Project: Cosplay

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
W

Wrexxar

Donator
Siemanko. Postanowiłem rozpocząć pracę nad swoim wymarzonym cosplay’em, lecz zanim cokolwiek zacznę robić, potrzebuje waszej porady:
    • Znacie jakieś fora bądź tutoriale odnośnie tworzenia elementów kostiumu do cosplay?
    • Jeśli byście postanowili zrobić jakiś własny profesjosalny cosplay, jakich materiałów byście użyli, by zrównoważyć jakość i cenę?
      Mój cosplay jest związany z tym :)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Król Lisz? <3 <3 <3 <3 <3 <3 W cholerę materiałów na zbroję zejdzie…

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
Zdaję sobie z tego sprawy, jednak właśnie chodzi o to, jakich materiałów mam użyć, bo całej stalowej zbroi jakoś mi się nie widzi nosić, a nie wiem jakie byłyby dobre odpowiedniki, które wyglądem po pomalowaniu wyglądałyby podobnie do stali… Bez połysku oczywiście, bo matowy doda mroku :D

Ostatnia edycja:
B

Barume

Materiały to standard pianka Eva( zwykłe karimaty można przerabiać), jak masz większy budżet to włókno szklane i żywice. Zawsze można jakiegoś kartonu użyć, ale wyglądać to nie będzie. Na internecie jest pełno poradników, ale polecam Ci ten filmik

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
Dzięki Barume, nigdy bym na to nie wpadł, że z takiej pianki można osiągnąć aż taki efekt. To mi znacznie ułatwia sprawę i ratuje portfel :D

Ostatnia edycja:
Top Bottom