Poszukuje "poważnego" anime

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
H

HYACK

Cześć,

no więc tak jak w temacie - nie interesują mnie żadne ecchi, hentai’e, produkcję o charakterze komediowym, sportowym czy inne senpai senapi desu desu. Szukam czegoś powiązanego z kryminałem, psychologią(?). Innymi słowy - czegoś poważniejszego, intrygującego, co nie znudzi mnie po pierwszym odcinku(nie koniecznie w/w kategorie). Nie pogardzę też dobrym fantasy. Poniżej zarzucam swojego MAL’a, zaskoczcie mnie.

MAL

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Widzę, że nie oglądałeś Monstera, jeśli szukasz elementów psychologii czy kryminały, nie możesz lepiej trafić, to majstersztyk z bardzo ciężkim klimatem. Możesz zahaczyć też o Gilgamesha, co prawda nie dokończyłem jeszcze, ale obejrzeć warto. Oblookaj również Space Brothers :)

Ostatnia edycja:
H

HYACK

alt
byters:
Widzę, że nie oglądałeś Monstera, jeśli szukasz elementów psychologii czy kryminały, nie możesz lepiej trafić, to majstersztyk z bardzo ciężkim klimatem. Możesz zahaczyć też o Gilgamesha, co prawda nie dokończyłem jeszcze, ale obejrzeć warto. Oblookaj również Space Brothers :)
Dzięki. Zarzucisz mi coś jeszcze z tematów fantasy?

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Nie wiem czy oglądałeś ale polecam Psycho-Pass. Dla mnie rewelacja. Pandora Herts,mniej odbiega od Twoich preferencji ale też polecam,nie jest to “byle jakie” anime.

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Ergo Proxy.

Bo tak, bo jest dobre i muszę więcej znaków napisać xD

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Polecam Neon Genesis Evangelion, end of evangelion oraz Rebuild of evangelion.

I najlepiej trzymać się kolejności bo rebuildy są po serialu i pierwszej kinówce czyli End of Evangelion. Bo end of eva to zakończenie serialu.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Niestety, nie znam zbyt wielu anime fantasy, raczej nie gustuje w gatunku, te które, ewentualnie mogłem polecić, masz już na liście. BTW zapraszam do wątku przywitalnia, by napisać kilka słów o sobie.

PS Serio obejrzyj to, co poleciłem w poprzednim poście, to świetne serie.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Polecam z całego serduszka NGE! Anime mega! mówi się nawet że autor przelał na to anime to co na prawdę sam odczuwał.
Jeżeli chodzi o kolejność oglądania to - odcinki TV, end of evangelion (zakończenie kinowe serii TV) i potem rebuildy, są trzy rebuildy ale jest to pokazane z perspektywy innej niż ta z serii TV.
Fantasy? jak najbardziej polecam z tego gatunku “Hai to gensou no grimgar”, pasuje do twoich opisów idealnie. Jest to naprawdę mocne fantasy pokazane od strony normalnego człowieka który musi za wszelką cenę przeżyć.

Ostatnia edycja:
S

Soviet_Gandalf

Psycho-pass
Ergo proxxy
ghost in the shell: stand alone complex
Noir
Mardock scramble
Phnatom:requiem for phantom
Another
Paprika
Monster
Texhnolyze

Ostatnia edycja:
P

PiotrDyzio

Nie jestem pewny czy było wcześniej, ale może Shinrei Tantei Yakumo. Bardzo dobre Anime w klimacie detektywistycznym. Gorąco polecam.

Ostatnia edycja:
Top Bottom