Powiązanie SAO z Accel World?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Satros

Donator
Siemka ^^ Gdzieś tam w internetach zasłyszałem teorię jakoby Kirito i Asuna mieliby być rodzicami Kuroyukihimy, jak myślicie, autor powiązałby te dwie serie w ten sposób? :D Faktycznie akcja Accel World dzieje się w tym samym świecie co akcja SAO, no i było wspomniane o NarveGear :) Co wy myślicie na ten temat? Może ktoś wychwycił podczas oglądania więcej powiązań? ^^

Ostatnia edycja:
I

Innostian

Nie, wyszedł tylko jednorozdzałowy spin-off, w którym Kirito walczy ze swinką.

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Hmm, o tym nie słyszałem :D

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Dzięki Niko zaraz zobaczę ^^ Oj tam, napisz w spoilerze xD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
nie wiem czy ktoś to przetłumaczył na angielski w ogóle… to był dodatkowy rozdział w książce jeśli dobrze pamiętam :p

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Jak ktoś chce zobaczyć ich walkę nie kliknie tu . Mogę powiedzieć że dają tu troszkę powodów by myśleć że Kirito jest ojcem Kuroyukihime.

Ostatnia edycja:
1

111

Zastanawiające jest jedno, czemu kirito ma tu swojego real awatara, który w dodatku oddaje jego wiek, a co jeśli jest to odpowiedź na na dalszy przebieg noweli.

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Jedynie co stwierdzę, że sam autor powiedział : “AC i SAO nie mają nic wspólnego z sobą, jedynie powstały w podobnym czasie i nic poza tym.”
Gdybanie, że coś obie serie mają wspólnego jest zwykłymi domysłami i plotkami stworzonymi przez fanów ^^

Ostatnia edycja:
1

111

Wystarczy kilka $ by autor zmienił zdanie XD Ale faktycznie łączenie fabuły nie ma sensu, chyba że to jakiś tajny plan autora na osadzenie kirito w VR na zawsze, czy też powrót z jakiejś lodówki gdzie przesypia kilka lat. A gość co daje te zaproszenia w AW to twórca sao. Ale to tylko takie hipotezy…

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
“osadzenie kirito w VR na zawsze” nawet nie wiesz ile masz racji w tym zdaniu XD

też sądzę, że wszystko się rozchodzi o pieniążki … to dlatego dalej powstają kolejne tomy obu tych serii, mimo że już dawno mógł je skończyć :p Jak dalej będzie mu dobrze szło to i połączy XD

Ostatnia edycja:
1

111

Jeśli się nad tym zastanowimy to sao nie jest jakimś arcydziełem, myślę że novel będzie jeszcze trochę a anime będą co kilka lat nadawać po sezonie. Ponoć ma być kolejny sezon AW, ale na razie na jakiś odcinek łączny nie ma co liczyć. Choć sao i AW razem w filmie o to mogłoby być coś ciekawego, ale dwóch bohaterów to już pewien problem.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
No nie jest arcydziełem :p Dlatego autor szybko pisze dalej póki się jego praca sprzedaje ^.^ A sprzedaje się, bo to jest teraz popularny temat :p

Ostatnia edycja:
1

111

Jeśli dałby anime więcej dramaturgi i wydłużył świat mieczy byłoby zajebiste. No ale te sceny romansowania psują wszelkie głębsze emocjonalne przeżywania. W 2 kirito jest załamany tym, że zabił a kilka epow dalej jakby nic się nie stało lata sobie z przyjaciółmi. Zabawne co nie, chyba, że jest aż takim psycholem, że już go nic nie rusza i sceny załamania będą się zmieniać w ciągu sekundy w zabawę wróżek, 3 sezon zapowiada się, w sumie to szału nie będzię, ale tragedii też nie.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Hmm… w anime te wszystkie sceny załamania tak szybko mijają… XD w książce np. miał porządną depresję po tym co się stało z Sachi… taką… ostrą, że myślał o samobójstwie non stop

nie wiem co prawda jak będzie w GGO - zobaczymy

Ostatnia edycja:
1

111

Kolejny przykład jak mając dobrą bazę, psuje się ekranizację. Wiesz co to spoiler tak, gdyż właśnie go popełniłaś.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
ehh zaczyna mnie denerwować to ciągłe “wiesz co to spoiler prawda?”
tak wiem co to, nie - nie popełniłam żadnego lol… było to w animcu, w książce się delikatnie różniło - jak to jest spoiler to jestem święta lol

w temacie “powiązania sao z aw” można się spodziewać, że ludzie wiedzą o tym, że umarła np. sachi, jeśli to o to ci chodziło XD

ostatnio na grupie też mnie ktoś zmaltretował, że spoileruję jak dałam screena z openingu jak Kirito walczyl z Sinon i podpisałam go “ciekawe dlaczego walczą ze sobą?”… pod moim postem była burza oburzonych ludzi, którzy stwierdzili, że wiem coś, czego oni nie wiedzą

Ostatnia edycja:
1

111

Wiedziałem, że się oburzysz, dlatego napisałem że to spoiler, by było zabawniej xd. Koniec końców aktualnie powstanie anime z sao i AW razem jest nierealne, aktualnie…

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Od tego jest takie coś aby nie spoilerować ludziom na siłe.

Jak dla mnie, to prawda autor piszę szybko bo się nowela sprzedaje jak ciepłe bułeczki, taka prawda że $ napedza to i nic to nie zmieni. Chodz szkoda że do SAO już jako tako nie wróci pewnie ;<

Ostatnia edycja:
1

111

Dlatego na kolejny sezon poczekamy 2 lub 3 lata xd

Ostatnia edycja:
Top Bottom