[POLECAM] Najlepsze Japońskie Gry (Horrory)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Vudzio

Vudzio

Donator
1.Silent Hill (All parts)
“Fabuła skupia się na losach Harry’ego Masona, który wraz z córką Cheryl wybiera się na wakacje do tytułowego miasteczka. Na drodze wjazdowej do Silent Hill dochodzi do wypadku, w wyniku którego Harry rozbija swój samochód. Kiedy po jakimś czasie odzyskuje przytomność, okazuje się, że Cheryl zaginęła, a miasto jest opuszczone i całkowicie spowite grubą mgłą.”
Wydawca - Konami

2.Fatal Frame/Project Zero (All parts)
"W grze występują duchy i egzorcyzmy, ważną rolę odgrywają tu także rytuały shinto. Gra posiada rozbudowany wątek powiązany z tradycjami i przesądami japońskimi i osadzona jest również w klimacie dawnej Japonii. Zadaniem gracza jest rozwiązać zagadki, poznać historię miejsca, w którym znalazł się bohater gry i co najważniejsze – przetrwać. Przeciwnikami są tu duchy, a bronią przeciwko nim, przystosowana do egzorcyzmów camera obscura.
Wydawca - Tecmo Inc & Wanadoo

3.Forbidden Siren (All parts)
“Akcja „Forbidden Siren” rozgrywa się w Hanyudzie, nadmorskiej wiosce, w której kultywuje się pewne stare obrzędy. Właśnie w trakcie jednej z takich tajemniczej ceremonii doszło do dziwnych wydarzeń: przy ryku syren morskich okolicę spowiła mgła, a woda w morzu przybrała kolor krwi. Największą jednak tragedią stało się przeobrażenie prawie wszystkich uczestników rytuału w shibito – morderczych zombie.”
Wydawca - Sony Interactive Entertainment

4.Resident Evil (All parts)
“Akcja gry rozpoczyna się 24 lipca 1998 roku. Sekcja Bravo S.T.A.R.S. oddziału do zadań specjalnych departamentu policji w Raccoon City, została wysłana w góry Arklay na przedmieściach miasta, by zbadać przyczynę serii niewyjaśnionych morderstw, które miały miejsce w tamtym rejonie, jednak w dziwnych okolicznościach zaginęła.W zależności od tego, którą postacią steruje gracz, jeden z członków Alpha Team zostaje oddzielony w trakcie pościgu od reszty i nie dociera razem z pozostałymi do rezydencji”
Wydawca - Capcom

5.The Evil Within
“Protagonistą tytułu jest detektyw Sebastian, który wraz z partnerem prowadzi śledztwo w sprawie serii morderstw. Sprawa ta staje się coraz bardziej skomplikowana, ponieważ zaraz po przybyciu na miejsce zbrodni zaczynają ginąć kolejni funkcjonariusze policji. Sam bohater także zostaje zaatakowany, a po przebudzeniu zastaje świat pełen potworów”
Wydawca - Bethesda Softworks

Piszcie w odp. kto grał w którąś z tych gier :))

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Nigdy jakoś nie byłem fanem horrorów, chociaż poniekąd zauroczył mnie fatal frame. Coś odświeżającego to było to po Residentach, ciekawy gameplay i fabuła.

Z Residantami miałem tylko kontakt z I II i V. I chyba najlepiej wspominam hejconą piątkę. Jednak jestem bardziej fanem bezmyślnej nawałki niż biegania za znajdźkami itp. Do tego grąłem w Co-opie co też ma swoje punkty dodatnie, bo sam bym pewnie nie grał - jak w wiele innych gier które samemu się nudziły - borderlands, diablo, dead island. :p
To tyle :)

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
alt
fooze:
Nigdy jakoś nie byłem fanem horrorów, chociaż poniekąd zauroczył mnie fatal frame. Coś odświeżającego to było to po Residentach, ciekawy gameplay i fabuła.

Z Residantami miałem tylko kontakt z I II i V. I chyba najlepiej wspominam hejconą piątkę. Jednak jestem bardziej fanem bezmyślnej nawałki niż biegania za znajdźkami itp. Do tego grąłem w Co-opie co też ma swoje punkty dodatnie, bo sam bym pewnie nie grał - jak w wiele innych gier które samemu się nudziły - borderlands, diablo, dead island. :p
To tyle :)
Bardzo Ci polecam Residenta IV ^^ Według mnie najlepsza część serii

Ostatnia edycja:
Top Bottom