Pora na Przygodę

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

dastame

New member

Serial opowiada o przygodach chłopca Finna oraz jego przyjaciela i przybranego brata Jake’a, magicznego psa potrafiącego dowolnie zmieniać swój kształt i rozmiar. Mieszkają oni w kolorowej i pełnej magii Krainie Ooo. Bronią jej mieszkańców przed najróżniejszymi wrogami.

Jakim cudem nie ma jeszcze tego tematu? Najlepsza kreskówka z tych bardziej nowych. Postacie są zajebiaszcze, a przygody stoją na najwyższym poziomie :D

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
Dziwna bajka, chociaż bardzo wyrazista, spoko teorie spiskowe są z nią związane xD

Ostatnia edycja:
T

Turel

Fenomen tej bajki jest dla mnie całkowicie niezrozumiały. Nie lubię jej. Jest głupawa i kretyńska. Nie ma fabuły, animacja ssie, postacie ruszają rękoma jakby nie mieli w nich kości. Finn ma idiotyczny strój. Jake jest żółty jak jajecznica, której nie lubię, a do tego kompletnie nie przemawia do mnie wojna grzybów ani ludzie-cukierki. Nudna, okropna i nie nadająca się do oglądania. 1/10

Moją niechęć do Pory na przygodę dodatkowo potęguje fakt, że na forum o niej spotkałem się z bardzo złym i chłodnym przyjęciem przez tamtejszą społeczność. Ale to już temat na inną dyskusję. :D

Ostatnia edycja:
F

foka

moze obejrzyj odcinki po angielsku a nie te ktore sa puszczane w polskiej tv? dla mnie adventure time jest MEGA

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Bajka jest mega :D

Sama jej fabuła. No i fakt, że w tle są makabryczne treści.

Bajka jest postapokaliptyczna :D i jest zajebista

Najlepsza postać to Genio.

Ale jestem mocno do tyłu :/

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Polecam ta baje z calego serca, bo ja wrecz uwielbiam…jedna z moich ulubionych bajek dzisiejszego swiata.

Ostatnia edycja:
Armila15

Armila15

Donator
Świetne kraskówka…znaczy, moją pierwszą myślą, jak tylko się na nią natknęłam ? " Znów jakieś nowe gówno " Ale, jak się bardziej temu przyjrzałam, to serio jest to na poziomie. Planuję to obejrzeć po angielsku… lecz eho, troszkę minie :<

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Po angielsku lepsze bo szybciej są odcinki :x

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Ale głos Jake’a w polskim dubbingu to miód na moje uszy… dodatkowo ponoć tłumaczenie jest mocno… hmm ocenzurowane?
Jest podobno sporo podtekstów wszelakich w wersji ang które kreskówką stawiają bardziej na kategorie wiekową tak 13+ albo i więcej.

Ale mi odpawiada poziom żartów jaki jest w Adventure Time po pl xD
" Znów jakieś nowe gówno "
Adventure time wychodzi od 7 lat to faktycznie nowe :D

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Jestem w plecy chyba dwa sezony i planuję niedługo to nadrobić. Jak zaczynałam oglądać, to kompletnie nie ogarniałam tego chaosu, ale z czasem pojawiały się takie wspaniałe wątki (kto nie płakał na “Pamiętam cię” ten nie ma serca)!
Dużo osób narzeka na polski dubbing, ale ja uważam, że jest świetny.
A moją ulubioną postacią jest KGK!

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
alt
Feitan:
A moją ulubioną postacią jest KGK!
KGK to zła osoba jest, ona jest po prostu zła.

Feitan

Feitan

New member
Już po ostatnim odcinku. Jak wrażenia?
Powiem szczerze, że to najlepsze zakończenie jakie mogło się wydarzyć. Plus te wszystkie ciekawostki w ostatnim openingu. Idealne zakończenie wieloletniego oglądania. Do tego piosenka BMO - Happening song, coś we mnie umarło po tym ;(
Przyznam się, że płakałam bite cztery godziny i ciężko mi było się uspokoić.

fooze

fooze

Donator
A ile to było w końcu sezonów i gdzie to można obejrzeć??
Ja skończyłem na 6… potem padł polski bastion :<

Feitan

Feitan

New member
Dziesięć sezonów.
Ogólnie ja oglądałam na kreskówkazone, ale nie polecam, bo każda strona praktycznie, gdzie można obejrzeć po polsku, ma straszne braki, dlatego teraz się przerzuciłam na oglądanie w oryginalnej wersji językowej (w sensie, oglądam od nowa).
Jeśli chodzi o dziesiąty sezon, to część odcinków jest już po polsku, ale odradzam, bo są pomieszane odcinki i potem ciężko się jest połapać, a to bardzo ważny sezon. Poza tym, po angielsku ogląda się naprawdę przyjemnie i jest też możliwość obaczenia odcinka ‘zero’, czego nie ma w polskiej wersji językowej (a przynajmniej ja nie widziałam, żeby ten odcinek był po polsku).

Lares

Lares

New member
Hej. Ta bajka nie raz pomagała mi się zrelaksować po ciężkim dniu w pracy. :)
Stanąłem jednak na X odcinku, bo nie mogę znaleźć stronki, na której można obejrzeć ciąg dalszy w polskiej wersji językowej. Znacie jakąś stronkę, na której znajdę wszystkie odcinki?

Lares

Lares

New member
Oglądałem na obu stronkach, jednak na dailymotion jest mało odcinków, a na kreskówce większość linków wygasłą, ale i tak dzięki za intencje.

Top Bottom