No Game No Life (NGNL)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Satros

Donator
No Game, No Life opowiada o Sorze i Shiro - bracie i siostrze, których reputacja jako genialnych NEETów, Hikikomori i graczy spowodowała powstanie ‘legendy miejskiej’ rozpowszechnionej w całym internecie. Oboje uważają świat rzeczywisty za kolejną “gównianą grę”. Pewnego dnia zostają przyzwani do alternatywnego świata przez chłopca imieniem “Bóg”. Bóg zabronił w tamtym świecie wojen i “wszystko jest decydowane poprzez gry”, nawet granice państw. Ludzkość została zagnana przez inne rasy do jedynego pozostałego miasta. Sora i Shiro muszą się stać “Zbawcami Ludzkości”.

Ostatnia edycja:
K

Kocu

Ja Przed chwilą obejrzałem 4 odcinek i powiem że z odcinka na odcinek seria coraz bardziej mi sie podoba i wyczekuje dalszych odcinkow. Mam nadzieje ze szybko zrobia 2 sezon i moze jeszcze 3 :D

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Każdy epek oglądam dwa razy - po eng jak tylko wyjdzie i po polsku żeby zrozumieć

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
To jest pierwsze anime które oglądam w czasie emisji xD Ot po prostu ciekawe light ecchi xD

Ostatnia edycja:
S

system

Pierwszy odcinek - na miarę Lelusia, następne kilka poziomów niżej (typowe light ecchi/harem)

D

Doomen201

Seria jak najbardziej siedzi wysoko w top 10 tego sezonu, momentami jednak przeginają z trikami psychologicznymi :/

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Paleta kolorów jest przepiękna - pastele i neony (odwrócone pastele <3), bardzo mi się podoba.

Spodziewałam się jednak czegoś innego - chciałam więcej zagadek, gier i można psychologicznych rozkmin, a to zwykłe ecchi =.=
Anime ciekawe, ale tylko ciekawe, na pewno w żadnym stopniu wybitne; w tym sezonie wyszło wiele lepszych.

Ostatnia edycja:
C

CcarderR

Spoko, to dopiero początek więc zapewne ma dużo jeszcze roboty, a co za tym idzie mało czasu będzie na cycki itp…
Nareszcie kolejne anime w którym główny bohater nie jest ofiarą losu… Takie anime lubię. :D

Ostatnia edycja:
D

Doomen201

Ekhem właśnie o to chodzi, że oni byli ofiarami losu w swoim świecie dlatego grali w gry xD

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Jak dla mnie anime swietnie odwzorowuje nowele ;] Tak jak bym sobie to myslał. Czekam na kolejne odcinki i po prostu grafika jak i sama kreska jest bardzo ładna ;)

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Fajnie by byłoby, gdyby pojawił się kolejny sezon, ale nie obraziłabym się, jakby novelka została wydana Polsce. To, jak oni grają wciągnęło mnie tak, że chcę więcej ^^ I zobaczyć, jak ludzkość podbija wszystko .

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Swietna seria a ecchi wcale jej nie psuje XD
#takietypowenerdy XD podoba mi się to jak grają :D i ta kawaii Shirooo <3 w każdym bądź razie polecam po stokroć XD grafika też cudowna … Ale za szybko się skończyło nic nie wyjaśnili prawie…

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Dlatego chcę novelkę albo drugi sezon xD A grafika aż cukierkowa była, jednak w jakiś sposób wszystko pasowało ^^
Dla mnie najsłodsza była dziewczyna, z którą ostatnią grę w anime rozegrali. Ta z rasy, która ma zwierzęce uszka ^^

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
A i tamta gra byla genialna XD czy ja dobrze pamietam ze Shiro majtki zniknęły?

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Tia, dobrze pamiętasz. Takie zagranie taktyczne xD I gra faktycznie fajna, lepsza od pozostałych chyba (więcej akcji miała a bohaterowie musieli się bardziej wysilić).

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Albo ciekawe było zachowanie ich jak zostali rozdzieleni XD taki straaaach

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Oni to już w symbiozie żyją. Nawet podczas kąpieli muszą być razem. Rozdzielono ich i nagle taki nieogar wszystkiego xD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja tak mam z moim telefonikiem <3 zegar na ścianie ale nwm ktora godzina jak fona braaak

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Ja telefon przez większość czasu wyłączony mam, bo zapomnę go naładować xD
Świetne też była, kiedy Dora przegrała z Sorą i musiała udawać pieska :) Albo ultra długa gra Shiro i Sory, by rozstrzygnąć, kto będzie królem :)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Tiaaa… Albo sam początek jak Sora musial grac stopami

Ostatnia edycja:
Top Bottom