Noragami

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
okatawo

okatawo

Member
Na granicy światów żyje około osiem milionów bóstw, służących im duchów oraz innych, różnorodnych bytów, które lubią wtrącać się w ludzkie sprawy.
Słodka gimnazjalistka Hiyori Iki już od dłuższego czasu jest zastraszana i terroryzowana przez swoich “kolegów” z klasy, pewnego dnia zaś zamyka się w toalecie, by móc się w spokoju wypłakać. Niespodziewanie na ścianie łazienki znajduje nabazgrany numer telefonu oraz wiadomość: “Rozwiążę twoje problemy”.
Krótko po zadzwonieniu na podany numer dziewczyna spotyka bezdomnego chłopaka w dresie, który woła na siebie per “Bóg”. Nieznajomy ma na imię Yato, jest humorzasty, leniwy i ogółem trudny w obyciu, jako że nigdy nikogo nie słucha, jednak posiada on boską moc, potęgą przerastającą wszelkie wyobrażenia.

Anime opowiada o przygodach pewnej gimnazjalistki która zmęczona swoim życie prosi o pomoc i jakby nie patrzeć otrzymuje ją od pewnego początkującego boga, anime od samego początku wydaje się być ciekawe.
Kreska jest dość ładna, a lekko zabawne wstawki dodają uśmiechu w zimowy mroźny dzień;)

Na tą porę moja ocena 7/10 jak macie czas polecam;p

Tyle opisu co myślicie o tych bożkach? Na razie widzieliśmy jednego boga i to trochę niezdarnego, nieporadnego życiowego. Ciekawi mnie jak rozwinie się dalej fabuła, mógłbym zabrać się za mangę ale ochoty zbytniio nie mam;p

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
uwielbiam <3
Kreska bardzo śliczna.
Oczka Yato są takie moemoemoemoemeom <3
I ten śliniak co nosi na szyi bardzo nadaje mu stylu ^^"
Ogólnie bardzo przyjemne anime. Muzyka też niczego sobie.
Dużo zabawnych scen ;I mam “banana” na twarzy, gdy oglądam.
kyahhaha~! tak bardzo sucho A

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
No ma coś w sobie to anime jak dobrze pójdzie będzie dla mnie top1 tego sezonu;p

Ostatnia edycja:
S

system

Anime mi się zaczęło podobać od pierwszych minut. Coś w stylu “wuuut” i banan na twarzy nearly all time.
Nie bardzo chcę się na ten moment zagłębiać (ani oceniać) w fabułę, ponieważ po dwóch (?) odcinkach wciąż za mało o tym wiem. Poza tym, bożek i 5 yenów? To nie trąci trochę… Kiczem? No i sprzątanie łazienki? Trochę mi nie pasuje to do boga, mimo to anime jednak budzi mój zachwyt i jestem ciekawy co będzie dalej :)

T

Tri

Cudowne jest. Najbardziej podoba mi się ogonek. Bożek trochę obciachowy, ale to do niego pasuje. Jestem bardzo ciekawa jak to rozwinął.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Świetne, jeden z moich ulubieńców sezonu <3
moją ulubioną postacią jest definitywnie Kofuku XD Jest taka bezsensowna, wyrywa facetów i nie wie, że przynosi im takiego ogromnego pecha ahahaha

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Anime trafia na listę do obejrzenia xD Jak obejrzę to dam znać ;) (Dziś zacznę)

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
O (OoO~) (~OoO) O
Obejrzałem dotychczasowe odcinki (10) i stwierdzam że anime jest… BOSKIE xD
Yato ma ciekawą historię i zastanawia mnie czy uda się mu rozwiązać problem Hiyori (ta gimnazjalistka).
Phasio lubi takie rzeczy :3

Ostatnia edycja:
D

Doomen201

Po obejrzeniu całej serii stwierdzam, że jest to lekkie, bardzo wciągające anime
Kreska na mega wysokim poziomie
Podkład dźwiękowy również
Postaci ciekawie wykreowane oprócz naszej głównej bohaterki :/ taka szara wśród tych barwnych postaci
Fabuła wyśmienita jak na lekką serię
Mój ulubiony bohater to Yukine (według mnie jestem do niego bardzo podobny :D )
Pozycja umiejscawia się na 2 miejscu tego sezonu (od razu za kill la kill) Może dlatego, że sam sezon zbyt świetny nie był, zostawiam to anime z uczciwie wystawioną siódemką.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Obejrzałem całość… Moja recenzja jest na FanPage’u xD

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
Anime ciekawe nawet powiem że fajne xD chyba muszę dokończyć bo mi 3 odc zostały ;P

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Obejrzane, choć jakiś czas temu xD

Dobrze wspominam, czekam na więcej ;)

Ostatnia edycja:
L

Louise

Obejrzałam sobie tydzień temu ^^. Dosłownie na raz :D. To anime jest cudowne <3. Oczy Yato też .. Bardzo ciekawa fabuła ^^. Super ^^.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Ponoć wczoraj wyszło na anime-odcinkach OVA do noragami, ja żem obejrzał je miesiąc temu po japońsku xD

Ostatnia edycja:
K

Kawaii_xd

Kocham opening z tego anime <3 a anime jest jednym z moich ulubionych :)

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

Member
Wygląda obiecująco. Jak nie będzie co oglądać to obejrzę

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Destro oglądaj, oglądaj :p

Ciekawe openingi, fabuła też niczego sobie. No i muzyczka całkiem, całkiem ;) Warto, chociaż zależy od tego co kto lubi :p

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

Member
Okładka wygląda dobrze, a jak okładka mi się podoba to najpewniej będę zadowolony xD Ale najpierw muszę obejrzeć Free 2 i jeszcze coś ( ale nie pamiętam nazwy xD )

Ostatnia edycja:
Top Bottom