Nightcore

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Levi

Levi

New member
http://fc03.deviantart.net/fs71/i/2...on_the_beach_by_thedrunkenbrawler-d6w6iz0.jpg
Typ muzyki który nie jest obcy żadnemu Otaku, czasami tylko przyspieszona piosenka znana z radia, czy internetu, a czasami coś naprawdę ciekawego :p

Gatunek nightcore’ów jest bardzo trudny do stwierdzenia, ponieważ zależy od (w przypadku remixów, których jest baaaaaardzo dużo) pierwowzoru utworu. Aby utwór mógł zostać Nightcore’m musi być przede wszystkim szybki i to tak naprawdę najbardziej charakteryzuje ten gatunek.
Jeśli nadal nie wiesz co to jest to w sumie dobrze, bo możesz się sam/sama o tym przekonać :D
Welcome to the rave :D

Witajcie w świecie nightcore’ów

MIX#1

MIX#2

MIX#3

MIX#4

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
Za dużo żeś nie napisał, a ja nie wiem co to jest. Podaj jakiś zespół, utwór czy tam coś tam xD

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Post był edytowany :p

Aaa, sorka, jest nadal :p

Skończone :p

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Czasami lubię sobie posłuchać nightcore’u, zazwyczaj jak w coś gram :p

Mój ulubiony kawałek:

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Nom, fajnie się gra i słucha nightcore’ów +50 do celności xD
Kawałek fajny ;)

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Na Animatsuri był panel dotyczący Nightcore:
Czy wiesz Leviś że pierwszy Nightcore jaki w ogóle. powstał był dziełem DWÓCH Norwegów, którzy zrobili to na potrzeby zdania jakichś Egzaminów praktycznych?
Zespół działał dwa lata i został zapomniany gdyż nie robił znaczącej furory (Wspomnę że to było przedział roku 2000) Internauci jakiś czas temu zagarnęli sobie pomysł i nazywają te piosenki “Nightcore” Który jest już NIEISTNIEJĄCYM zespołem

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Taaa, podczas pisania tego wątku też przeglądnąłem wikipedię :p

A tak btw. to wątek na wikipedi jest niedokończony itp, itd…

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Zespołu który nie istnieje. Nie są jego częścią bo:
-Nie istnieje (well duh’?)
-Był tylko dwuosobowy

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Oj tam, oj tam czepiasz się :D

Hmmm… czemu tak nazywają?
Nw, internetów nie zrozumiesz :p
W każdym razie ciekawa nazwa i jeśli ktoś siedzi po nocy i tego słucha to może nawet pasować :p

Ostatnia edycja:
Top Bottom