Nima-Rysu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
N

Nimarus

New member
No to… to to jest to co mi się ostatnio chciało rysować.
Nie jestem doświadczony co pewnie widać, dlatego też rysuje wszystko co mi się podoba i uważam choć odrobinę godne uwagi.
  1. Portret.

1. Jakaś tam postać.

3.Maska.

4.nwm co to xD…
Update.
[attachment=427]

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Najsss…

Mówisz ze nie doswiadczony a tego to na 100% masz wiecej ode mnie…

Podobala mi sie bardzo, waitin’ for more… xD

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
fajne te kartki :v skąd masz. czy to tak po prostu ci się skserowało tak?

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Youhei, spoko i dzięk ;p. Taka prawda że rysuje od urodzenia a rysuje gdy mi się nudzi ;D.
Co do doświadczenia to prawdę mówiąc to zależy chyba od wprawy co jedynie.

Kiklors, akurat kartka z zwykłego bloku rysunkowego jest >.<… A co do ich wyglądu to robie zdjęcia moim bardzo słabym aparatem a następnie przerabiam w programiku by wyraźniej było je widać ;D. Koniec końcó wychodzi taki efekt :D.

Ostatnia edycja:
LukiMaster

LukiMaster

New member
Doświadczenie się zdobywa na przestrzeni lat co jest jedną z najbardziej pożądanych wartości w wielu dziedzinach, również w sztuce. Nie można powiedzieć, że takowego Ci brak, jednak z pewnością da się zauważyć, że podobnie jak diament, trzeba to jeszcze znacznie doszlifować.

Nie wiem jak długo rysujesz hobbystycznie. Nie wiem też jakie wiążesz plany związane z tworzeniem sztuki. A już na pewno nie wiem w jakim stopniu chcesz się rozwijać.

Kwestię rozwoju zostawię na koniec i zacznijmy od przeanalizowania dotychczasowych efektów. Przyznam, że to bardzo mało jak na głębsze poznanie, ale wystarczy.
Największy błąd to rozmazywanie ołówka. A przynajmniej takowe działanie zauważyłem na zdjęciach Twoich prac (to też utrudnia dotarcie do niektórych wniosków). Wśród wielu osób panuje przeświadczenie o efektywności takiego zabiegu, a tak naprawdę jest to działanie odtwórcze, bezduszne, nieestetyczne, jak i mniej wymagające od zwyczajnego cieniowania kreską ołówka. Sam tak kiedyś robiłem i dziś z tej zmiany jestem szczególnie zadowolony. Rozmazywanie nie powinno zastępować faktycznego rysunku, zwłaszcza, że jesteśmy wtedy ograniczeni.

Tak naprawdę to jest jedyny błąd, który wpływa na efekt końcowy. Podobieństwa portretu jak na razie nue mam jak sprawdzić, więc tego teraz nie poruszę.

Znacznie to uszczupla moją wypowiedź, co sprawia że dochodzimy do wcześniej wspomnianego rozwoju. Jeśli odczuwasz potrzebę doskonalenia swych umiejętności, musisz zadbać o dodatkowe zajęcia, czy to w domu kultury, czy prywatnie. Zalet jest mnóstwo, zbyt wiele by je wymieniać i objaśniać, gdyż jest to temat na samodzielny tekst. Podobna sprawa jest ze szkicowaniem z natury, które zawsze polecam rysownikom na tym forum.

Nie ma tu żadnej konkluzji. Czuję, że kryje się w Tobie talent, który potrzebuje kogoś kto sprawi, że zaczniesz go w pełni wykorzystywać…

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Hobbystycznie niestety, wątpię bym uzyskał prace która mogła by mi pozwolić by się rozwijać w rysowaniu które tak lubię.
Kolejne te rozmywanie, to jest wynikiem prawdopodobnie dwóch czynników. 1. Mojego słabego aparatu w telefonie 2. Gumki która ścieram, wygładzam czy tam co innego.
Używam rozmazywania gdyż najnormalniej nie kupiłem jeszcze bardziej miękkiego ołówka xd.
Dodatkowe zajęcia… nigdy o nich prawdę mówiąc nie myślałem, widzę w czym występują moje braki. Często nad nimi pracuje by znaleźć swoje rozwiązanie ale nie zawsze wychodzi a nad lekcjami to z resztą mogę się zastanowić.

Co do talentu to śmiem wątpić, zakładam że to lata bazgrolenia ;D.

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Coś kolejnego wstawiłem ;p. i przy tym odkopuje temat xD…

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Ja ci tu nawet napiszę abyś spamu nie robił ;D
Taki niedokończony ten 4 obrazek chyba czy coś. :X

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
nooo… zarys >-<… postaram się uaktualnić później xd

Ostatnia edycja:
Caroline

Caroline

Member
Jak zwykle jakość zdjęcia nie powala, w sumie prawie nic nie widać, więc ciężko ocenić.

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
mi się podoba, zwłaszcza kolorystyka xD

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
no rzeczywiście xD… Dzięki Plazma ! :D

Caroooo… to zeskanowałem xD… czytaj wcześniejsze komentarze ale w takim razie postaram się lepiej xd.

Ostatnia edycja:
Caroline

Caroline

Member
Czytałam, ale chyba nieuważnie, bo nie widziałam nigdzie wzmianki o skanowaniu (jeśli przeoczyłam to mile widziane byłoby wskazanie gdzie to było).

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
To ty rysujesz ? xD Zaskoczyłeś mnie.
Malowałeś kiedyś farbami ? :D

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Ahhh… rzeczywiście Caro jak najbardziej przepraszam, użyłem słowa zarys zamiast powiedzieć że skanowałem :). Zwracam honor za moją nieuwagę ^^.

Vudzio ano coś tam tak rysuje… xd. Farbami kieeedyś tak, ale to dawno. Nawet niby mi się podobało ale za dużo bawienia się xD… a ty ?

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
alt
nimarus:
Ahhh… rzeczywiście Caro jak najbardziej przepraszam, użyłem słowa zarys zamiast powiedzieć że skanowałem :). Zwracam honor za moją nieuwagę ^^.

Vudzio ano coś tam tak rysuje… xd. Farbami kieeedyś tak, ale to dawno. Nawet niby mi się podobało ale za dużo bawienia się xD… a ty ?
Malowałem tylko jak byłem dzieckiem w podstawówce xD
Wole rysować.

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Mhm, no to masz jak ja >.<

Ostatnia edycja:
N

Nimarus

New member
Poprawiłem rysunek, Koniec zarysu… teraz pytanie czy zabierać się za malowanie tego czy cokolwiek :/.

Ostatnia edycja:
F

foka

nie boj sie probowac nowych póz i nie chowaj rak :D kibicuje

Ostatnia edycja:
Top Bottom