Pyrkon 2015

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Maru

Maru

New member
PYRKON - NAJWIĘKSZY POLSKI FESTIWAL FANTASTYKI !
Festiwal Fantastyki Pyrkon (znany w skrócie jako Pyrkon) – ogólnopolski konwent fantastyki odbywający się corocznie w Poznaniu w pierwszy weekend po równonocy wiosennej.Celem konwentu jest integracja fanów i twórców fantastyki (tzw. fandomu) oraz propagowanie fantastyki w literaturze,komiksach,filmach i serialach oraz w grach: komputerowych, RPG, LARP-owych planszowych,karcianych i bitewnych.

Tegoroczna edycja tego konwentu odbędzie się w dniach 24-26 kwietnia na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Strona konwentu - http://www.pyrkon.pl/2015/index.php

Kto wybiera się z Was? Ja oczywiście będę ponieważ Pyrkon to najcudowniejszy konwent! W zeszłym roku było ponad 25 tysięcy konwentowiczów! Atmosfera jest tam cudonwa…<3 a po za tym fantaści są cudownymi ludźmi i nie ma tam takiego chamstwa jak na typowych konwentach mangowych :p
Ps.Jeżeli jesteście samami fanami anime i Japonii a o fantastyce macie mało pojęcia to nie radze wam tam jechać. To jest TYPOWY konwent fantastyki (oczywiście jest kątek mangowy) ale nie w takim dużym stopniu. A tak to będziecie się nudzić :p

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wygląda bardzo ciekawie, nie byłem w Poznaniu nigdy :D
Hmm, zobacze jak będzie z kasą po IEMie w Katowicach.

Ostatnia edycja:
Bakomel

Bakomel

EkipaAnimes
Domen ja też rozważam Pyrkon, ale kasa ciśnie… ile IEM :D ?

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Może będę może nie, nic nie obiecuje ale się postaram :<

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
ja prawdopodobnie będę :3 mam nadzieję :3 zrobię wszystko, żeby być! XD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Niko będę czekać za Tobą! <3

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ja też się wszystko postaram! Pewno znów nie będe spać cały konwent a potem w domu 16 godzin i do szkoły nie pójdę, ale powiem tak, będzie kasa będzie pozwolenie to idem!

Jeśli będę miał z kim siedzieć w pociągu całą tą drogę XD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Będę prowadzić dwa panele (jeden o średniowieczu w fantastyce a drugi o Fairy Tail) to tym bardziej zapraszam! :)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Chetnie bym pojechal, problemow z kasa nie ma, ale wolnego teraz wziac nie mige. Kurcze, w mojej okolicy nikt konwentow nie robi. Sam musze jakis na osiedlu zorganizowac. Chociaz dla kumpli przy browarku :).

A serio mowiac, musze kiedys na jakis konwent jechac, z wyprzedzeniem jakies wolne ogarnac :p

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
W

Wabik

New member
Ja zamierzam wpasc wraz z kolegami. Do Poznania mam latwy dostep, wiec luzik :D

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Wabik licze na to,że odwiedzisz moje panele! <3

Ostatnia edycja:
W

Wabik

New member
Mozliwe. Wieksze szanse ma temat zwiazany z sredniowieczem.
Bede cala sobote na Pyrkonie :)

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
'o średniowieczu w fantastyce ’ i jeszcze Fairy Tail z pewnością będe n twoich panelach ;w;
Brzmią idealnie dla mnie szczególnie ten pierwszy bo przykładowo na Tetconie byłem na etosie rycerskim który trwał kilka godzin bo nie było panelu o Draculi, szkoda XD

Ostatnia edycja:
Top Bottom