Pierwsza manga?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Zetsu

Zetsu

New member
Jaka była pierwsza manga po którą sięgnęliście? Pamiętacie jeszcze?

Swoją przygodę z mangą zacząłem 8 lat temu, wtedy przeczytałem Angel Sanctuary od Kaori Yuki, która po dziś dzień jest jedną z moich ulubionych autorek mang. Sama manga zrobiła na mnie niesamowite wrażenie pod względem kreski i przedstawionej historii o aniołkach.

Więcej na ten temat poczytacie pod tym linkiem:
http://manga.tanuki.pl/strony/manga/90-angel-sanctuary/rec/433

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Tak jak u Kici, pierwsza była Brzoskwinia :3 niestety do tej pory mam tylko jeden tom, bo mama nie chciała mi kupić reszty jak byłam mała :( kiedyś kupię sobie całość i powspominam dobre czasy XD
Nie pamiętam jak dawno temu to było, ale dość ostro… na pewno byłam wtedy w podstawówce, a ta manga była w empiku ^.^

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Sailor Moon było moją pierwszą mangą,czytałam online. Manga jest naprawdę niesamowita.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Moją pierwszą mangą jest dragon ball, ale jak to czytałem to myślałem, że to po prostu zwykły komiks, ale pierwszą świadomie przeczytaną mangą jest Hiroszima 1945 :p. W sumie mangę od niedawna czytać zacząłem.

Ostatnia edycja:
K

Kizami

Moją pierwszą mangą było Corpse party, mangę jak najbardziej polecam
Sam zacząłem czytać mangę niedawno ;)

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Hmm moja pierwsza papierowa manga to Doubt, którego polecam wszystkim lubującym się w zagadkach.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Moja pierwsza to Naruto - akurat w Empiku bylo, potem Tokyo Mew Mew i Vampire Knight

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
No u mnie pierwsza jaką w ręku trzymałem to Dragon Ball :3

Ostatnia edycja:
E

Esencjusz

Pierwsza manga jaką przeczytałem to Hideout. Dlaczego? Na początek wolałem wybrać jakiś jednotomowiec, żeby się nie okazało, że mnie to nie wciągnie. ^^

Ostatnia edycja:
S

Scarlet.Lotus

Moja pierwsza manga to była D.Grey-man. Tak mi się podobało anime że sięgnęłam po mange i tak się zaczęło czytanie :)

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Ja zapoczątkowałam swoje czytanie mang od pierwszego tomika Kuroshitsuji :)

Ostatnia edycja:
A

ayakashix

Siedzę w świecie anime i mangi stosunkowo od niedawna, bo dopiero jakiś rok, ale pierwszą mangą którą dorwałam w swoje łapki był 1 tom No.6

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
Ja zacząłem czytać mangi odkąd kiedyś tam na pyrkonie kupiłem sobie tomik “Doubt” co mnie bardzo wciągnęło :krab7:

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Kage zmusił mnie do czytania TG za co w sumie mu dziękuje

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Pierwsza manga online jaką zobaczyłem to był ARK:Romancer, strasznie mi się spodobał :d A kupiłem jako pierwszą Toradorę ale tylko 1 tom ;_;

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Mój pierwszy kontakt z mangą był taki: pożyczyłam od znajomej z gimnazjum 2 tomiki Chobitsa. Było to w sumie zanim się jeszcze na dobre tematem zainteresowałam. Pierwsza manga on-line to Naruto, zaś pierwsza kupiona: Another.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Moją pierwszą mangą był Ao no Exorcist (pożyczony) a pierwszą zakupioną była. Kuroshitcuji

Ostatnia edycja:
Top Bottom