Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Pocztówki, listy i karteczki
Autor wątkuKiicia
Data rozpoczęcia
Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję
Zapomniałem hasło.
Ojejaaa <3 jak uroczo, to ja też bym bardzo chciała. Listy są ponadczasowe, teraz niestety już prawie wyparte przez maile, smsy i inne komunikatory. A marzy mi się list na starym papierze, który pachnie tak specyficznie…
Jonovei wiem o co ci chodzi, niestety… nie mam starego papieru… chciałem zrobić oszukaństwo, ale średnio mi to wyszło… A listy, czy wyparte? Listy obecnie są mało używane, ale może i to dobrze? List z ręcznym pismem, na wybranej kartce z przemyślanymi słowami… sms po to, by tylko przesłać informację
Ja z poczty korzystam dosyć często, jednak treść zwykle drukuję przed umieszczeniem w kopercie, niestety mam dysgrafię i pisanie ręcznie mogłoby skutkować całkowitą niemożnością odczytania wiadomości W pracy jak robię sobie zapiski to tylko ja wiem o co chodzi XD
Vashkun ja mam ten sam problem, ba gorszy, sam nie umiem się rozczytać z tego co napisałem + pisze chaotycznie, a to skutkuje, że kompletnie jestem nie czytelny. Nie mniej, czas, pióro i nauka kaligrafii umie sprawić, iż staje się czytelny! (To boli, gdy piszesz jedno zdanie 15 minut xD)
Ja mam pismo “lekarskie” XD Wszyscy w domu piszą normalnie, tylko ja tak bazgrolę, zacząć jednak należy od tego, że trzymam długopis w sposób nie konwencjonalny
Też od Kiciusia kartkę dostałem i wysłałem na święta. To coś fajnego czymś takim się wymienić. Nawet nie wiedziałem, że pisanie tradycyjnego listy przyniesie mi tyle frajdy. W sumie to nie pamiętam kiedy ostatni list (wyłączając ten do Kici) wysłałem pocztą tradycyjną.