Plazma
New member
Zdenerwowany reklamami na odtwarzaczach internetowych? Nie chcesz czekać 100 lat na załadowanie playera, który w połowie się “wywali”? Może ściągnij odcinek na swój komputer i nie czekaj na uploaderów!
PS: Jeśli temat zbyt niedbały lub zbyt trywialny -> kosz. Może później coś pozmieniam.
PPS: Być może dam poradnik upania bardziej rozbudowany i lepiej dopracowany, by ktoś upał mi animce…
PPPS: Chyba nudzi mi się i jestem zbyt leniwy by coś dobrze zrobić.
- Jeśli nie wiesz czym odtwarzać filmy i jesteś zielony w temacie ściągnij i zainstaluj jedno z wybranych przez mnie rzeczy k-litle mega codec pack lub vlc, można też korzystać z gotowego środowiska jakie oferuje windows, ale jest to ciężkie i zalecam wtedy k-litle, zaś jeśli masz linuxa nie musisz nic robić najpewniej. Instalacja jest prosta, jeśli czegoś nie wiesz nie zmieniaj, przechodź dalej, a jak coś musisz wybrać to default, jeśli zaś nie ma default, czyli zalecane, to wybierz to co ci się wydaje. Nie bój się, po prostu instalujemy kombaj, który zajmie mniej niż 0,5 GB na dysku, a pozwoli ci na wszystko.
- Upewniamy się, że mamy jakiś program do torentów bittorent, czy inne cuda. Nie, policja nie wbije Ci na chatę i nie wsadzi Cię do więzienia, jeśli będziesz tylko pobierał anime.
- Znajdujesz stronę z której pobierzesz odcinek, ja polecam tą stronę. Wpisujesz tytuł i wybierasz interesujący Cię zawartość.
- Szukasz strony, która oferuje napisy, czyli coś na kształt tej strony. Tak, ta strona którą podałem może być. Znajdujesz i pobierasz. Może to być .txt, .srt czy cokolwiek.
- Włączasz odcinek, a następnie w menu swojego odtwarzacza wybierasz “dodaj napisy”, czy coś takiego. Jest to intuicyjne i trzeba 5 sekund poszukać. Jeśli napisy są, źle dopasowane (za wolno, za szybko się pojawiają) to próbujemy znaleźć opcję w naszym odtwarzaczu, która przesunie napisy o kilka ms(chyba domyślnie to f1, f2).
- Mam dziwne znaczki, gdy są polskie litery co zrobić? Musisz zmienić kodowanie napisów lub odtwarzacza. Linux ma po prostu inne od windowsa. Później możę wdam się w szczegóły…
PS: Jeśli temat zbyt niedbały lub zbyt trywialny -> kosz. Może później coś pozmieniam.
PPS: Być może dam poradnik upania bardziej rozbudowany i lepiej dopracowany, by ktoś upał mi animce…
PPPS: Chyba nudzi mi się i jestem zbyt leniwy by coś dobrze zrobić.
Ostatnia edycja: