Mafia - System Typowania Graczy

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Laaks

New member
System typowania graczy polega na wskazaniu przez danego gracza drugiej osoby którą podejrzewa wskazująca osoba musi odpowiednio uargumentować dlaczego oskarżony ma zginąć
oskarzony ma prawo się bronić jeżeli przegra umiera natomiast jeżeli udowodni swoją nie winość typujący ginie

“Wyjaśnię to jeszcze inaczej w ciągu FD możesz wywołać “pojedynek” i ginie ten kto przegra”

W Ramach że opcja ta jest zbyt ciężka by wszyscy ją ogarnęli zostaje dodany INSTALINCZ polega ona na tym kiedy więcej niż 60% osób grających zagłosuję wytypowany ginię

Chodzi mi ile osób jest w stanie ogarnąć to bo jeżeli będzie ich mało muszę myśleć nad czymś innym

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Oprócz instalinczu nie wprowadza to nic nowego niż to co było. W wielu mafiach trzeba było argumentować głosy a podejrzany może bronić się cały czas.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Nwm czy to nie nic nowego polega to na tym że w ciągu 1 FD może 1 osoba wytypować 2 rzucić oskarżeniami i jeżeli ta 2 osoba się nie wybroni umiera lecz kiedy się wybroni osoba typująca umiera a wytypowana przeżyję nie widziałem jeszcze nic takiego

Wyjaśnię to jeszcze inaczej w ciągu FD możesz wywołać “pojedynek” i ginie ten kto przegra

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Ale to strasznie skróci mafie. Gracze będą z tego korzystać a jeśli dojedzie do tego rola mordercy (1 lub więcej ) to będą 2-3 zgony każdego dnia.

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Ech a więc, w zasadzie wprowadzenie tego nic by nie zmieniło.
Może to być ale może też i tego nie być.
Kto decydowałby o wykonaniu instalinczu , MG?
Z tego co patrzyłam na internecie taką zasadę stosuję forum WOT i j\czytając ich posty w mafii nie zauważyłam diametralnej zmiany pod kątem grania w mafię. Dlatego też uważam, że jest to w pewien sposób nie potrzebne.
Oczywiście nie zabraniam używania tej opcji i można by użyć jej w swojej mafi jednakże jeśli wyjdzie to z pod kontroli to radzę by to szybko ogarnąć.
W moich mafiach trzeba było uzasadniać swój oddany głos i ja jako MG decydowałam czy to uzasadnienie było dobre. Jeśli nie było, nie liczyłam go po prostu do puli głosów.
Dlatego też , jeśli chcesz użyć tego w swojej mafi , mógłbyś spróbować. Ale równie dobrze, możesz napisać, że oddany głos musi zostać uzasadniony.
Nie wiem co jeszcze mogłabym tutaj napisać bo piszę wszystko co mi teraz do głowy przychodzi ;d
Jak coś mi jeszcze wpadnie to napiszę ^^

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Nie skróci to mafii w mojej jest 1 osoba która zabija i ten “Pojedynek” kończy FD więc 2 zabójstwa to nie dużo co więcej pojedynku nie trzeba wywoływać jest on bonusem

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Możesz to wprowadzić do swojej mafi nie zabraniam, chętnie bym zobaczyła jak to działa w praktyce.
Bo narazie nie mam jasnego obrazu tego instalinczu a powiedzmy sobei szczerze lepiej będzie to wyglądać w rozgrywce :D
Jak dla mnie możesz spróbować i się przekonać czy takie coś jest potrzebne i czy będzie używane.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Zobaczymy mianowicie ja chcę to tylko dla sb nie zależy mi czy inni będą tego używać chciałem się poradzić innych czy coś takiego ma prawo byty natomiast poza INSTALINCZEM i “Pojedykami” Nie ma już żadnej opcji czyli lincz ten zwykły nie funkcjonuje

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Ostatnia edycja:
Top Bottom