Programik czyszczący - poszukiwanie

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Na dobry początek zastanawiałam się, do jakiego działu to wpakować… Ale nieważne, mam nadzieję, że pasuje.

Otóż od pewnego czasu poszukuję dobrego programiku czyszczącego na kompa. Jednakże nie chodzi mi o skanowanie systemu pod kątem malware, adware, wirusów i tym podobnych. Zależy mi na tym, by przeglądał dysk w poszukiwaniu śmieciowych plików/folderów, których można spokojnie na zawsze i skutecznie się pozbyć. No i miło by było, gdyby programik był lekki i prosty w obsłudze (najlepiej w języku polskim).
Korzystam jak do tej pory z Glary Utilities, ale chyba jego skuteczność spadła.

Zadaję te pytanie tutaj, bo wiem, że jest tu trochę osób, które siedzą w tej tematyce. Macie mi może coś do polecenia?

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
Najlepszy znany mi program do sprzątania rejestrów, śmieciowych plików itp to CCleaner. Łatwy w obsłudze, jednak przy czyszczeniu plików lepiej sprawdzić co ma zamiar usuwać :)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ja używam programu AVG PC Tune UP, jest świetny, intuicyjny, ma wiele ciekawych funkcji, jest jednak programem płatnym, który otrzymałem w pakiecie z programem antywirusowym. Ma więcej opcji niż CCcleaner, jest mocniej rozbudowany i wygodniejszy. Jestem z niego zadowolony.

Nie wiem tylko czy macie ochotę płacić za licencję, uważam jednak, że 100 zł za rok to nie jest dużo pieniędzy za coś co po prostu działa i jest dobre.

Ostatnia edycja:
Top Bottom