Domen
EkipaAnimes
Członek ekipy
Tak jak w temacie, podzielmy się najlepszymi znalezionymi w Polsce daniami wprost z Azji.
Moje dwie perełki:
Z wyżej pokazanych lunchboxów polecam tylko i wyłącznie Kim Chi. Ma przyjemny, lekko ostry smak.
Inspirowany jest Kimchi (tak naprawdę to chyba nie jest to zupa).
Produkt dosyć często można znaleźć w biedronce.
Moja ocena to 8,5/10.
Oczywiście wszystkie oceny to tak naprawdę oceny zupek w proszku, nijak idzie je porównywać z prawdziwymi daniami aczkolwiek są czyś ciekawym i nawet smacznym.
Moje dwie perełki:
- Kimchi

Z wyżej pokazanych lunchboxów polecam tylko i wyłącznie Kim Chi. Ma przyjemny, lekko ostry smak.
Inspirowany jest Kimchi (tak naprawdę to chyba nie jest to zupa).
Zupkę oceniam na 7/10 (punkt dodatkowy za opakowanie).Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).
Produkt dosyć często można znaleźć w biedronce.
- Pho

Raczej łagodna zupa, z makaronem ryżowym!Phở – popularne danie kuchni wietnamskiej. Zupa, rodzaj rosołu z makaronem i dodatkami. Tradycyjnie przyrządza się dwa rodzaje phở: phở bò z wołowiną i phở gà z mięsem kurczaka. Obecnie tworzone są różne wariacje z innymi dodatkami. Zdarza się, że do przygotowania zupy wykorzystuje się ponad 20 różnych składników[
Moja ocena to 8,5/10.
Oczywiście wszystkie oceny to tak naprawdę oceny zupek w proszku, nijak idzie je porównywać z prawdziwymi daniami aczkolwiek są czyś ciekawym i nawet smacznym.
Ostatnia edycja: