Parę słów o Plazma/Zazamuch

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Maru

Maru

New member
Heeej,witaj w forumowej rodzince!
Skąd jesteś?
Propsy za II WŚ : >

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Z bytersem się chyba dogadasz XD
Miło Cię powitać na tym forum :)
Elfen Lied i Mirai Nikki (ale przede wszystkim to pierwsze) też kocham!
Jak się interesujesz herbatą? Tj w jaki sposób? Bo ja uwielbiam w pachnących sklepach kupować fusiaste herbatki i je mieszać XD taka zabawa by dobrać pyszne smaki i zapachy ^^
Ulubiony gatunek muzyki to wszystko co dobre? Trochę to zarozumiałe twierdzić, że wszystko co lubisz jest dobre XDD albo i nie XD musiałabym przesłuchać haha XD

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Jestem z Brzegu leżącego nad Odrą w woj. Opolskim dokładnie to Wyszyńskiego 12/5 :D Nie mniej emigruje za niedługo do Wrocławia.

Herbatę… pije, pisze o niej, piję, myślę o niej, uwielbiam ją dosłownie. Jest to jedna z nielicznych rzeczy, która napełnia mnie niewinną radością i szczęściem. Nie mniej, mój gust herbaciany i ogólnie wiedza, jest nie poszerzana zbytnio. Stosunek ilość herbaty wypijanej przez mnie do moich zasobów finansowych jest dosyć marny. Nie mniej to się zmienia i mam nadzieję, że będę mógł pozwolić sobie na takie zabawy i luksusowe odmiany.
Nie mniej z tego co zauważyłem raczej nie lubię wielu smaków, jednym słowem, chyba będę pił na raz jedną moze max 3 gatunki herbat na raz + ewentualnie jakiś dodatek typu kwiaty jaśminu.

Masz rację, trochę zarozumiałe to było stwierdzenie dotyczące muzyki. Prostuje moją wypowiedź: Słucham głównie z względu na jakoś, nie zaś z względów gatunku.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
do Wrocławia mówisz? :3 coraz więcej osób tutaj z Wro

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Jest to podyktowane tym, iż Wrocław ma kilka uczelni do których dużo młodych ludzi ściąga, zaś młodzi ludzie są bardzo często spotykani właśnie na takich o stronkach. Poza tym łatwiej nam wyłapać dwie osoby z tego samego miasta, niż to, że 5 osób nie jest w tym mieście.

Jednym słowem prawdopodobieństwo, że osoba tutaj logująca się pochodzi z Wro jest większe, niźli np. z Brzegu.

Na 10 użytkowników dwóch pochodzi z Wrocławia i to zapamiętujemy, nie pamiętamy tych 8 innych miejscowości.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
nie o tym mówię XD na forum wcześniej prawie wszyscy byli z Pomorza albo Warszawy ;P a ostatnio znalazło się w końcu kilka z Wrocławia i okolic~
a no i nikt na razie nie wybrał Wrocławia ze względu na uczelnię, a raczej ze względu na to, że się tutaj urodziliśmy XD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Uwielbiam opening z Elfen Lied <3 może jednak nie aż tak zarozumiałe było XDD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
lubię zieloną herbatkę mniam i pokrzywową, ale to nie za smak XD
i białą i czerwoną i … no lubię herbatkę XD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja uwielbiam porządnego earl greya a o to ciężko XD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
czarną herbatkę to tylko z cytryną i cukierem XD!
albo z sokiem malinowym… czy coś

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Cytryna i sok i cukier niszczą smak! i aromat!

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
alt
Eyirie:
Cytryna i sok i cukier niszczą smak! i aromat!
Zgadzam się XD Jak już herbatę się jakąś fajną pije to bez żadnych dodatków :p

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
nie wiem, ja nie lubie czarnych herbat to zabijam ich smak i zapach czymkolwiek XD
pokrzywową np. piję bez cukru i niczego, a do zielonej daję tylko troszkę cukru

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
podobno herbata z mlekiem jest dobra na laktację u kobiet karmiących XD

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Z cytryną byłem uczony, po prostu piłem z cytryną dawno temu, ale dawno temu doszedłem do wniosku, że sama herbata jest lepsza, ewentualnie odrobinkę cytryny i to raz na ruski rok :D

Zaś sprawa z cukrem… 1/10 łyżeczki max na mocną herbatę i to wyjątkowo.

Sok i dodatki owocowe, to herezja, za którą trzeba odpokutować na palu :D

Herbata z mlekiem rzadko, ale w sumie czemu nie? Znaczy, herbata herbatą, a herbata z mlekiem to coś innego, co czasem (bardzo rzadko) pije.

Dodatki są tylko dodatkami, mają wzbogacić napar, lecz nie stanowić esencji. “herbaty miętowe” zaś są jeno naparami z mięty itd. nie są herbatą według… według wszystkiego, prócz kolokwialnego nazewnictwa :D Nie mniej napary też jakoś ujdą, zwłaszcza, gdy jestem na głodzie xDDD

Swoją drogą… jaki zestaw naczyniowy polecacie do herbaty? Ja osobiście preferowałem kubek, zwykły normalny, ale ostatnio przerzuciłem się na filiżankę i dzbaneczek.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
ej no ale herbatki ziołowe to też herbatki ;----; buu ;—;

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Herbata jest tylko jedna, inne słowo jest ignorancją, którą trzeba wyplenić.

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
Poważny temat się znalazł :p

Ostatnia edycja:
Top Bottom