Nasze sny.

• Autor wątku PhariosShaphire
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

SpiacyManekin

Faza REM pojawia się już po 1,5h snu więc nie da się zawsze spać mniej niż tyle…

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Jak nie da się spać mniej niż 1,5h xD Ja czasem kimurzę 30min. Godzinę potrafię spać. To nie jest problem spać krótko, problemem jest fakt, że sen 2 godzinny jest gorszy niż nie spać wcale lub tą godzinę. Tak samo jak lepsze jest spanie 5-7 godzin niż spanie po 8-10 godzin.

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Ja czesto spie mniej niz 1,5 h

Tzn… niemal zawsze spie po kilka razy ok 1h w ciagu jednej nocy… czyli rzadko tez miewam sny… ale jak juz jakos dobrze zasne, to i sen przychodzi.

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Chodzi mi, że nie da się tylko tak spać, bo byś w końcu padł z wycieńczenia.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Czasem podczas drzemania krótkiego sny potrafią nas nawiedzać. Kiedy pracowałem w ochronie, robiłem sobie często drzemki. Spałem zwykle krótko (nie dłużej niż godzinę ze względu na pewne obowiązki). Raz mi się zdarzyło tak, że zasnąłem i mózg tak dostroił sen, że z głośnika, który znajdował się we śnie zaczął dobywać się dźwięk mojego budzika. Z tym, że obudziłem się 10 minut przed godziną na którą ten budzik ustawiłem. Sny bywają ciekawe. Śnienie jest zjawiskiem, które nie jest tak naprawdę zbyt dokładnie przebadane. Np jeśli chodzi o świadome śnienie, jeszcze niedawno świat nauki podważał istnienie tegoż zjawiska.

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Sen w ktorym masz sliczniutka, nagusia flatchested dziewczyne, z ktora przez godzine mozesz robic co chcesz, dotykac, lizac gdzie chesz… za wyjatkiem uzywania najwiekszej meskiej broni, miecza (z jakis tam wzgledow… powod dosyc nietypowy byl, choc nie pamietam jaki) … oj, tylko zalowac ze to nie rzeczywistosc xD … nawet jesli bez miecza xD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Hahaha oj chciałoby się, Yuuu XD Takiego Yankisia na przykład sobie wyśnić… <3 z którym można by robić co się tylko zachce mrrrau :3

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Widzę Youhei, że zbereźne myśli po głowie w ciągu dnia Ci chodzą ;3

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Świadomie śnic to nie sztuka. Najtrudniejsze w tym jest chyba utrzymanie tego snu ;d Co do snu Youheia to był to świadomy sen, czy nieświadomy, że nie mogłeś wszystkiego? ;d

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Jak nie mógł wszystkiego, to raczej nieświadomy.
Znaczy czytałem że coś tam takiego było przez co snu kontrolować nie można było nawet jak był świadomy.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
kiklors:
Jak nie mógł wszystkiego, to raczej nieświadomy.
Znaczy czytałem że coś tam takiego było przez co snu kontrolować nie można było nawet jak był świadomy.
Nom, kontrolować świadomy sen też trzeba umieć. Ale jak już się to ogarnie to świetna sprawa ;)

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
A umiesz?
Ja zacząłem to ćwiczyć ale jak na razie to tylko sny mi łatwiej zapamiętać.

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Tzn… w pewnym sensie byl swiadomy… moglem robic co chce, ale nie na wszystko zostalo mi pozwolone… to tak jak w rzeczywistosci, gdzie mozesz kontrolowac tylko samego siebie.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja chciem świadomy sen!!! Ale ja mam strasznie realistyczne sny o ile juz jakies mam… Nie umiem kontrolować ich

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Miewam świadome sny i potrafię je w miarę kontrolować :) Co Wy robicie w tym kierunku, z jakich technik korzystacie?

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Ten sen dzisiaj O>O
Nauczycielka daje mojemu koledze i mówi mu " weź tego kurczaka i zejdź na dół zetnij mu głowę."
A on na to “Ja czegoś takiego nie zrobię.”
No to ona pokazuje na mnie i mówi “no to ty idź”
A ja na to “No dobra” wstaje biorę kurczaka i idę z nim do drzwi, a nauczycielka jeszcze dodaje :
“tylko się nie daj złapać bo nauczyciel nie może kazać uczniowi zabić kurczaka w czasie lekcji.”

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
“What the … !” to była moja myśl jak się obudziłem xd

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Trzeba tu jakieś inne sny opisać :v

1.No więc śniło mi się że mroczna była androidem i jeździłem z nią impalą (taką z supernatural) a kierowcy nie było a siedziałem z nią z tyłu :v
Podczas naszej przejażdżki zobaczyliśmy jak jakiś gość chciał sprzedać w sklepie bitą śmietanę w tubce i zaprezentował ją wyciskając ją wzdłuż chodnika.
Wtedy to mroczna wpadła na pomysł aby zrobić własną bitą śmietanę w bucie.

Sen z innego dnia

2.Przyśnił mi się trening judo na którym poruszyliśmy tematy związane z chmurkami :v i jak się one poruszają po długich dyskusjach doszliśmy do wniosku że tak naprawdę nic nie stoi w miejscu ponieważ galaktyka porusza się ruchem jednostajnym a co za tym idzie wszystko co się w niej znajduje.

Głębokie rozkminy w snach :v

Ostatnia edycja:
Top Bottom