Muzyka Rockowa/metalowa!

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Maru

Maru

New member
Podajecie tutaj wasze ulubione Rockowe zespoły lub metalowe! Każda odmiana tych gatunków się liczy! :D

A więc ja :

Kult
Republika
Lao Chce
Iron Maiden
Żywiołaki

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Skillet
Bullet Valentine
Avenged Sevenfold

z rockowych jedyne których pamiętam i lubie .-.

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Ostatnio slucham, i lubie RHCP (Chyba kazdy wie jakie jest tego rozwiniecie)

Tak poza tym to lubie sluchac jeszcze zespolu Nauka o Gownie, ale to juz bardziej na rodzinne powiazania z tym punk rockowym zespolem)

No i oczywiscie :

AC/DC
The Offspring
Kult

i pare innych…

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Do niedawna słuchałem dużo power metalu:
-Sabaton
-Freedom Call
-Bloodbound
-Crystal Eyes
-Dionysus
-Van Canto (a capella power metal, czyli jedynym instrumentem poza ich głosami jest perkusja)

Obecnie słucham lżejszych o wieeele brzmień różnych. Ciężko mi określić, co z tego jest rockiem xD Ale chyba można zaliczyć:
-Imagine Dragons
-Fall Out Boy
-Mumford & Sons
Na razie to tyle, ale pewnie jest tego więcej tyle, że to już pojedyncze piosenki danych zespołów i ich nie znam xD

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
U mnie króluje garage, blues rock i indie rock. :)
  • The White Stripes (sprzedałam im swoją duszę prawie pół swojego życia temu i jestem pewna, że żaden inny zespół nie zepchnie ich z mojego pierwszego miejsca <3)
  • Led Zeppelin (sygnatura mówi sama za siebie)
  • The Dead Weather
  • The Kills
  • System Of A Down
  • Arctic Monkeys
  • Queens Of The Stone Age
  • The Black Keys
Z metalowych zespołów:
  • Tool (po Tatusiu :3)
  • Metallica

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Hmm z metalu no to będzie :
  • Slipknot
  • Metallica
  • Hunter

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Moje ulubione zespoły rockowe i metalowe… Hmmm… jest tego wiele. Postaram się umieścić po kawałku z tych najbardziej ulubionych :D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
AC/DC, Led Zeppelin (<3 immigrant song), Rammstein, Iron Maiden, Green Day (American idiot <3), Nightwish, Lordi, Charon, Mastodon a Metallici tylko niektóre (starsze, np cale killem all)

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
Hmm… U mnie to głównie metal. I to metal, a nie śpiewające cienkim głosikiem chłopięta, które uważają, że grają metal. Oczywiście i znajdzie się coś lżejszego na umilenie życia :3
Na zaszczytnym miejscu nr 1 oczywiście stoi Rammstein(już 11 lat praktyki <3)
Do tego od czasu do czasu dochodzą:
Manegarm, Gojira, Sonata Arctica, Nightwish, Via Mistica, Pantera, Children of Bodom. Tak głównie to to.
Oczywiście dochodzi jeszcze nasz kochany, polski Kabanos :3

Ostatnia edycja:
E

Esencjusz

AC/DC, Rammstein, Nightwish, Lordi, Sabaton, Slipknot, Cannibal Corpse, Pantera, System of a Down, Soulfly, Motorhead, Arctic Monkeys, Hunter oraz Kult :3
Coś jeszcze by się znalazło xD

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Teraz pora na moją listę :)
Arch Enemy, Children of Bodom, Dark Angel, Cannibal Corpse, Black Sabbath, Alice Cooper, Ronnie James Dio, Lamb of God, HammerFall, Iron Maiden, In Flames, Slipknot, Lordi, Motley Crue, Kat, Moonspell, Pain, Metallica, Sepultura, Sweet Noise, Bloodsimple, The Agonist, Murderdolls, Stone Sour, Type o Negative, SiddHarta, Sonic Syndicate, Sick Puppies, King Diamond, Misfits, Papa Roach, Sabaton, Queen, My Chemical Romace, Rammstein, HED pe, Drowning Pool, Bullet for my Valentine, Coal Chamber
I tak dalej, i tak dalej…

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
klepie miejsce by być pod Zetsu xD

edit*

Trochę tego jest no ale…
Skillet, Get Scared, Papa Roach, Hollywood Undead, Deuce, My Chemical Romace, Bullet for my Valentine, Escape The Fate, Nickelback, Red, Three Days Grace, Ashes Remain, The Brithday Massacre, Breaking Benjamin, Dead by April, Billy Talent, Rammstein, Good Charlotte, Halestorm, I see Stars, Infected Mushroom, Its Alie, Blink 182, Linkin Park, Placebo, Rise Against, Starset, Saliva, Avenged Sevenfold, The Offspring, Fall Out Boy, Imagine Dragons, System Of A Down, Nightwish, Flyleaf, Sugarcult, Sum 41, Switchfoot, Take Me To The Hospital, Thousand Foot Krutch, Yellowcard, Zebrahead, 30 seconds to mars, Ash, Bring Me The Horizon, Cinema Bizarre, Every Avenue, Farber Drive, Falling In Reverse, Mayday Parade, Mindless Self Indulgence, Mest, Panic! At The Disco, Sick Puppies, Simple Plan, Silverstein, The All-American Rejects, The Red Jumpsuit Apparauts,

Dobra więcej chyba nie wymyślę xD

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
oto jedna z moim ulubionych kapeli. trzyma się na czołówce listy z innymi zacnymi kapelami.
Jak bym miał teraz myśleć o tych wszystkich kapelach metalowych które lubię słuchać to polowy nie podam bo nie będę w stanie sobie przypomnieć. Wiecie jak to jest. Nagle nie wiesz :panda10:

Jest tego ogrom. Jak AC/DC, Motorhead, Machinehead, Slayer, Hortnica, Lady Pank, Metallica, Rammstein, Pantera , multum.

I oczywiście Tenacious D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Skillet jest genialny, kocham ten kawałek:
I Three days grace:
- idealny na rozstania, deprechy, wściekłość i wgle… Czyli Eiu ciągle słucha bo dość emocjonalna jest XD

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Skillet/genialny
wybierz jedno XDD

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
O tak kocham Skilleta i linkink park ale najlepszym zespołem jest One Ok Rock <3

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
Za moich czasów rock wyglądał inaczej :C a tym bardziej metal :C

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Skillet, ACDC, Imagine Dragons, Fall Out Boy szanuje ostro. Jeśli chodzi o j-rocka to zgadzam się z Ariką, One Ok Rock najlepsze! Od siebie dodam jeszcze Man With A Mission

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Widzę, że japońska muzyka rockowa została wywołana :)
To moja lista jrockowych zespołów, które goszczą na moich głośnikach:
Malice Mizer, Moi DiX MoiS, D, X Japan, Hide, Seikima II, Linked Horizon, Man with a Mission, Raphael, Meijibray,
Aioria, Anli Policino, Abingdton Boy School, BUCK-TICK, Remioromen, Kiba of Akiba, D’espairsRay, Maximum The Hormone
Dazzle Vision, Dir En Grey, Lulu, Versailles, The Candy Spooky Theater,One Ok Rock, Orange Range, L’Arc~en~Ciel,
T.M.Revolution, GRANRODEO, Stereo Pony, Aqua Timez, Hizaki Grace Project, Art Cube.
Chyba tyle, nie wiem
XDD

Ostatnia edycja:
Top Bottom