Najpiękniejsze miejsca w Japonii.

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Japonia jak wiadomo to piękny kraj, podzielmy się najpiękniejszymi miejscami jakie znajdziemy w sieci aby jadąc tam wiedzieć co warto zobaczyć.

ŚWIĄTYNIA KIYOMIZU, KIOTO

GÓRA FUJI

PEACE PARK, HIROSHIMA

ROBOT RESTAURANT, SHINJUKU

ZAPRASZAM NA DODAWANIE INNYCH FOTEK WRAZ Z NAZWĄ MIEJSCA.

Ostatnia edycja:
L

LikeUp

Moje marzenie to tam jechać , pojadę zwiedzę i mogę umierać

Ostatnia edycja:
K

Kubson

New member
Bardzo piękne miejsca aż chciało by się tam lecieć i zostać na zawsze :*.

Ostatnia edycja:
L

LikeUp

i ta kultura i te kobiety <3 i Ci ludzie <3

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Też chciałbym pojechać do “Nippon”

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Ja pojadę w następnym roku chyba że wyrobię się w tym już zaplanowałem wszystko w sumie koszta ^^

Ostatnia edycja:
P

Payback

Tokijski Park Ueno jest dużym parkiem znajdującym się niedaleko stacji metra o tej samej nazwie. Park został otwarty dla mieszkańców w 1873 roku. Polecam rozpocząć zwiedzanie Parku od wejścia południowego, które prowadzi do rzeźby Saigo Takamori, ważnej postaci z czasów restoracji Meiji. W parku znajdują się muzea, w tym Narodowe Muzeum Sztuki Zachodu, Metropolitalna Galeria Sztuk Pięknych w Tokio, Narodowe Muzeum Nauk Ścisłych, oraz Tokijskie Muzeum Narodowe. Można zwiedzić tam także ogród zoologiczny, który został założony w 1882 roku. W Parku znajduje się także staw z rzeźbą „Benten”, oraz świątynia Toshuga którą także trzeba zobaczyć. Jednak to z czego Park słynie przede wszystkim to ponad tysiąc drzew wisniowych których zdjęcia zdobią foldery praktycznie każdego przewodnika po Japonii.
http://www.tokyoezine.com/wp-content/uploads/2011/04/Ueno-koen.jpg

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Nawet burdele są pięknie zadbane i wystrojone dla młodszej klienteli:

I te łańcuchy przy łóżku… ^^

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Tyle miejsc do odwiedzenia i przetestowania ;x

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Będę bez strony, ogólnie pragną bym przejść sie na spacer bocznymi uliczkami, czy po porostu pójść wieczorem kupić coś z automatu;p

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
“W japonii istnieją automaty wydające używane damskie majtki”
Ach ten Oka…

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Głodny głodnemu chleb wypomni.

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
ZAMEK HIMEJI

http://www.tourism-review.pl/temp/newscontents_zoom_827.jpg

Zbudowany w 1333 roku Zamek Himeji uważany jest za klasyczny przykład japońskiej architektury. Ze względu na to, że budowla została niemal nienaruszona podczas II Wojny Światowej, zamek jest najlepiej zachowanym pałacem w kraju. Obecnie Zamek Himeji jest jedną z najczęściej odwiedzanych atrakcji turystycznych w Japonii. Składa się on z 83 budynków, które łączy ze sobą kręty labirynt.

ZŁOTY PAWILON, KIOTO

http://www.tourism-review.pl/temp/newscontents_zoom_829.jpg

Złoty Pawilon (Kinkakuji) jest buddyjską świątynią Zen w Kioto i jednym z najpiękniejszych budynków w kraju. Świątynia powstała na fundamentach Shogun Ashikaga Yoshmitsu w 1397 roku. Co ciekawe, pawilon powstał w celu przechowywania relikwii Buddy. Dwa górne piętra budynku pokryte są złotem – stąd też nazwa (Złoty Pawilon). Warto również zauważyć, że świątynia wraz z cudownym okolicznym ogrodem jest jedną z najczęściej fotografowanych scenerii w Japonii.

GÓRA FUJI

Góra Fuji jest nie tylko najwyższą górą w Japonii (3776 metrów, 12 389 stóp), ale również swoistym symbolem kraju. Wyjątkowo symetryczny stożek bywa więc bardzo często przedstawiany zarówno w malarstwie, jak i w fotografii. Fuji jest również aktywnym wulkanem, którego ostatni wybuch miał miejsce w 1707 roku. Góra oddalona jest o około 100 km (62 mile) na południowy zachód od Tokio i każdego roku wspina się na nią ponad 200 tys. osób.

Może kiedyś uda mi się tam polecieć [tak!]

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Tyle starych zabytków, tylko u nas tyle niemcy zburzyli :p

A tak nawiasem mówiąc, tam po prostu trzeba pojechać :p
Wg. mnie oczywiście warto zwiedzić Tokyo, Kioto, czy Osakę, ale tu bardziej chodzi o zobaczenie jak wygląda tam życie. Jakbym miał jechać do Japonii, pojechałbym tam na dłużej i pożył sobie, może nie jak ,prawdziwy japończyk" Ale jak ktoś kto ma zamiar spędzić tam trochę czasu :p Po przyjeździe do Japonii dostaje się 3-miesięczną wizę więc jest trochę czasu ;)

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Hmmm,a ja bym w Japonii zwiedziła wszelkie zabytki związane z Erą Edo! <3

A potem sobie zaobserwować jak Japonia wygląda od “kuchni” :)
No zwiedzić te same miasta co Levi mówił powyżej. Ogólnie to się najeść regionalnych potraw D:

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ja bym do Japoni się starał na jakieś święto polecieć bo tam to święta wyglądają podobno super i połazić gdzieś w tradycyjnym domku w kimonie i drewnianych klapkach w białych skarpetach XD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
A ja sobie polece z bogatym mężem do Japonii i pójdziemy zjeść do Restauracji “Alicja w Krainie Czarów!” <3

Ostatnia edycja:
Top Bottom