One Punch Man

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Elmor

Donator
http://anime-odcinki.pl/sites/defau...ublic/okladki/55ec3c4874723.jpg?itok=2tr2S43w

One Punch Man

Saitama po kolejnej nieudanej próbie znalezienia pracy postanowił coś zmienić w swoim nudnym i przeciętnym życiu. Rozpoczął on trening, aby stać się superbohaterem. Po trzech latach stał się na tyle potężny, że jest w stanie pokonać każdego przeciwnika jednym ciosem. Okazuje się jednak, że to dopiero początek zmagań herosa, bowiem nikt o nim jeszcze nie słyszał. Natomiast sam Saitama poszukuje godnego siebie przeciwnika, który mógłby go trochę zabawić podczas walki.
Gatunek:
Komedia
Satyra/parodia
Sztuki walki

Czas:
Współczesność

Miejsce:
Japonia

Inne:
Supermoce

Pierwowzór:
Manga

Postaci:
Androidy/cyborgi
Obcy
Samuraje/ninja

Widownia:
Seinen

Rok wydania:
2015

Ostatnia edycja:
Tę serię polecają wszyscy. Kiedy tylko dokończę Bakumana trzeci sezon, zabieram się za OPM. Mam, w związku z tym, że naprawdę sporo osób mi poleciło tę bajkę, bardzo wysokie oczekiwania wobec One Punch Mana. Nie mogę się doczekać kiedy zacznę to oglądać. Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym tygodniu albo przyszłym. Kiedy tylko zobaczę kilka odcinków, opiszę swoje wrażenia.

Ostatnia edycja:
Świetne anime, polecam, jak ktoś chce sobie poprawić humor. Jedynie czego żałuje w tym anime to, to że wielu nie zna prawdy o nim, ale taką drogę wybrał nasz bohater…

Ostatnia edycja:
Sam zabrałem się że oglądanie tego animca dość późno ale nie żałuję naprawdę ciekawe anime jedna z lepszych pozycji w tym sezonie mam zamiar nawet kupić sb mangę na półeczkę ale zobaczymy co z tego będzie

Ostatnia edycja:
Ja tak na początku nie chciałem za bardzo zabierać się za tą serie, ale tak mnie coś natchnęło jakieś 3 tyg, temu i pochłonąłem wszystkie 12 odcinków w 1 dzień :D Warto było.

Ostatnia edycja:
Ja akurat oglądałem ją w sezonie, więc musiałem czekać na odcinki, więc cały tydzień spędzałem z ręką w gaciach czekając na upload :D No, a co do anime to super komedyjka, główny bohater taki cichociemny, ale to chyba na + dla niego.

Ostatnia edycja:
Również polecam, może nie jest jakieś super rozbudowane, ale warto jeśli szuka się czegoś gdzie główny bohater miecie wszystko.

Ostatnia edycja:
Obejrzałem anime, niestety nie będę zachwalał jak wszyscy, jak dla mnie było przeciętne - 6/10. Miało zabawne momenty, ale z komedii, które oglądałem One Punch Mana oceniłem najniżej. Oczywiście wyłączam z tego Green Greena, ponieważ to eechi, a za tym gatunkiem średnio przepadam. W każdym razie, wracając do meritum, One Punch Man zły nie jest, pewnie warto obejrzeć, ale moim zdaniem, z nóg nie zwala.

Ostatnia edycja:
Do anime zachęcała mnie taka horda osób że w końcu wybrałam tak zwane “mniejsze zło”. Przed seansem zawsze patrząc na statystyki opinie i recenzje zastanawiałam się nad tym jak to możliwe aby taką właśnie fabułą była zachwycona masa ludzi. Teraz chyba sądzę iż rozumiem o co chodziło… chociaż to może być moje własne odczucie. Cała ta historia nabija się po całości z “fabuły shounena” i standardu ciężkich treningów aby osiągnąć swój cel/pokonać antagonistę. Jeśli komuś to nie wystarczy należy dodać doskonałą kreskę i chyba niemal całkowity brak, tak zwanej próżni (lecąca pięść i kreski w tle).
http://pobierak.jeja.pl/images/4/c/9/199991_czy-tylko-ja-tak-mialem.jpg

Ostatnia edycja:
Mimo świetnych walk fabularnie jednak trochę mnie przynudziło. Moja ocena to 7/10.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom