Panel Dyskusyjny

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
X

xnamid

Hejka Kochani! Jestem początkującym jutjuberem (to za duże słowo) i próbuję jakoś… zdobyć widownię, nie będę ukrywać . Chciałabym się z Wami podzielić moim ostatnim tworem, w który włożyłam kawał pracy. Zależy mi na szczerych opiniach, nawet negatywnych i bardzo by mi zależało na wzięcie pod uwagę zarówno kwestii technicznych jak i merytorycznych. Chciałabym odejść trochę od recenzji, a skupić się bardziej na poruszaniu pewnych zagadnień… Jeśli macie chwilkę to zapraszam do obejrzenia i jeśli już to zrobicie to fajnie by było, jakbyście dalio sobie znać na yt. Opcjonalne subskrypcje mile widziane .
Jeśli macie jakieś porady dotyczące promowania kanału to też jestem chętna, bo póki co jest krucho. Z góry dzięki.

LINK DO KANAŁU

Ostatnia edycja:
SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
Usłyszałem poprawę jakości audio i to mnie cieszy :D Wszystko fajnie wygląda i brzmi jednak brakuje mi tutaj Twoich emocji. Wiesz chodzi mi o to, aby to co mówisz nie brzmiało jakby było klepane z kartki na jedno kopyto.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Obejrzałem kilka pierwszych minut, bo filmiki o danej serii wolę oglądać po jej obejrzeniu, a Boku no Hero Academia jeszcze nie widziałem. Pamiętam Twój kanał i widzę te same problemy, co Gintoki. Rzeczywiście audio jest lepsze, montaż jest też dobry, ale tak monotonnym i “nudnym” głosem mnie nie przyciągniesz. Emocje, dziewczyno, emocje! Wiem, że może łatwo mówić, ale musisz próbować. Bo nawet jeśli materiał jest super merytoryczny, to głos i emocje są tym, co przyciąga, a potem zatrzymuje słuchacza. Więc musisz nad tym popracować ;)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Jak szybko odpaliłem, to jeszcze szybciej wyłączyłem. Suba też nie będzie. W pełni zgadzam się z chłopakami. Śledzę wiele kanałów na yt, są lepsze i gorsze, ale prowadzący starają się nie zanudzać monotonnym głosem.
W miejscach gdzie stawiasz pytanie nawet nie akcentujesz tego. Nawijasz jak automat. Popracuj nad tym. Powodzenia

Ostatnia edycja:
Taika

Taika

Active member
Zgadzam się z tym co napisali powyżej. Wypowiadasz się w sposób monotonny, więc nie skupiasz uwagi. Brzmisz trochę jakbyś czytała z kartki. Może spróbuj, zamiast pisać scenariusza, napisać sobie punkty, do których chcesz się odnieść i rozwinąć je. Myślę, że używając takiej ściągi będziesz brzmieć bardziej naturalnie niż cytując słowo w słowo wcześniej przygotowaną wypowiedź :D Oczywiście nie zapominaj o emocjach ;) Jeśli chodzi o montaż to według mnie jest całkiem dobry. Życzę powodzenia!

Ostatnia edycja:
X

xnamid

Dziękuję Wam za cenne uwagi, myślę, że głos to sprawa nad którą trzeba pracować, ale nie przyjdzie to z dnia na dzień, bo nie czuję jeszcze na tyle luzu, skupiam się bardziej na poprawności. Niemniej jestem Wam ogromnie wdzięczna za komentarze.

Ostatnia edycja:
SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
Oczywiście, że musisz popracować. Z mojej strony proponuję wzorować się na Poszukiwaczu:

]

Jeśli mówiłabyś w taki sposób to jestem kupiony w całości :) Możesz też zrobić tak jak zaproponowała Taika. Napisz sobie punkty i w czasie nagrania spróbuj swobodnie je rozwinąć.

Ostatnia edycja:
Lumek

Lumek

Donator
Napisz do kolegi Turel’a on potrafi zachęcić ludzi do oglądania.~~~Koniec trolla, a tak serio mam prośbę. Skróć to intro, bo naprawdę wystarczy 5sec. Audio i jakość video stoi na dobrym poziomie. Ale to co się słucha przynudza. Może zacznij czytać bajki na kanale. Będzie się dobrze przy tym zasypiało :) Ale jak to mówią, brnij do przodu, może Ci się uda wejść do Youtubowej mafii :D

Ostatnia edycja:
Top Bottom