Ogólnie o mafii

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

system

Dlaczego? W tym momencie, by dowiedzieć się kto jest upiorem, trzeba poczekać aż wypadnie mu kostka 1-2.

Egil

Egil

New member
To i tak za wielka szancsa. Całe 33%

Ostatnia edycja:
S

system

O ile będzie kogoś zabijał. W tym momencie nie ma powodów do zabijania, żadnych. Może się nie udzielać przez całą grę i wygra z palcem w dupie, chyba że przypadkiem go się zlinczuje

P

Payback

Ninja, cały czas myślałem nad tym, co piszesz i wpadłem na jeden pomysł. Co wy na to, żeby zrobić jeden temat, w którym umieścimy powszechne zasady mafii. Tzn. takie, które będą obowiązywać przy każdej rozgrywce. MG będzie miał za zadanie jedynie napisać fabułę, prowadzić porządek, rozdać role etc.

Nie wiem, czy nie pomieszałem. Ogólnie MG będzie mógł sam stworzyć role, ba, nawet powinien i tego byśmy nie zabronili. Także sam wyznaczy, co dana rola potrafi, ale będzie miał taki jakby spis zasad mafii, na których musi bazować. Do tego będą zasady do ogólnej rozgrywki. Typu przelicznik, ile mafia będzie trwać, uwzględniając liczbę hunterów i zwykłych uczestników… no, po prostu takie sprawy ogólne. Chyba wystarczająco jasno to napisałem. Jak już wcześniej pytałem - co wy na takie rozwiązanie?

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Nie, nie, nie!!

Ja chciałem właśnie stworzyć dopracowaną mafię, zupełnie inną niż dotychczasowe - pomyślunek wymagany, a przy tym, (jako że mam wolne dwa tygodnie) Będę czynnie i biernie GMował przy niektórych akcja (jutro lub dziś zamieszczę zasady rozgrywki - jeszcze nie skonczylem ich pisac)

Ostatnia edycja:
P

Payback

Czemu nie zgłosiłeś się do organizacji mafii, jak był właśnie wtedy czas na TESTOWE mafie?

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Kiedy? :)

Na starym forum? Zgłaszałem się, ale stwierdziłeś, że nie będzie czasu i mam ją zrobić na nowym :)

Ostatnia edycja:
P

Payback

Jak mam być szczery, to serio tego nie pamiętam. ;p No, ale na taki układ możemy pójść. Wyślesz ogólne zasady, o co w tym chodzi i zdecydujemy, czy będzie warto organizować.

Ostatnia edycja:
K

Klein

Nooo niewiem jeśli te cały MG bd nadużywał swoich praw???

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Chodziło mi o to, że, jako że właśnie zaczęły mi się ferie, zamieniam się w hikikomori i mogę biernie siedzieć na forum i czynnie odpisywać w mafii.

W fabule nie będę opisywał wszystkiego, zeby nie bylo za latwo - będziecie musieli napisać coś w stylu “Przeszukuję ciało - dokładnie sprawdzam kieszenie i rany” - wtedy ja odpisuję czy coś znalazłeś + niektóre informację mogę przesłać na PW, a twoją decyzją jest czy ujawnisz je przed wszystkimi.

Ostatnia edycja:
P

Payback

Jakbyśmy to dodali, to musielibyśmy wyrzucić rzut kostką.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Niet. Będzie mafia, ale chodzi mi o to, żeby wprowadzić więcej zagadek. Ciągle myślę jak to zrobić, żeby nie wyszedł pbf…

Pay, ja w swojej mafii na pewno odrzucam rzut kostką. Odkąd został wprowadzony, nie ma praktycznie żadnego linczu ze strrony upiora, poza tym na Goltera…

Ostatnia edycja:
P

Payback

Wprowadziliśmy to na próbnej, bo hunter robił, co chciał i było bez sensu. Teraz przynajmniej podejmuje jakieś ryzyko i nie jest tak łatwo, a do tego nie gra indywidualnie i nie ma takiego czegoś jak ostatnio, że myślę jedynie nad tym, kogo udupić, ale dochodzi do tego jak całą mafię rozegrać w przypadku, gdy się zdradzę, bądź nie.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Tia le szansa na całkowite wydanie się to 33%…

Ostatnia edycja:
P

Payback

No właśnie to napisałem w odpowiedzi powyżej.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

New member
Chodzi mi o to, że to za dużo.

Ostatnia edycja:
S

system

zostawić kostkę, ale tylko jak wypadnie “1” upiór się demaskuje, gdy wypadnie “2” zostawia wskazówkę

a mędrzec i kaftan zamiast chronić, sprawdzają człowieka kim jest

P

Payback

Można zostawić mędrca, a dodać kogoś, kto będzie, jak napisał ninja - sprawdzał. Z tą różnicą, że musi być ilość skilla proporcjonalna do długości mafii i ilościu uczestników.

Ostatnia edycja:
Top Bottom