NHK ni Youkoso!

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
NHK ni Youkoso!
Welcome to the N.H.K.

[attachment=342]
Anime opowiada o życiu peіnym zmagań z chorobą cywilizacyjną o podłożu psychicznym oraz emocjonalnym, którą dotknięty jest główny bohater, Tatsuhiro Satou. Chłopak jest święcie przekonany, iż całe jego życie rozpada się w wyniku spisku przygotowanego przez tajemniczą organizację NHK. Z powodu wcześniejszych trudności i niepowodzeń, jakie go spotkały, obawia się kontaktów z innymi ludźmi. Spędza każdą wolną chwilę (a prawie zawsze ma czas wolny) przebywając w swoim bezpiecznym, wygodnym mieszkaniu. Wychodzi jedynie by zakupić żywność. Tatsuhiro wiedzie samotne i mało dynamiczne życie jak przystało na typowego hikikomori. Wszystko się jednak zmienia, gdy poznaje dziewczynę, która twierdzi, iż może go wyleczyć z jego przypadłości.

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
To jest jedno z tych anime, które powinien oglądnąć każdy.

To historia człowieka, który nie umiał poradzić sobie w życiu. Zjawisko Hikikomori jest bardzo “popularne” w japonii. Cytując wyraz popularne chciałem podkreślić fakt, że jest to zjawisko bardzo złe. Ludzie próbują odcinać się od świata a nawet zaczynają się go bać. Zostaję im komputer, anime, mangi, gry a za wszystko płacą rodzice, jeśli tylko mogą.

W anime zostały pokazane, skutki pobłażliwości tego zjawiska (trzeba mu pomóc, on sobie jakoś da potem radę). Niestety tak nie jest.

Oprócz samego zjawiska hikikomori bardzo podobała mi się pokazana tutaj struktura działania MLM (Marketing wielopoziomowy), wydaję mi się, że trafili z tym właśnie w sedno.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Również serdecznie polecam. Nie tylko jest to kapitalna komedia, ale także niezła seria psychologiczna z świetnie zarysowaną postacią główną.

Do dziś wspominam te kilka, absolutnie prześmiesznych odcinków o przygodzie głównego bohatera w grze MMO :D Może sobie niedługo jeszcze raz przypomnę tę serię, bo naprawdę warto.

Ode mnie 8/10

Ostatnia edycja:
Top Bottom