Prolog Rzelka ;v

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Hejtować to ja Cię jak na razie nie będę. Jednak fabuła bardzo przypominała historię o stworzeniu. Nie chcę się czepiać ale jak można kogoś śmiertelnie zabić?: “Sejra wpadł w szał i śmiertelnie zabił starszego brata.”

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
@Zara - pewnie mialo byc “smiertelnie zranil” ale mysl mu uciekla w trakcie pisania… ;)
Co do samego opowiadania - pomysl super, musisz troszke popracowac nad skladnia zdan i interpunkcja, bo czasem musialam cos czytac dwa razy, zeby odkryc sens tego co chciales przekazac…
Staraj sie unikac, powtorek - czasem 2x w jednym zdaniu wystepuje jedno slowo : np, cos w stylu “stworca, stworzyl, stworzenia”.
Ale historia sama w sobie interesujaca, jesli jest mozliwoac -stworz bloga, a ja - czekam na kolejne rozdzialy! :)

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
@Avenida, no cóż, pisałem na spontanie i coś mi nie wyszło XD generalnie wstawiłem by zobaczyć jak to będzie wyglądać, widzę że nie jest typowe 2/10, to może rozwinę fabułę. I nie, to nie będzie historia o stworzeniu świata.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Ty już widziałeś moje zdanie. Początek przypomina mi jakąś książkę o mitologii, czyt. stworzenie świata, tak jak napisała Zara. Wiem, wiem, że o tym nie będzie, a to tylko prolog. Końcówka nie zachęciła, bo to taki tradycyjny, nudny początek większości książek fantasy, czyli “na świecie pojawia się nagle zło i trzeba je zniszczyć/mu przeszkodzić”.

Jest trochę błędów składniowych, interpunkcyjnych, czy zgubionych literek, ale na razie nie mam czasu tego wszystkiego wypisywać. Ale jeśli będziesz chciał to kiedyś mogę Ci je wypisać.

Czekam na więcej, nie zniechęcam tak jak na początku myślałeś, lecz zachęcam. Każdy powoli się uczy, a w pisaniu też jest tak, że im więcej piszesz, tym robisz to lepiej.

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Jak na pierwsze próby pisania nie jest tak źle. Może trochę niespójne jest to, że oni zrobili się bardziej aktywni, a na ziemi zaczęły toczyć się spory. Mogłeś dodać, że przestali się interesować ziemią czy coś. Ale wtedy też jest jeszcze wzmianka, że stwórca bardziej skupiał się na ludziach… Trochę kiepsko mu to szło, skoro tak źle się tam toczyło.
Poza tym, jest w porządku. W miarę wyraźne są motywy itd. Błędów nie będę wytykać, bo han pewnie się tym zajmie. Zobaczymy, czy na tym poprzestaniesz, czy jednak weźmiesz się za kontynuację. Powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom