No.6

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Kod:
                                                                   No.6
                                                      http://img3.duitang.com/uploads/item/201410/30/20141030130242_sm5eK.thumb.224_0.jpeg
Po zakończeniu trwających przez lata wojen, zniszczony świat powoli staje na nogi. W celu odbudowania ludzkiej cywilizacji, utworzone zostaje 6 głównych ośrodków mieszkalnych. Jednym z nich jest miejsce akcji anime - No. 6. Jest to miasto w pełni skomputeryzowane, w którym roboty sprzątające ulice są na porządku dziennym, a umieszczanie chipów w ludziach nikogo nie dziwi. Przyzwyczajeni do takiego stanu rzeczy mieszkańcy egzystują tu jednak bez zmartwień i w dostatku. Jednym z nich jest nasz główny bohater - dwunastoletni Shion.
Jest rok 2013. Shion, należący do elity miasta młody geniusz, prowadzi spokojne życie, mieszkając wraz z mamą w wielkim apartamentowcu - przynajmniej do czasu, gdy pewnego deszczowego dnia do jego pokoju wskakuje przez okno ranny, nieznajomy chłopiec. Shion dostrzega ranę na jego ręce i pomimo wyraźnego sprzeciwu postanawia udzielić mu pomocy. Chłopiec przedstawia się jako Nezumi (w tłumaczeniu Szczur) i okazuje się być zbiegłym więźniem, co o dziwo nie robi zbyt dużego wrażenia na naszym bohaterze. Nezumi korzysta z pomocy Shiona i odchodzi. Niestety o karygodnym czynie chłopca bardzo szybko dowiadują się władze - wskutek tego Shion i jego matka zostają pozbawieni statusu “elity” i wysłani do biednej części miasta.
Gatunki: Dramat, akcja, kryminalne, tajemnica, sci-fi

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Coś z obrazkiem Ci za bardzo nie wyszło, chyba, że to celowo :D

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
A mogę wiedzieć czemu tak sądzisz?

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Nie wiem o co tu chodziło, ale na początku wyskakiwał mi po prostu link do tego obrazka, teraz już wszystko działa ;)

Ostatnia edycja:
P

ProteoBakter

Anime bardzo mi się podobało. Zawiera w sobie zarówno sci-fiction, jak i fantasy. Sama historia Shiona jest ciekawa, tak samo jak wątek Nezumiego i Safu. Lubię oglądać relację między głównymi bohaterami, w której każdy zawdzięcza coś drugiemu. Żałuję, że nie ma kontynuacji.

Ostatnia edycja:
Armila15

Armila15

Donator
Miło się oglądało, wciągająca fabuła, milutka kreska, oryginalne postacie. Warte obejrzenia :3

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Jak dla mnie to nudne i bez polotu. Oglądając to chciałam umrzeć. Albo żeby chociaż to się skończyło.

Ostatnia edycja:
Top Bottom