Projektowanie mieszkania

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
T

tomi

New member
Jakie mieliście największe projekty przy projektowaniu mieszkania?

Hannto

Hannto

Active member
Dość nietypowe pytanie na tym forum. No ale skoro już pytasz to zawsze wyzwanie stanowi zaprojektowanie funkcjonalnej i schludnej biblioteki na mangi i novelki oraz inne pozycje. Ciągle mam tego coraz więcej. Same pokoje potrafią być też nie małym wyzwaniem kiedy chcesz je wyłożyć matami tatami.

Hannto

Hannto

Active member
Wiele osob planujących ma problemy z widzeniem przestrzennym. Chcą dużo, dlatego warto zlecic projekt i zawrzeć co chcemy projektant dołoży starań żeby spelnic oczekiwania.

Przynajmniej sama miałam z tym problem.
Osobiście nie jestem fanem zlecania komuś projektowania bo to mi zamyka drogę na nowe możliwości które potrafią się pojawić podczas planowania. Kiedy wszystko sam robię to mogę wprowadzać zmiany na bieżąco co bardzo pomaga na ograniczonej przestrzeni. No i dzięki temu nie mam żadnych zbędnych mebli co pomaga przy remoncie.

M

Moniaczke

New member
A ja osobiście uważam ,ze jeśli ktoś ma odpowiednie fundusze to zlecenie komuś zaprojektowania mieszkania nie jest takim głupim pomysłęm. Projektant na pewno ma wiele pomysłów jeśli chodzi o samą funkcjonalność.

Estetyka nie jest problemem, obecnie na pinterest jest bardzo wiele ciekawych rozwiązań, wystarczy si ę po prostu ich trzymać. Problemem może być urzadzenie mieszkania tak aby było dla nas wygodne :)

A jeśli chodzi o projekty to ciekawe ma ten architekt wnętrz z Małopolski https://marengo-architektura.com/

Ostatnia edycja:
Hannto

Hannto

Active member
A ja osobiście uważam ,ze jeśli ktoś ma odpowiednie fundusze to zlecenie komuś zaprojektowania mieszkania nie jest takim głupim pomysłęm. Projektant na pewno ma wiele pomysłów jeśli chodzi o samą funkcjonalność.
Estetyka nie jest problemem, obecnie na pinterest jest bardzo wiele ciekawych rozwiązań, wystarczy si ę po prostu ich trzymać. Problemem może być urzadzenie mieszkania tak aby było dla nas wygodne :)
Jasne ale bardzo często nagle podczas remontu wyskakuje problem z brakiem miejsca bo wcześniej myślałeś że wszystko jest dopięte ale wyszło inaczej i przy gotowych projektach każda zmiana kosztuje.

Top Bottom