Niesamowity Świat Gumballa [The amazing world of Gumball][od 2011]

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
T

Turel

Sam nie wiem od czego zacząć, taki jestem podekscytowany tym, że powstał ten dział. :3

Więc zacznę może od jednej z moich ulubionych kreskówek tj. Niesamowity Świat Gumballa. Ze wstępnego researchu który przeprowadziłem, na tym forum wynika, że kreskówka ta ma całkiem spore grono fanów na animes. Więc chyba najlepiej zacząć wypełnianie tego działu tymi bardziej popularnymi produkcjami. Jeśli jednak nie słyszałeś o Gumballu czytaj dalej.

http://www.watchcartoononline.com/thumbs/The-Amazing-World-of-Gumball-Episode-41-The-Sweaters.jpg

Serial produkcji Cartoon Network powstał w 2011 roku, wyprodukowany przez Bena Bocqueleta. Fabuła nie jest szczególnie skomplikowana. Ot po prostu codzienne, szkolne i życiowe perypetie 12 letniego niebieskiego kota Gumballa i jego zwariowanej rodziny i przyjaciół z miasta Elmore. Produkcja wyróżnia się formą, gdyż udanie pomieszano tu prawie wszystkie rodzaje animacji (2D, 3D, poklatkową i live action) Serial jest niezwykle barwny i sympatyczny. Jest niby adresowany do dzieci, ale ze względu na sporą ilość tzw. adult joke’ów również dorośli znajdą tu coś dla siebie. Właściwie to będąc dorosłym inaczej patrzy się tu na pewne sprawy. Pod pozornie głupowatą otoczką kryje się tu bardzo dużo nawiązań, niuansów i popkulturowych smaczków oraz sporo dobrego, niekiedy absurdalnego, niekiedy prostego a kiedy indziej błyskotliwego humoru.

Gorąco polecam, jedna z lepszych animacji i jedna z moich ulubionych. :) 10/10

Ostatnia edycja:
D

DeathRaven117

Niesamowity świat Gumballa… Serial dość ciekawy, niekiedy zabawny, a czasami beznadziejny.
Nie mam złego zdania o tym, bo na obecnym CN jest naprawdę niewiele kreskówek, które jakiś tam poziom trzymają, a moim zdaniem ta jeszcze trzyma się w normie :D
W sumie to nie ma co pisać więcej. Zakręcona rodzinka, naprawdę. 6,8/10

Ostatnia edycja:
Top Bottom