:
Osób mamy 11:
-Lax
-Wrex
-Trol
-Byt
-Gandalf z rosji
-Han
-Dest3r
-Kik
-Kiicia
-Lilka
-Cahir

Ról jest 8 czyli prawdopodobnie każdej po 1 tylko zwykłych ludków 3.
EDIT:
Ludków jest 4.(takie tam proste obliczenia matematyczne:D)

Ostatnia edycja:
Podoba mi się wygląd fabuły ;D Jestem tam ja! >v<
I tak jak Trol napisał prawdopodobnie każdy dostał po 1 roli a rolę człowieka więcej osób ;x
Chociaż niekoniecznie… Może mamy tak pomyśleć a w rzeczywistości jakaś rola jeszcze się powtarza?

Ostatnia edycja:
Jeśli role się nie powtarzają… to są gracze którzy wcale roli nie dostali?
Prosze o wyjaśnienie MG.

Ostatnia edycja:
Ja tyż zgłaszam swoją obecność, według mnie kilka osób jest zwykłymi ludkami po prostu :3

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich, zgłaszam swoją obecność. Od razu wyjadę z teorią - czy kolory mogą oznaczać role? Dlaczego Cahir tak klnie jak predator? Robimy lincz prewencyjny na Game masterze?

Ostatnia edycja:
Jako że Game master obala wszystkie teorie na bierząco, mam już podejrzanego.
Wrexxar - Wrexxar

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj też zgłaszam swoją obecność i życzę powodzenia w waszym głosowaniu xD
Airzel, to po co każesz nam robić prawdopodobny podział ról, skoro chwilę potem nam go podajesz prawie że na tacy??

Ostatnia edycja:
Ja głosuje na Laxa bo źle mu z avatara patrzy.
Wrexxar - Wrexxar,Laxty
Lax- Trol.

Ostatnia edycja:
Zgłaszam swoją obecność w grze, podczas pierwszej fazy dnia wiele nie zrobimy. Mam nadzieję, że grało się będzie ciekawie, a zagadki będą zajmujące i ciekawe :)

Ostatnia edycja:
Trol nie rozumiem tego bezpodstawnego ataku dla mnie? Dlaczego chcesz się mnie pozbyć wytłumacz mi to.

Ostatnia edycja:
Napisałem przecie że źle Ci z avka patrzy, no zobacz to oko na ręce. Coś tu jest ewidentnie nie tak.

Ostatnia edycja:
Coś czuję, że się nieźle uśmieje w tej mafii skoro już zaczynacie głosować xD
Bo większych oporów to nie macie ;d

Ostatnia edycja:
Uważam troll że głosując na mnie z tak marnego powodu oświadczasz że ewidentnie nie jesteś po dobrej stronie

Ostatnia edycja:
Uważam że lax ewidentnie szuka sposobu na pozbycie się mnie poprzez stwierdzenie iż mój powód głosowania na niego jest marny, a jak dobrze wiemy zdarzały się mafie w których to avatar coś znaczył.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom