Pinky i Mózg

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Laaks

New member
główni bohaterowie to dwie laboratoryjne białe myszki, które każdego wieczoru próbują opanować świat. Pojawili się oni po raz pierwszy w serialu Animaniacy (ang. Animaniacs, 1993-1998). Dopiero w 1995 roku doczekali się własnego show, którego producentami byli Steven Spielberg i Warner Bros. Serial ten ma 65 odcinków + 13 odcinków pod tytułem: Pinky, Elmira i Mózg (ang. Pinky, Elmyra and the Brain).

Dobrze wspominam godziny spędzone z tą bajką pamiętam że nie raz mnie rozbawiła do łez i żałuje że większość aktualnych dzieci raczej nie będzie chciała się z nią zapoznać. Uważam że ocena 8/10 będzie idealna.

Do bajki powstała też ciekawa teoria chyba nie jedyna zaciekawionych i zapoznanych z tematem odsyłam do filmu poniżej :

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Kocham tę kreskówkę, nadal mi się zdarza, czasami, opening obejrzeć :)

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Ach pamiętam jak leciało to pare lat temu…
Najlepszy moment na końcu chyba każdego odcinka

Co będziemy robić jutro?
Spróbujemy przejąć władzę nad światem.

Ostatnia edycja:
C

Crona

Oj tak. Pinky and the Brain!
Ta bajka jest genialna, tylko szkoda że nigdy im się nie udawało spełnić swoich marzeń. :c

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Gorąca prośba by przed zakładaniem nowych tematów weryfikować czy dana kreskówka nie znajduję się w tym dziale. Znalazłem dubel tematu Pinki i Mózg, który wykasowałem, nie to żebym miał pretensję, ale polecam opcję “szukaj”

Ostatnia edycja:
Top Bottom