Megaten Online Japońska wersja

• Autor wątku ladydemolatron
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

ladydemolatron

New member
http://www.megatenonline.com/images/logo_a.jpg

Jest to bowiem Japońska wersja Sieciowej gry opartej w uniwersum Shin Megami Tensei tworzona przez Cave , cała historia roztacza się pomiędzy zdarzeniami z SMT I i SMT II,jesteśmy w niej jako D.B czy też Devil Buster i trudnimy się walką z demonami z którymi można negocjować by dołączyli się do nas jako sojusznicy. Gra ma niezłą celshaderową grafikę, dużo możliwosći Fuzji demonów by stawali się silniejszymi odmianami.

Link do gry :Megaten JP

Link jak założyć konto: http://megatenonline.proboards.com/thread/2/play-on-smts-japanese-server ( W ENG)

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Dowód że gram w to:

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Te znaczki xD
Doradzę sposób aby je zlikwidować. (Jak kto woli)
Należy pobrać program AppLocal od Microsoftu i za jego pomocą odpalić plik “ImagineUpdate”, następnie należy wybrać język. Wybieramy ostatnią opcję w pasku (to japoński) i można odpalać.(Zalecam włączenie tego już po update’ach, bo są one kuriozalnie długie) Program zezwala na skrót do pliku cobyście nie musieli znowu się bawić w szukanie “ImagineUpdate”
Sam gram na takiej wersji i wygląda to lepiej niż na obrazkach ladydemolatron, nie ma rozwalonych na kilometry symboli, tylko japońskie znaczki obok siebie C:
DRUGIE WYKORZYSTANIE
Programu AppLocal można też wykorzystać by ułatwić sobie życie z tworzeniem postaci (postać może zostać stworzona TYLKO z japońskimi znakami)
Aby stworzyć postać należy wcześniej włączyć sobie klawiaturę “Japońska (edytor IME firmy Microsoft)”
By napisać w miarę porządne literki należy użyć odpowiedniego języka wprowadzania (Literka A obok paska klawy) “Full-width Alphanumeric”
To tyle. Jeśli komuś nie chce się w to bawić mogę zrobić postać za tą osobę. Potrzebne mi są tylko passy, nick dla postaci i specyfikacje wyglądu na początek (o wyglądzie wkrótce C: )

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
alt
PhariosShaphire:
Te znaczki xD
Doradzę sposób aby je zlikwidować. (Jak kto woli)
Należy pobrać program AppLocal od Microsoftu i za jego pomocą odpalić plik “ImagineUpdate”, następnie należy wybrać język. Wybieramy ostatnią opcję w pasku (to japoński) i można odpalać.(Zalecam włączenie tego już po update’ach, bo są one kuriozalnie długie) Program zezwala na skrót do pliku cobyście nie musieli znowu się bawić w szukanie “ImagineUpdate”
Sam gram na takiej wersji i wygląda to lepiej niż na obrazkach ladydemolatron, nie ma rozwalonych na kilometry symboli, tylko japońskie znaczki obok siebie C:
DRUGIE WYKORZYSTANIE
Programu AppLocal można też wykorzystać by ułatwić sobie życie z tworzeniem postaci (postać może zostać stworzona TYLKO z japońskimi znakami)
Aby stworzyć postać należy wcześniej włączyć sobie klawiaturę “Japońska (edytor IME firmy Microsoft)”
By napisać w miarę porządne literki należy użyć odpowiedniego języka wprowadzania (Literka A obok paska klawy) “Full-width Alphanumeric”
To tyle. Jeśli komuś nie chce się w to bawić mogę zrobić postać za tą osobę. Potrzebne mi są tylko passy, nick dla postaci i specyfikacje wyglądu na początek (o wyglądzie wkrótce C: )
Update. Już mam Applocala i Japoński tekst a nie znaczki.

Ostatnia edycja:
R

Roirraw

Wygląda w porządku, da się połapać nie znając japońskiego?

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Ja trochę gram z użyciem Angielskich poradników, Ten server jest zawalisty bo to pełna gra ale trzeba nakombinować lekko by pokazywał normalne Japońskie znaki w grze.

Ostatnia edycja:
S

system

Możecie też ściągnąć virtual pc - system xp i na nim ustawienia regionalne i językowe jak dla japana

L

ladydemolatron

New member
Mi chodzi bez Virtuala i na Polskim ustawieniu regionalnym, używam tylko Applocala dla textu reszta niepotrzebna

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Zastanawia mnie jedno… Czy Japończycy się mocno zdziwią jak założymy polski klan na japońskim serwerze? xD

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
alt
PhariosShaphire:
Zastanawia mnie jedno… Czy Japończycy się mocno zdziwią jak założymy polski klan na japońskim serwerze? xD
No nie wiem czy był by lol. Jakoś mam okej póki nie zrobię głupoty z shoutami nikt się nie czepia ENG nicka

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Był nowy patch na serwerze Dodający Ten Digitize System. Uwaga ponownie Extra długi :/

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Wspominałem coś o wyglądzie postaci na początku? Teraz rozwinę temat.
Nasze postacie mają dostępne kilka archetypów wyglądu, który otrzymamy na początku [Można je zmienić w późniejszej fazie gry.
Poniżej otrzymacie kilka zdjęć z tworzenia mojej postaci.
STYLIZACJE WŁOSÓW
Mężczyzna ma 10 rodzajów włosów
1.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-50-51_zps704c5ddc.png800×600

2.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-52-75_zpscd3790f9.png800×600

3.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-54-13_zps1bc32efb.png800×600

4.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-55-38_zpseba8d9c1.png800×600

5.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-56-61_zps6c1da45d.png800×600

6.
alt
ImagineClient2014-06-2413-28-57-73_zpse8b4367f.png800×600

7.
alt

8.
alt
ImagineClient2014-06-2413-29-00-03_zpsa2b6a814.png800×600

9.
alt
ImagineClient2014-06-2413-29-01-03_zps9867bfa4.png800×600

10.
alt
ImagineClient2014-06-2413-29-02-02_zps8ad62f1b.png800×600

Kobiety również mają 10
Zapomniałem zrobić zdjęcia ;C
UBIÓR
Mężczyźni:
  • 4 kategorie butów. Dwa rodzaje butów(trampki, buty do biegania) w dwóch koloryzacjach
  • 6 kategorii dołu stroju. Dwa rodzaje (dżinsy, nie wiem x D) w 3 koloryzacjach
  • 6 kategorii góry stroju. (Bluza, rozpięta kurtka) w 3 koloryzacjach
    Kobiety:
    -Po tyle samo co u mężczyzn, ale ubranka są inne
    -Buty (trampki, wysokie buty)
    -Dół stroju (Spodnie, spódnica)
    -Góra stroju (Koszula, sweterek)
    BROŃ
    Obie płcie mają te same bronie na początek:
    -Nóz
    -Młot
    -Maczeta
    COMP
    COMP-y są takie same na każdej płci
    -Zwyczajny(Coś a’la nagolennik)
    -Okrągły(Wielki pierścień wokół przedramienia)

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Dalej z tego co pamiętam można broń jak i Compy zmieniać na inne bo na ENG, ja miałam pod koniec istnienia taką książkę jako Comp ale to mi Gildia dała wtedy.

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Japoński Megaten ma niezłe tablice EXP by w kilka minut dobić do 13 poziomu ale teraz będzie ostro bo będę miała problemy z jednym mobkiem na 3 akcie. Te Igunami :/

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
A co to za problem sfuzjować sobie Erthysa? Wymaga to tylko Hua Po i Kodamy, a po Sugimani sporo się ich kręci. Jeśli nie Erthysa to jakiegoś innego demona z Zio/Mazio

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Kolejne mój screenshot z SMT Imagine. Mam wreszcie ten demon z Chaosu. A jednak i tak czeka mnie Igunami Hell :(

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Postać bezpośrednio po stworzeniu :D
alt

Ostatnia edycja:
R

Roirraw

Spróbuje jak przyjdzie nowy komp, pewnie jakoś w pierwszym tyg wakacji, ale po steam sale nie bede duzo gral, no chyba ze mi sie mega spodoba ;)

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Pierwsze zlecenie od demona. Cholerka co to ma jako znaczenie ??

Ostatnia edycja:
Top Bottom