Feitan
New member

“W grze Glory Ye Xiu jest znany jako ekspert tej gry i profesjonalnie gra w nią w zespole Excellent Era. Pod wpływem pewnych okoliczności zostaje wydalony z zespołu i opuszcza scenę e-sportową. Znajduje prace jako menadżer w kafejce internetowej. Po uruchomieniu nowego serwera postanawia wrócić do gry.”
info z Shindena
Nie, żebym była fanką tego typu anime, ale dałam szansę z jednego powodu - to chińskie anime (w sumie nie wiem, czy w Chinach używa się tego określenia, ale zakwalifikowano to jako anime ;p). Dziwnie oglądało się coś po chińsku, bo nie robię tego za często, nie przepadam nawet za filmami. Ale na swój sposób to było całkiem ciekawe
Po pierwsze - niesamowita kreska. Bardzo ładna, staranna, kolorowa. Nie odbiegała za bardzo od dobrych japońskich produkcji (a może była nawet i lepsza ;3).
Fabuła również mnie przyciągnęła, mimo że tematyką za bardzo nie pokrywa się z tym, co mnie interesuje. Nie jest to coś, co można przyrównać do SAO czy Overlorda. W tym przypadku, nikt nie zostaje zamknięty w świecie gry, a sam bohater zmaga się z pewnym problemem (co chyba można na pierwszy rzut oka przegapić).
Bardzo spodobały mi się też głosy bohaterów. Żadnych piszczących kawaii głosików, które wiercą dziurę w mózgu, chociaż bywały momenty, które o to zahaczały. Ale większość czasu dało się słyszeć spokojny głos Xiu Ye <3
Jak w każdym anime, są też minusy. Za mało odcinków
Lol, dobra, i tak nikt tego pewnie nie czyta xD Więc moja ogólna ocena, za całokształt 8,5/10
I proszę wincyj!
Ostatnia edycja: