Opowiadanko Eyirie

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
hanler

hanler

New member
Z chęcią bym sobie poczytał. Ale jakoś nie zamierzam rejestrować się specjalnie tylko po to na tej stronie. Moim zdaniem, jeśli coś wstawiasz to rób to tak, aby było od razu dostępne dla użytkowników forum. Ja przykładowo udostępniam pliki na dysku google, co też jest wygodne moim zdaniem. I nie trzeba się nigdzie rejestrować, aby czytać, tylko klika się i już. A jak się nie ma Word Pad-a to można go ściągnąć. Albo ściągnąć Open Office, gdzie jest Writer bardzo podobny do tego z Office, a nawet nie wiem czy nie bardziej przejrzysty i przystępny. Ale to już jak wolisz.

Po fragmencie wygląda ciekawie, choć interpunkcja w niektórych zdaniach leży. Duży plus za tematykę, bardzo lubię anioły we wszelakiej formie.

A to zdanie bardzo rzuciło mi się w oczy. “Był już blisko, gdy usłyszał coś jakby płacz.” Brzmi po prostu śmiesznie. Nie lepiej byłoby coś w stylu “Był już blisko, gdy usłyszał dźwięk podobny do płaczu (dziecka)” ?

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
No wiesz, mi nie zależy na czytelnikach XD I na pewno nie piszę tego dla użytkowników tego forum, jeśli już dla kogoś, to znajomych z wattpada właśnie. A żeby przeczytać coś na tej stronie, nie potrzeba się rejestrować, więc nie widzę problemu.

btw A to zdanie bardzo rzuciło mi się w oczy. “Był już blisko, gdy usłyszał coś jakby płacz.” Brzmi po prostu śmiesznie. Nie lepiej byłoby coś w stylu “Był już blisko, gdy usłyszał dźwięk podobny do płaczu (dziecka)” ?
Nie, nie może. On sam nie wiedział czy usłyszał płacz. W końcu myślał, że to jakieś zwierzę.

Ja tez lubię anioły ^^ Ale rysowanie ich to masakra.

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Skoro nie zależy ci na forumowiczach, to na co niby to tutaj zamieszczasz? I tak, trzeba się rejestrować, by móc coś tam czytać.
Co do uwagi hana: to co on zaproponował ma ten sam sens, ale brzmi lepiej. To, co ty chcesz przekazać również nie jest zawarte w tym, co napisałaś. “Usłyszał dźwięk przypominający płacz dziecka” już brzmi lepiej.
Więcej nie ocenia, bo tamta strona mnie irytuje. Mogłabyś jednak trochę lepiej opisać świat przedstawiony, bo wtedy chwili piszesz, jakby to było oczywiste i czytelnik już o tym wiedział.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Również uważam, że skoro już zamieszczasz tu swoją historyjkę to powinnaś udostępnić ją tak, by była dostępna, a nie, że trzeba się na jakiś dziwnych stronach logować. Możesz ją skopiować i wrzucać tu, a z pewnością forumowicze przeczytają.

Ostatnia edycja:
Top Bottom