One Piece

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
P

Payback

Minęło ponad 20 lat od egzekucji Króla Piratów, a ludzie wciąż usiłują znaleźć One Piece - skarb, który zostawił po sobie Gold Roger. Wśród śmiałków wypływających na morze ku przygodzie znajduje się także Luffy. 16-letni chłopak, którego marzeniem jest odnalezienie One Piece i zostanie Królem Piratów! Sęk w tym, że nasz młodzieniaszek nie ma ani statku, ani załogi, ani zdrowego rozsądku. Sami przeczytajcie i sprawdźcie, jak główny bohater boryka się z problemami i napotkanymi wrogami.

UWAGA! Na mangę nałożona jest licencja, więc jedyną możliwością na przeczytanie początkowych rozdziałów jest zakup produktu. Polskim dystrybutorem jest J.P.F.

Ostatnia edycja:
P

Payback

Może porozmawiajmy o czymś?

[SPOILERY!]

OK, niedawno Oda mówił, że za niedługo dołączy co najmniej dwie osoby do załogi. Kogo stawiacie? Moi potencjalni kandydaci:
  • Violet, Bellamy, Bartolomeo, Kyros, Kinemon, Rebecca, Jinbe.
Najbardziej w załodze widzi mi się Bellamy, Kinemon, Bartolomeo i Jinbe, ale Jinbe wykluczam na tę chwilę, bo jak sam mówił “ma coś jeszcze do załatwienia.” Co do Kinemona też nie jestem pewien. W końcu ma tego swojego syna i kumpla. Reasumując - najprawdopodobniej Bartolomeo i Bellamy. Szczerze chciałbym bardzo Violetkę, ale byłoby to ziszczeniem marzeń Sanjiego, a to troszkę za wcześnie. xd

Kolejna sprawa. Trzeci admirał. Nie wiem czy to przeoczyłem, ale ewidentnie była już wzmianka o jego imieniu. Jest to niejaki… Ryokugyu. W tłumaczeniu “Zielony Byk.” Oto dwie propozycje ode mnie:

http://opmemes.com/wp-content/uploads/2014/06/1403492302609.jpg

OK, teraz ostatni temat ode mnie:

Oda zapowiedział, że w tym roku zostanie wprowadzona nowa postać. Kto? Moim zdaniem Big Mom. W końcu już ich zaatakowała, więc będą musieli się jakoś wybronić. ;p Kurcze, jednak cholernie chciałbym zobaczyć Kaidou albo admirała.

Czekam na wasze wypowiedzi na w/w tematy. Może też chcecie coś dorzucić?

Ostatnia edycja:
R

Relo

dla mnie najbardziej prawdopodobną postacią jest Violet. Nie ma osoby która by ją tak naprawdę trzymała, aby pozostała na wyspie. Co do Sanjiego widziała jego myśli i nie sądzę aby tak do końca się w nim zakochała.

Zielony smok Hmm… Byk kojarzy mi się z czymś silnym więc sądze, że będzie to jakiś duży muskularny koleś. jakoś nie pasują mi te twoje propozycje, jest już jeden admirał który używa katany.

No właśnie dużo się mówi o tym nowym admirale, więc może on jakoś wyskoczy w trakcie tej sagi jescze .

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Szczerze powiem ja nie obejrzałem dalej niż 178 odcinków. Ale zachęciliście mnie do dalszego obejrzenia :D
Tak generalnie skoro mam tu WETERANÓW
To powiedzcie mi jedną rzecz. Vivi jeszcze wróci? Mocno ją polubiłem xD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
na pewno chcesz to wiedzieć? XD lepiej sam obejrzyj, ale sama ogromnie polubiłam Vivi <3 Alabasta to mój ulubiony fragment OP

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Chcę tylko wiedzieć czy się pojawi nie kiedy się pojawi xD

Ostatnia edycja:
P

Payback

Nie. Będzie miała kilkusekundową scenkę po pewnej akcji.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
No to skoro chcesz to… jak dotąd się nie pojawiła jeszcze ;___;

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Nosz licho ciężkie…
A tak liczyłem na nią… Kilka sekund to mi nie wystarczy…
Aaaaaaanyways i tak czeka mnie jeszcze koło 500 odc. Do nadrobienia. Będę się z wami naradzał w razie nieścisłości, albo wątpliwości

Ostatnia edycja:
P

Payback

Niko, ty jesteś z mangą na bieżąco?

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
Vivi najukochańsza bohaterka! ^^ Nawet jak pojawiła się na te kilka sekund to i tak cieplutko na sercu się zrobiło, aż miło sobie o niej przypomnieć. Zwłaszcza, że Alabasta jest moją ulubioną sagą (ahh to pożegnanie Słomianych z Vivi, chyba żadna inna scena mnie dotąd tak nie wzruszyła…)

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Nie jesteeeem :3 ja tylko oglądam

ale ciiiii

Ostatnia edycja:
P

Payback

To mój pierwszy post nie był spoilerem? XD

Ostatnia edycja:
P

Payback

Właśnie przeczytałem najnowszy chapter - 757.

DLA WTAJEMNICZONYCH: Jak myślicie. Następny rozdział Law i Luffy vs Doflamingo? :D Nooo i wypadała nam teoria, że Rebbeca dołączy do załogi. Skoro Kyros powiedział jej “nie musisz więcej walczyć” to chyba wszystko jasne… daaaaaamn

Ostatnia edycja:
R

Relo

sądzę że jeszcze kilka (niedużo) rozdziałów trzeba będzie poczekać, w następnym pewnie coś Oda pokaże z Kyrosem związanego głównie. Zastanawia mnie ta księżniczka której Violet szuka, nikt o niej tak naprawdę nie słyszał.

Ostatnia edycja:
P

Payback

Możliwe, ale dawno nie było wątku Big Mom. Nie wiemy przecież co dzieje się na Sunnym.

Ostatnia edycja:
R

Relo

Ten wątek nie był ruszany oj bardzo długo i nie sądzę żeby miał pokazany na razie, za dużo dzieje się aby móc pokazać całkiem nowy wątek.

Ostatnia edycja:
Top Bottom