Naruto

• Autor wątku Grzegorz_Fidler
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
G

Grzegorz_Fidler

Witam,
Jestem zainteresowany zakupem serii naruto i naruto shippuuden interesuje mnie adaptacja anime w jezyku oryginalnym z napisami pl.
Wiele odcinków pierwszej serii nie oglądałem, z shippuudena też sporo,chciałbym mieć wszystkie odcinki żeby to nadrobić, a może nawet oglądać z córka od początku :)
Online tego szukać to była by katorga.
Proszę o kontakt i oferty.
Dzieki

Ostatnia edycja:
G

Grzegorz_Fidler

Chce mieć to na płytach,pendrivie nie zawsze mam czas/internet po za tym dla samego faktu chciałbym mieć to w takiej formie.

Ostatnia edycja:
G

Grzegorz_Fidler

Ehh…nie zamierzam ciągnąć tego wątku odpowiadając na takie zaczepki,wiem jakie są możliwości,a ja wybieram taką w/w
Ktoś może ma to już na dysku ,a ja nie chce marnować czasu na to.
Ktoś poświecił czas na to i jak poświeci go jeszcze troch dla mojej sprawy, bedzie on zrekompensowany…
to tyle w temacie.

Ostatnia edycja:
J

Jesus_Cloud

To nie są zaczepki, a raczej uświadamianie, że są bardziej realne opcje (szanse na posiadanie czegoś takiego chyba są małe xd). Onlajny, do których link dałem wcześniej są bardzo wygodne, i zawsze z nich można pobrać za pomocą wtyczki w przeglądarce, a skoro nie chcesz poświęcać temu czasu (mimo, że piszesz iż bardzo ci na tym zależy) to warto napisać do ludzi, którzy to uploadowali. Sądzę, że na stronie gdzieś znajdziesz kontakt ;f
Masz przecież też torrenty, gdzie znajdujesz paczkę odcinków, odpalasz i ci się pobiera ;f później jedynie odszukujesz napisy.

Ostatnia edycja:
N

neku

Obawiam się, że coś takiego po prostu nie jest dostępne w sprzedaży. Jesus Cloud dobrze ci radzi, jeżeli zależy ci na polskiej wersji to ściągnij z torrentów i znajdź napisy.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Nie ma niestety czegoś takiego, a na pewno nie licencjonowanego. Jeżeli już to jakieś fanowskie napisy, ale też nie sądzę, żeby ktoś to na płyty nagrywał. Jesus Cloud dobrze Ci mówi, że tego nigdzie nie dostaniesz, niepotrzebnie się unosisz. Jeśli chcesz musisz sam to zrobić, albo poprosić kogoś, żeby Ci to zrobił za drobną opłatą

Ostatnia edycja:
B

Barume

Więc tak najbardziej łopatologicznie jak się da. W Polsce w języku ojczystym z lektorem są 104 odcinki z licencją Jetixa które można obejrzeć jedynie online ewentualnie pobrać lecz są niskiej jakości graficznej. Z napisami są wszystkie odcinki pierwszej serii w dwóch wariantach mianowicie z licencją AXN Spin i fanowskie obie podobnie jak te z lektorem są tylko do obejrzenia online pobrania.

W Polsce nie przyjęło się wykupowanie licencji na anime by je tłumaczyć czy to na lektora czy tylko z napisami. W latach 2005- 2013 istniało wydawnictwo Anime Gate które podjęło próbę wydawania licencjonowanych anime z tłumaczeniem na DVD dorobili się 35 tytułów z czego:
5 to filmy pełnometrażowe Appleseed, Evangelion 1.11: (Nie) jesteś sam (Evangelion: 1.11 You Are (Not) Alone), Shin angyō onshi: Ostatni strażnik magii, Vampire Hunter D: Żądza krwi (Vampire Hunter D: Bloodlust), Vexille
20 serii, Aquarion (Sōsei no Aquarion), Bracia Czarnej Krwi (Black Blood Brothers), Daphne (Hikari to Mizu no Daphne), Devil May Cry, Erementar Gerad ,Ergo Proxy ,Haibane Renmei: Stowarzyszenie Szaropiórych ,Hellsing ,Kapłanki przeklętych dni (Kannazuki no Miko) ,Kawaler miecza (Le Chevalier d’Eon), Magia tęczowych gwiazd (Nanatsuiro Drops), Neon Genesis Evangelion, Project Blue: SOS dla Ziemi! (Project Blue: Chikyū SOS), Ray ,Reideen ,Rushuna – wystrzałowa wojowniczka (Grenadier: Hohoemi no senshi), Samurai Champloo, Shakugan no Shana: Ognistooka Shana, Tokyo Majin, Trinity Blood
3 OAV Karas, Okręt podwodny 707 (Submarine 707 Revolution), Tristia: Błękitna wyspa (Aoi umi no Tristia)
5 filmów aktorskich Azumi, Azumi 2: Miłość albo śmierć (Azumi 2: Death or Love), Casshern, Devilman, Yamato (Otokotachi no Yamato)
1 hentai Renzu: Miłosne fotografie
1 animacja koreańska Elysium

Na chwilę obecną istnieje studio Anime Eden które w swoim dorobku ma 4 filmy Sailor Moon S Czarodziejka z księżyca, Sailor Moon R Czarodziejka z księzyca, Sailor Moon Super S Czarodziejka z księżyca, 5 Centymetrów na sekundę oraz
1 OVA Głosy z odległej gwiazdy (Hoshi no Koe)

Są to jedyne dostępne w naszym kraju oryginalne anime z licencją które kupisz na DVD czy Blu-Ray, cała reszta to jakieś lewe płytki z fanowskimi tłumaczeniami z bazaru. Zostaje jeszcze kwestia ich dostępności wszystko od Anime Eden dostaniesz od ręki z ich oficjalnej strony w cenach od 29,90 za najtańszy z tytułów po 69,90 za najdroższy. Problem pojawia się z Anime Gate jako że nie istnieją jedyną opcją jest kupowanie z drugiej ręki używki czyli na wszelkiego typu portalach typu OLX, Allegro w cenach mocno wywindowanych.

W Rzeczpospolitej leciała (awantura z “Super” Nianią o ptaszka małego Goku) przerwa i leci też cała masa anime w telewizji teraz także w internecie (kochany Netflix) zaczynając od klasycznych Pszczółki Mai i Muminków przez Pokemony na Gilgamesh’u kończąc ich jednak pomimo oficjalnej licencji i tłumaczenia nie dostaniesz na żadnym fizycznym nośniku (oficjalnym). Leciały one na kultowym nie istniejącym już Hyperze, AXN, AXN SPIN, AXN Sci-Fi czy telewizji publicznej. Obecnie lecą w telewizji publicznej nic nowego bo po co kupować licencje na mitycznym kanale 2x2 dostępnym w jednej sieci kablowej w jednym czy dwóch powiatach na południu Polski tam są stosunkowo nowe anime ale w niewielkiej ilości no i Natflix ale tu znów się kłania internet gdzie w Polskiej wersji językowej są 2 może 3 anime lecz bardzo nowe.

I na koniec ciekawostka jakiś czas temu W Kinie Muranów na Warszawskim Muranowie można było obejrzeć jedyne anime które dostało kiedykolwiek Oscara za najlepszą animację i po którego autor się nie zgłosił w ramach protestu.

Jak chcesz mieć na pendrivie to musisz się z kimś dogadać by Ci ściągnął znalazł napisy i dopasował tylko sądzę że swoje lata już masz i wiesz o tym że czas kosztuje.

Tym co przeczytali dziękuję za uwagę, a dla reszty która skipneła i nie przeczytała albo wyrywkowo zapamiętajcie “Tym co nie czytają, zawsze wiatr w oczy i uj w dupę”

Jeszcze raz dziękuję i żegnam ozięble.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Tak o tylko Baru napiszę, że wydaję mi się, że było 107 nie 104 odcinki Naruto na Jetixie :D

Ostatnia edycja:
G

Grzegorz_Fidler

Dokładnie Barume, czas kosztuje,wiem o tym i dokładnie o taka opcję mi chodziło.
Może popełniłem błąd nie pisząc tego wprost…tak czy inaczej misja rangi “S” jest dalej do podjęcia:)
Polski sub czy nawet angielski nie oddają prawdziwego charakteru, więc odpadają na starcie,fanowskie napisy są najlepsze.

Ostatnia edycja:
B

Barume

Czyli fanowskie suby. Jak chcesz od kogoś kupić płytkę wypaloną przez niego to musisz znaleźć kogoś w swojej okolicy. Nie widzę sensu przez pół polski wysyłania płytek raczej nikomu by się nie chciało. Pamiętaj że na forum są ludzie z całej polski i nie tylko.

Ostatnia edycja:
Top Bottom