No witam

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
F

Faye

New member
Taka już chyba moja rola, że pojawiam się na prawie każdym forum o… Cóż, właściwie o czymkolwiek.
Lat mam 23, bo nie przyjmuję jeszcze do wiadomości, że za siedem miesięcy będzie to już liczba 24. Nie wiem co chcę robić po studiach, za to wiem co chciałabym robić w życiu ale tego nie zrobię, bo jestem za głupia żeby do tego dążyć. Kocham kino, interesuje mnie wszystko co jest z nim związane i gdybym miała taką możliwość, na każdy film chodziłabym do kina, bo przecież na dużym ekranie najlepiej. Jestem z Konina, ale mieszkam w Poznaniu, bo studia. Do domu mam tylko godzinę drogi, bo trudno mi odciąć pępowinę. Nie lubię kiedy mama każe mi prasować, albo kiedy tata budzi mnie w niedzielę o ósmej rano. Umiem śpiewać, rysuję jak przedszkolak i przypalam wodę w garnku. Kocham czytać książki, jestem uzależniona od ich kupowania. I od zbierania reklamówek filmów z kina.
Trochę mi smutno, że nie mogłam się zarejestrować z moim stałym nickiem, więc ostatecznie stanęło na Faye. Nieliczni (albo liczni?) mogą mnie kojarzyć z… innej strony, gdzie byłam jako Claire (znaczy, to nadal ja, co nie tylko pod innym nickiem, borze jak sucho).
Podejrzewam, że bardziej będę się tutaj udzielać w dziale z książkami i filmami niż z tymi typowo nastawionymi na dyskusję o anime czy mandze, bo… No przykro mi stwierdzić, ale chyba już wyrosłam z oglądania każdej serii jaka tylko wyszła. Najwyraźniej wchodząc w dorosłe życie dobra się skraca, więc obecnie ograniczam się tylko do oglądania “One Piece” i “Gintamy”. Mang czytam więcej, ale zrezygnowałam z kupowania nowości.
Co dalej… A tak. Anime zaczęłam oglądać całkiem niedawno, bo moją pierwszą serią była “Eureka Seven”, która leciała wtedy na Hyperze. To był rok… 2009 bodajże, ale dokładnie nie pamiętam. Po pięciokrotnym obejrzeniu całej serii totalnie o tym zapomniałam, aż wyszedł drugi sezon. Obejrzałam, chociaż strasznie mi się nie podobało. Zaraz potem przyszedł czas na moje pierwsze reverse harem, czyli “Saiunkoku Monogatari” a potem poszło już z górki.
Mangi zaczęłam czytać wcześniej i moją pierwszą był oczywiście “One Piece”, potem “Ga-Rei” i cała reszta, którą do tej pory przeczytałam.
O forum dowiedziałam się właściwie dzisiaj od Mrocznej i chociaż pierwotnie nie miałam zamiaru się tutaj rejestrować, cóż… Oto jestem.
Zainteresowania posiadam, a jakże. Film, literatura, teatr, popkultura, nowe media i nałogowo oglądam seriale. Lubię słuchać muzyki, jednak nie powiedziałabym żebym jakoś szczególnie się nią interesowała. A i uwielbiam pisać. Kiedyś opowiadania w formie blogów, teraz wolę fora pbf.

To chyba wszystko, nie wierzę, że tak się rozpisałam. Pewnie nie napisałam jeszcze miliona różnych rzeczy, więc nie krępujcie się pytać, nie gryzę. I lubię placki.

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Hejka,
Z czym najbardziej lubisz jeść naleśniki? :D

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Kiedy zobaczyłem pierwsze zdania, zaciekawiło mnie Twoje powitanie (propsy za książki), jak przeczytałem, że Mroczna Ci poleciła forum, przestałem się dziwić w tym momencie, że odwiedził nas ktoś ogarnięty.

Baw się dobrze na forum, mam nadzieję, że Ci się tu spodoba i że będziemy mieli okazję kiedyś porozmawiać na czacie albo na jednej z naszych konferencji.

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
Hej, miło Cie poznać. Napisałaś, że czytasz książki- masz jakiś ulubiony gatunek książek lub pisarza?
Lubisz keczup? Jak jesz frytki to maczasz je w keczupie czy oblewasz je nim?
Wpadaj na czat porozmawiać z ludźmi, Peace!

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
Hej! Hej! Siemanko xD

Lubisz może masło?

Co kojarzy Ci się z czerwoną cegłą?

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
AnomuS, to jest bardzo trudne pytanie xD Lubię jeść naleśniki praktycznie ze wszystkim, zarówno te słodkie jak i nie. W ogóle lubię jeść i raczej nie jestem w stanie wybrać ulubionego naleśnika : )

byters, wow, chociaż ktoś uważa, że jestem ogarnięta, dzięki : D Czy będziemy mieli okazję porozmawiać na czacie zobaczymy, bo chociaż jest to jedna z najlepszych dróg interakcji na forach, staram się ich raczej unikać z tego względu, że zwyczajnie strasznie pożerają czas. Znam siebie i wiem, że jak raz tam przyjde to już nie wyjde xD

Dest3r, z książek najbardziej lubię fantastykę, chociaż jestem akurat taką osobą, która jest w stanie przeczytać wszystko, więc to też nie jest tak, że zamykam się tylko w obrębie jednego gatunku. Chociaż nie ukrywam, że to fantastyka najbardziej trafia w moje gusta : ) Z pisarzy najbardziej lubię Puzo, Kossakowską, Austen, Martina i Rowling. Tak, “Harry Potter” to całe moje dzieciństwo xD Lubię keczup, ale tylko łagodny, bo pikantny jest… No cóż, pikantny i nie lubię nim polewać frytek, bo potem całe ręce mi się kleją.

TroLoL, lubię masło. Jak byłam mała wyżerałam je łyżeczką xD A z czerwoną cegłą kojarzy mi się piosenka Dżemu.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Siemaneczko! Bawta się tu grzecznie i dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kichasz seriami?

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
Musiałam się na początku zastanowić o co pytasz, zanim wzięłam się za odpowiedź xD Ale tak. To moje najgorsze przekleństwo, zwłaszcza jak siedzę na zajęciach : D

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Hejeczki Claire (dla mnie zawsze będziesz Claire). Przepraszam, że tak późno witam! Zajęcia to zuo. W sumie ja za bardzo pytań do Ciebie nie mam, ale jakieś musi być więc…

Jak masz na imię?

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Też będę się zwracał Claire, jakoś tak mi po prostu łatwiej. Zawsze byłaś Claire to i tutaj będzie Claire. Witaj po raz enty (takie chodzące drzewa, dostrajam się do Twojego żartu). Ja nie wymyśliłem jeszcze charakterystycznego dla siebie pytania, więc po prostu witaj i baw się dobrze.

A nie, w sumie mam pytanie! (ach, ta edycja) Udostępniłabyś jakieś swoje opowiadanka i inne twory? Czytanie prac innych motywuje mnie do pisania.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wiesz, ja bardzo się cieszę z tego, że “straciłem” czas na czacie, ponieważ poznałem dzięki niemu wspaniałych, interesujących ludzi, z niektórymi z nich mocno się zaprzyjaźniłem i spędzam wiele czasu. Mam nadzieję, że i Ty ciekawe osoby i na rozmowy z nimi poświęcać będziesz czas bez bólu. Wydajesz się ogarnięta, dlatego tak napisałem, wywnioskowałem to z wypowiedzi Twojej. Co do interakcji, są również konferencje, nie jest ich obecnie zbyt wiele, ale od czasu do czasu się pojawiają, zwykle przed nimi są ogłoszenia w odpowiednim dziale w offtopie. :)

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
Wiem, też już się przyzwyczaiłam do bycia Claire, ale jak sie rejestrowałam to mi wyskoczyło, że to nick notorycznego spamera i nie mogę się na nim zarejestrować, więc musiałam wziąć imię innego mojego dziecka xD
Na imię mam Justyna, chociaż mi się nie podoba. Najchętniej bym je zmieniła, ale już bez przesady, jakoś muszę z nim żyć : )

hanler nie ma sprawy, tylko jest pewien problem. Usunęłam już bloga, na którym było całe opowiadanie i teraz przeniosłam się na fora, gdzie nie piszę wątki tylko za własną postać i muszę się dostosować do tego, co w swoich postach piszą inne osoby, które prowadzą ze mną jeden konkretny wątek. I teraz sprawa wygląda tak, że mogę Ci wysłać ogólny link do forum, gdzie oprócz moich postów będziesz miał też wszystkie inne, lub link do tematu z konkretnym wątkiem, w którym między innymi ja również piszę. Mogłabym Ci wysłać też treść jakiegoś mojego posta, ale nie chcę tego robić, bo byłby wyrwany z kontekstu, więc bez sensu.
Pamiętam, że na AO umieściłam kiedyś prolog opowiadania, ale niestety skasowałam go z komputera, nigdy też nie napisałam żadnych innych rozdziałów, więc właściwie nie ma już po tym śladu.

byters, doskonale rozumiem o co Ci chodzi, większość moich znajomych poznałam na forum na czasie xD Niestety, czasu mało a rzeczy do zrobienia dużo i jakoś tak, chyba szkoda mi tracić ileś tam godzin na przebywanie na czacie, kiedy mogę zrobić coś innego : p Szczerze mówiąc wolę się wypowiadać na forum, bo jakoś tak mi łatwiej zwłaszcza, kiedy wchodzę do nowego środowiska. Ale może kiedyś wezmę udział w konferencji, nie mówię nie : )

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wiesz, zwykle również mam mało czasu, kiedyś siedziałem dużo na czacie, obecnie raczej wieczorami troszeczkę. Lubię również poświęcać wolny czas na czytanie książek i oczywiście na bajki. Co do uczestniczenia w rozmowach na czacie, nie traktuję ich raczej jako straty czasu, ale jako spotkanie z przyjaciółmi. W sumie dzięki czatełowi i bajkom, obecnie mieszkam z Barumisiem xd

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Claire, akurat Twój prolog na AON musiał mnie ominąć. A szkoda. Myślałem, że oprócz uczestniczenia w PBF jednak jeszcze coś piszesz. Możesz podesłać link do tematu, nie obiecuję, że przeczytam, ale na pewno sobie sprawdzę.

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
Znaczy, ja powiem tak. Jeśli chodzi o czat to uważam, że najlepiej rozmawia się na nim z osobami, które zna się już jakiś czas i można w ten sposób tą znajomość rozwijać. Natomiast jak jest się zupełnie nowym to mimo wszystko łatwiej jest nawiązać kontakt poprzez forum niż czat, na którym nierzadko można spotkać się z hermetycznymi żartami, których nowa osoba nie rozumie, bo nie jest w temacie i już samo to nieco ten kontakt utrudnia. Nie neguję czatów, jednak uważam forum za bardziej przyjazne, o. Coś w tym guście xD

hanler, to w takim razie zaraz podeślę pw : )

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Hej Claire, uprawiasz jakiś sport? Lubisz przyrodę ?

Baw się dobrze na forum :))

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ori! Sjań ndum Nekrin de Nekrinius!
Ari na?

A tak serio to, co tam?

Ostatnia edycja:
C

Crona

Faye, witaj na forum.
Co sądzisz o filozofii Shopenhauera i o filozofii stoickiej?
A możne w ogóle nie wiesz na czym się one opierają, ponieważ Cię to nie interesuje?
Baw się tu dobrze!

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Witam serdecznie na forum :) Widać, że coraz to starsze osoby do nas dochodzą i to dobrze moim zdaniem, gdyż poziom forum się zwiększy (czyt. jest szansa że będę najmłodsza) :D Masz bardzo fajne zainteresowanie i myślę że byłabyś wstanie polecić mi np jakiś dobry horror :D

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
agellow, czy uprawiam sport regularnie, to nie. Właściwie jestem typem osoby, która sportu nie lubi. Ale. Lubię pływać i staram się chodzić na basen przynajmniej raz w tygodniu. Lubię też jeździć na nartach, chociaż wiadomo, że to raczej wtedy kiedy jest śnig, w tym roku nie było, więc ups xD
Czy lubię przyrodę… Nie zachwycam się nią jakoś mocno i nie potrafię odróżnić od siebie drzew czy innych kwiatów, ale fajnie czasem popatrzeć na łady obrazek, więc tak, chyba lubię.

Yankesss, nie mam absolutnie zielonego pojęcia co to znaczy xD Całkiem spoko, strasznie zimno na dworze dzisiaj, a co tam?

Crona, jakbyś zgadła, filozofia totalnie mnie nie interesuje : ) Mimo wszystko miałam z nią do czynienia więcej razy niż bym chciała i wiem na czym się te filozofie opierają. Co oczywiście nie znaczy, że mam na ich temat jakieś zdanie, bo szczerze mówiąc zupełnie nie mam : )

Arika, coraz starsze osoby od Ciebie może tak, ale takich w moim wieku lub przynajmniej rok starszych widziałam tutaj mało xD A owszem, byłabym w stanie. Tylko teraz pytanie jakie horrory lubisz : )

Ostatnia edycja:
Top Bottom